Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Do školky. Máte jiný druh léčby. My berle vůbec neměly. Po diagnoze půl roku v závěsech doma. Nechodit vůbec ani krok jenom maximálně sedět. Byla to hrůza.
Zdravím, my jdeme za necelých měsíc do Motola na magnetickou rezonanci, několik dní hospitalizace s tím, že provedou nějaké uvolňovací cviky a dostaneme pro začátek atlantu a nesmíme samozřejmě chodit.Snad se dozvíme i další info - přepokládám nějaké cvičení(?). Hledám informace a konzultuji, kde se dá… myslím, že pro zvolený postup je důležitá fáze nemoci - http://is.muni.cz/…race_fin.txt - v této bakalářské práci je to na začátku celkem pěkně popsané.
My jsme v I. fázi, doktor na ambulanci orto v Motole mi řekl, že musíme také počkat, jak se to bude vyvíjet a že nyní nelze do budoucna operaci vyloučit, že bude nutné vývoj sledovat a tomu léčbu přizpůsobit. Rozhodně to není tak, že by chtěli hned řezat. Přes veškeré kladné ohlasy si zatím neumím Košumberk představit, a to z mnoha důvodů. Přesto tam chci také zavolat o konzultaci.
Jaké máte kdo zkušenosti s používáním invalidního vozíku? Je to řešení?
KatkaLH docela mě překvapuje, že v Motole Vám dali atlantu a řekli Vám, že v tom nemáte chodit? Takže je to opět tak jak jsem si myslela, že i v Motole každý doktor říká něco jiného. Jakého jste tam měli doktora? Já se rozhodla i přes to, že Motol je proti Košumberku, tak právě Košumberk. Rok nebo déle tam přežijeme kluci o nic nepřejdou je tam škola, školka a podle fotek moc hezké prostředí. Přítel za námi bude jezdit a pro mě je nejdůležitější, aby jsme neměli žádné následky a mohl pak normálně běhat. S atlantou může, jak říkají v Motole vesele běhat, ale pak až mu to sundají, tak to může být na prd a bude muset na operaci třeba. V Motole mi řekli, že atlantu, tak na tři roky to budeme radši rok v Košumberku. Příští týden tam jedeme na konzultaci s primářem, tak pak napíšu co a jak.
@KatkaLH píše:
Zdravím, my jdeme za necelých měsíc do Motola na magnetickou rezonanci, několik dní hospitalizace s tím, že provedou nějaké uvolňovací cviky a dostaneme pro začátek atlantu a nesmíme samozřejmě chodit.Snad se dozvíme i další info - přepokládám nějaké cvičení(?). Hledám informace a konzultuji, kde se dá… myslím, že pro zvolený postup je důležitá fáze nemoci - http://is.muni.cz/…race_fin.txt - v této bakalářské práci je to na začátku celkem pěkně popsané.My jsme v I. fázi, doktor na ambulanci orto v Motole mi řekl, že musíme také počkat, jak se to bude vyvíjet a že nyní nelze do budoucna operaci vyloučit, že bude nutné vývoj sledovat a tomu léčbu přizpůsobit. Rozhodně to není tak, že by chtěli hned řezat. Přes veškeré kladné ohlasy si zatím neumím Košumberk představit, a to z mnoha důvodů. Přesto tam chci také zavolat o konzultaci.
Jaké máte kdo zkušenosti s používáním invalidního vozíku? Je to řešení?
My invalidni vozik nemame ale kluka vozim v kocarku kde mam sportovni nastavbu a mam ho po nejmladsim synovi a jsem rada ze ho jeste unese a to je synovi 7 let.My jsme uz na rezonanci byly v Českých Budějovicích a ted cekame na vysledky ale podle scanu kde jsme byly tak uz vysledky zname akorat nevime v jake fazi mame tuhle nemoc.Ted musime cekat co reknou ortopedi ale jedno vim ze my tu atlantovu dlahu nedostanem protoze uz jsme na ni stary.
Já měla Perthes ve svých…12 letech…je neuvěřitelně těžké teď číst, že byla i jiná alternativa toho všeho než operace, která mi naprosto zničila život…
@shenna29 píše:
KatkaLH docela mě překvapuje, že v Motole Vám dali atlantu a řekli Vám, že v tom nemáte chodit? Takže je to opět tak jak jsem si myslela, že i v Motole každý doktor říká něco jiného. Jakého jste tam měli doktora? Já se rozhodla i přes to, že Motol je proti Košumberku, tak právě Košumberk. Rok nebo déle tam přežijeme kluci o nic nepřejdou je tam škola, školka a podle fotek moc hezké prostředí. Přítel za námi bude jezdit a pro mě je nejdůležitější, aby jsme neměli žádné následky a mohl pak normálně běhat. S atlantou může, jak říkají v Motole vesele běhat, ale pak až mu to sundají, tak to může být na prd a bude muset na operaci třeba. V Motole mi řekli, že atlantu, tak na tři roky to budeme radši rok v Košumberku. Příští týden tam jedeme na konzultaci s primářem, tak pak napíšu co a jak.
Jen chci upřesnit… já jsem nepsala, že nám dali dlahu a můžeme s ní chodit! Teprve ji dostaneme (asi - po vyšetření magnetickou rezonancí) a maximálně na rok, podle toho jak se to bude vyvíjet. Ano, co doktor, to názor a proto zjišťuji možnosti a sháním informace - jedna maminka má dobré zkušenosti s dlahou, ale zásadně doporučovala NECHODIT. Nemám s Motolem špatné zkušenosti. Chodíme tam již pravidelně 4 roky na jiné oddělení a vždy se nám skvěle věnují. Zatím nemám důvod jim nedůvěřovat, ale rozhodnutí je na nás jako rodičích a proto sháním informace.
Zdravím všechny v pondělí jdeme na rengen po roce operace tak nám držte palce.
Panebože a ten rok s Vámi dělali co? zkuste zavolat do Košumberku
Pred mesicem jsem byla se synem na rezonanci a tam nam rekly ze je vse v poradku a porad syna boli noha tak za dva tydny jdem znova na kontrolu a co jsem cetla ve zprave tak by nam mely delat novy rentgen a taky nam rekl ze malej nema zatezovat nohu a mame ve zprave napsano ze mame cvicit kycly tak teda nevim. Aspon ze dodelme skolu mame udelany individualni vyucovani tak ze jezdi jen jednou tydne do skoly na preskouseni
NORMÁLNÍ REŽIM CHODÍME BEZ PROBLÉMŮ JENOM KONTROLA V MOTOLE V KOŠUMBERKU JSME BYLY PO OPERACI NA REHABILITACI S OPERACÍ JSME MOC SPOKOJENÝ DAŘÍ SE NÁM FAJN TED UŽ JE JAKO NORMÁLNÍ DÍTĚ.
Ahoj. Shenna29 - po operaci se pouze rahabilituje, v lázních naučí cvičit a pak doma. Zatěžování a nácvik chůze, syn 2 měs. po operaci chodil, žádné komplikace, žádná omezení, lítá, skáče na trampolíně, chodí na celodenní túry, operace v Motole.
Prosim pomozte dětem v Africe! Prosím pokud vám již dosloužila nebo máte ještě na půdě atlantu; dlahu; korzet, nebo jiný ortopedický apparat neházejte ho do popelnice, ale ozvěte se na hdoubek@seznam.cz. Děkuji
Mamky prosím o nějaké info kdo jste měli děti v tom zavěsu, jak to probíhá, jak dlouho, to jenom leží? Bohužel tam nemužu se synem být, jsem zrala na prášky, budu vděčna za rady a informace