Perthesova choroba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
24.4.14 09:58

Do školky. Máte jiný druh léčby. My berle vůbec neměly. Po diagnoze půl roku v závěsech doma. Nechodit vůbec ani krok jenom maximálně sedět. Byla to hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.4.14 14:53

Zdravím, my jdeme za necelých měsíc do Motola na magnetickou rezonanci, několik dní hospitalizace s tím, že provedou nějaké uvolňovací cviky a dostaneme pro začátek atlantu a nesmíme samozřejmě chodit.Snad se dozvíme i další info - přepokládám nějaké cvičení(?). Hledám informace a konzultuji, kde se dá… myslím, že pro zvolený postup je důležitá fáze nemoci - http://is.muni.cz/…race_fin.txt - v této bakalářské práci je to na začátku celkem pěkně popsané.

My jsme v I. fázi, doktor na ambulanci orto v Motole mi řekl, že musíme také počkat, jak se to bude vyvíjet a že nyní nelze do budoucna operaci vyloučit, že bude nutné vývoj sledovat a tomu léčbu přizpůsobit. Rozhodně to není tak, že by chtěli hned řezat. Přes veškeré kladné ohlasy si zatím neumím Košumberk představit, a to z mnoha důvodů. Přesto tam chci také zavolat o konzultaci.

Jaké máte kdo zkušenosti s používáním invalidního vozíku? Je to řešení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
24.4.14 18:01

KatkaLH docela mě překvapuje, že v Motole Vám dali atlantu a řekli Vám, že v tom nemáte chodit? Takže je to opět tak jak jsem si myslela, že i v Motole každý doktor říká něco jiného. Jakého jste tam měli doktora? Já se rozhodla i přes to, že Motol je proti Košumberku, tak právě Košumberk. Rok nebo déle tam přežijeme kluci o nic nepřejdou je tam škola, školka a podle fotek moc hezké prostředí. Přítel za námi bude jezdit a pro mě je nejdůležitější, aby jsme neměli žádné následky a mohl pak normálně běhat. S atlantou může, jak říkají v Motole vesele běhat, ale pak až mu to sundají, tak to může být na prd a bude muset na operaci třeba. V Motole mi řekli, že atlantu, tak na tři roky to budeme radši rok v Košumberku. Příští týden tam jedeme na konzultaci s primářem, tak pak napíšu co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
24.4.14 18:25
@KatkaLH píše:
Zdravím, my jdeme za necelých měsíc do Motola na magnetickou rezonanci, několik dní hospitalizace s tím, že provedou nějaké uvolňovací cviky a dostaneme pro začátek atlantu a nesmíme samozřejmě chodit.Snad se dozvíme i další info - přepokládám nějaké cvičení(?). Hledám informace a konzultuji, kde se dá… myslím, že pro zvolený postup je důležitá fáze nemoci - http://is.muni.cz/…race_fin.txt - v této bakalářské práci je to na začátku celkem pěkně popsané.

My jsme v I. fázi, doktor na ambulanci orto v Motole mi řekl, že musíme také počkat, jak se to bude vyvíjet a že nyní nelze do budoucna operaci vyloučit, že bude nutné vývoj sledovat a tomu léčbu přizpůsobit. Rozhodně to není tak, že by chtěli hned řezat. Přes veškeré kladné ohlasy si zatím neumím Košumberk představit, a to z mnoha důvodů. Přesto tam chci také zavolat o konzultaci.

Jaké máte kdo zkušenosti s používáním invalidního vozíku? Je to řešení?

My invalidni vozik nemame ale kluka vozim v kocarku kde mam sportovni nastavbu a mam ho po nejmladsim synovi a jsem rada ze ho jeste unese a to je synovi 7 let.My jsme uz na rezonanci byly v Českých Budějovicích a ted cekame na vysledky ale podle scanu kde jsme byly tak uz vysledky zname akorat nevime v jake fazi mame tuhle nemoc.Ted musime cekat co reknou ortopedi ale jedno vim ze my tu atlantovu dlahu nedostanem protoze uz jsme na ni stary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
24.4.14 18:54

A co tedy s Vámi budou dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.14 20:44

@Vendyska21 to by mne taky zajimalo jaky navrhnou postup… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
26.4.14 12:44

Já měla Perthes ve svých…12 letech…je neuvěřitelně těžké teď číst, že byla i jiná alternativa toho všeho než operace, která mi naprosto zničila život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.4.14 07:32
@shenna29 píše:
KatkaLH docela mě překvapuje, že v Motole Vám dali atlantu a řekli Vám, že v tom nemáte chodit? Takže je to opět tak jak jsem si myslela, že i v Motole každý doktor říká něco jiného. Jakého jste tam měli doktora? Já se rozhodla i přes to, že Motol je proti Košumberku, tak právě Košumberk. Rok nebo déle tam přežijeme kluci o nic nepřejdou je tam škola, školka a podle fotek moc hezké prostředí. Přítel za námi bude jezdit a pro mě je nejdůležitější, aby jsme neměli žádné následky a mohl pak normálně běhat. S atlantou může, jak říkají v Motole vesele běhat, ale pak až mu to sundají, tak to může být na prd a bude muset na operaci třeba. V Motole mi řekli, že atlantu, tak na tři roky to budeme radši rok v Košumberku. Příští týden tam jedeme na konzultaci s primářem, tak pak napíšu co a jak.

Jen chci upřesnit… já jsem nepsala, že nám dali dlahu a můžeme s ní chodit! Teprve ji dostaneme (asi - po vyšetření magnetickou rezonancí) a maximálně na rok, podle toho jak se to bude vyvíjet. Ano, co doktor, to názor a proto zjišťuji možnosti a sháním informace - jedna maminka má dobré zkušenosti s dlahou, ale zásadně doporučovala NECHODIT. Nemám s Motolem špatné zkušenosti. Chodíme tam již pravidelně 4 roky na jiné oddělení a vždy se nám skvěle věnují. Zatím nemám důvod jim nedůvěřovat, ale rozhodnutí je na nás jako rodičích a proto sháním informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.5.14 12:02

Rok po operaci

Zdravím všechny v pondělí jdeme na rengen po roce operace tak nám držte palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.5.14 21:10

Panebože a ten rok s Vámi dělali co? zkuste zavolat do Košumberku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.5.14 01:04

Pred mesicem jsem byla se synem na rezonanci a tam nam rekly ze je vse v poradku a porad syna boli noha tak za dva tydny jdem znova na kontrolu a co jsem cetla ve zprave tak by nam mely delat novy rentgen a taky nam rekl ze malej nema zatezovat nohu a mame ve zprave napsano ze mame cvicit kycly tak teda nevim. Aspon ze dodelme skolu mame udelany individualni vyucovani tak ze jezdi jen jednou tydne do skoly na preskouseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
16.5.14 16:56

NORMÁLNÍ REŽIM CHODÍME BEZ PROBLÉMŮ JENOM KONTROLA V MOTOLE V KOŠUMBERKU JSME BYLY PO OPERACI NA REHABILITACI S OPERACÍ JSME MOC SPOKOJENÝ DAŘÍ SE NÁM FAJN TED UŽ JE JAKO NORMÁLNÍ DÍTĚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.5.14 23:33

Ahoj. Shenna29 - po operaci se pouze rahabilituje, v lázních naučí cvičit a pak doma. Zatěžování a nácvik chůze, syn 2 měs. po operaci chodil, žádné komplikace, žádná omezení, lítá, skáče na trampolíně, chodí na celodenní túry, operace v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.9.14 18:51

Atlanta

Prosim pomozte dětem v Africe! Prosím pokud vám již dosloužila nebo máte ještě na půdě atlantu; dlahu; korzet, nebo jiný ortopedický apparat neházejte ho do popelnice, ale ozvěte se na hdoubek@seznam.cz. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
1.10.14 22:13

Mamky prosím o nějaké info kdo jste měli děti v tom zavěsu, jak to probíhá, jak dlouho, to jenom leží? Bohužel tam nemužu se synem být, jsem zrala na prášky, budu vděčna za rady a informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí