Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky Maminky
Můj 7m syn měl v noci teplotu 37,6 po odečtu, tak mám strach co by to mohlo být. Dva zuby už má dole vpředu. V jakém případě ject na pohotovost? Mám strach z dnešní noci a zrovna je víkend. Jinak tu mám doma čípky paralen a sirup nurofen , asi je použiji když bude teplota 38 po odečtu.
Děkuji předem za rady.
Za prve… uvarit si kavicku, sednout si a uklidnit se! ![]()
Za druhe, leky na snizeni teploty pouzit az kdyz bude mit 38, jinak zabranis prirozenemu procesu boje s infekci, pokud to vubec infekce nebo viroza je. Muze to mit totiz kvuli rustu zoubku. Ony vetsinou po tech dvou dolnich nabehnou rychle ty dva horni.
Urcite zatim nepatinkar a na zadnou pohotovost dite s takovouhle teplotou netahej…
Pokusit se zvysit prijem tekutin, pokud pije vodu nebo caj…
Příspěvek upraven 05.05.12 v 14:59
Na teplotu léky přesně jak píšeš. Nejdřív 38 po odečtu.
A s jednou zvýšenou teplotou v noci bych opravdu nikam nejezdila. Může to být cokoli - zuby, virózka… Uvidíš, co se z toho vyklube ![]()
A neplaš tolik, zatím měl malý jen zvýšenou teplotu
Nemyslím to zle, ale jančíš kvůli takové prkotině, co budeš dělat, až přijde horší nemoc ![]()
Ahoj, no 37,6 není tak zlé
Já bych srážela až od 38,5 po odečtu, teplota není jen tak, je tělu užitečná ![]()
Jinak z těch zubů to klidně být může.. A jak se prcek chová? Pokud je OK, tak neplaš ![]()
Na pohotovost byh já osobně jela až kdyby teplota byla hoodně vysoká(k 40) a nešla srazit, popř by dítěti něco bylo - křeče, špatné dýchání. atd..
Klid, těch teplotek ještě bude. Buď je to od zoubků, nebo přijde nějaká viroza. Teplota i horečka je běžná po 3dny, teprve pak bych řešila, že to nepolevuje.
Mladší má teď od včerejška cca 39-40, i ráno - bohužel zuby, už mám tu zkušenost 2×, vždycky horečka a pak zub. ![]()
Srážím při 38, ale jen když je to v noci, přes den to nechám být. Při 38,5 dávám 1/4 diazepanu na febrilní křeče. Když by malá měla přes 40, tak bych šla k Dr., večer a v noci bych jela na pohotovost/do nemocnice.
Tak me tak napada… Ten diazepan se da volne koupit v lekarne? By nebylo spatne ho doplnit do lekarny…
Děkuji za rady , tak kávičku si zrovna dávám:-) Jinak malý je takový mrzutější , dnes jsme celý den doma, tak je to s ním hrozný, ale od mala je takový ubrečenější. Jelikož jsme do 6m jen kojila a pak začala s příkrmy, tak spíš pije jen moje prso.
@74paja píše:
Tak me tak napada… Ten diazepan se da volne koupit v lekarne? By nebylo spatne ho doplnit do lekarny…
Na krabičce není napsáno, že by byl na lékařský předpis.
@74paja píše:
Kdepak diazepam je pouze na recept.
@74paja píše:
nám ho napsala dr, když jsem tam přišla s první horečkou ke 40, tak nějak automaticky, ale já ho teda nedávám, nějak mi to jde proti srsti, na febrilní křeče netrpí a nechce se mi ho cpát takovou srajdou
(zatím ho teda dostal jen pes epileptik, když měl trochu silnější záchvat
)
Já více preferuji paralen čípky než nurofen, asi , že jsem ho už zkusila po očkování. Jen mám strach, že se zrovna pokaká do 15minut kdyby náhodou došlo, že mu ho musím dát.
@Gladys píše:
nám ho napsala dr, když jsem tam přišla s první horečkou ke 40, tak nějak automaticky, ale já ho teda nedávám, nějak mi to jde proti srsti, na febrilní křeče netrpí a nechce se mi ho cpát takovou srajdou(zatím ho teda dostal jen pes epileptik, když měl trochu silnější záchvat
)
přesně tak,já bych ho taky jako prevenci rozhodně nedávala, mám ho napsaný z pohotovosti, když měla malá něco přes rok, měla teploty přes 40 a k tomu febrilní křeče s následným krátkodobým ochrnutím ručičky (přešlo za pár dní, od té doby bez problémů), diazepam nám předepsal konzultující dětský neurolog a výslovně říkal, že užít jen v případě akutních křečí a hned volat rychlou (tzn. opravdu jen při vážném stavu)
@Nikita30 je dobré mít doma obojí. Já mám paralen čípky a nurofen sirup. Pokud má horečku a rozhodnu se srážet, tak dám před spaním čípek, když se v noci vzbudí, tak jen sáhnu, zjistím, že teplota stoupla a dám nurofen, žádné svlíkání, žádné hlídání intervalů, protože paralen a nurofen se můžou střídat už po 3h.