Tussin - podávání miminku.

199
11.5.12 07:01

TUSSIN -PODÁVÁNÍ MIMINKU

Hojík,má dotaz.. podávali jste nekdo miminku tussin?Prý na stoptussin je moje malá …Je nám 5týdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
11.5.12 07:06

V pěti týdnech bych rozhodně nedávala nic bez doporučení lékaře. Ten Tussin ti doporučila dr? Já bych holce nedala nic bez doporučení dr. ani teď ve skoro 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
11.5.12 07:16

A navíc tohle jsem našla v příbalovém letáku: Kontraindikace:
Neužívat při známé přecitlivělosti na léčivé látky nebo kteroukoli pomocnou látku.
Přípravek se nesmí podávat dětem do 2 měsíců věku.
V těhotenství a v období kojení je možné přípravek užívat pouze po poradě s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.5.12 07:27

Mě ho ,ale předepsala dr… Jsem zapoměla dopsat. Má kašlík ,je zahleněná a tak nám předepsala tussin..nedala bych ji nic,co by mi dr nepředepsal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.5.12 07:33

Ahoj! Moje dcerka měla v šesti týdnech náběh na zápal plic. Měla opravdu ošklivý chrchlavý kašel a doktorka nám taky předepsala tusin. Nepamatuju si dávkování, ale protože je to opravdu hnusně hořké, tak jsem si vždycky připravila množství, co měla sníst na lžičku, malou si dala k prsu a jak otevřela pusinku, rychle jsem jí to šupla do pusy a přistrčila prso, aby to hned zapila. Malé je rok a půl a zatím to nevypadá, že by to nechalo nějaké následky. Takže ač svinstvo, občas je to holt potřeba, když selžou alternativy. Tady už šlo skoro o život :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
11.5.12 07:35

Jo a taky to jde na prso kápnout (na bradavku), ale to už musí to dítě mít kojení zafixované, aby ho to neodradilo (našeho dravce by od prsu neodtrhlo snad vůbec nic, takže jsem to mohla řešit i tak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
11.5.12 09:02

Malej ho bral asi ve 2,5 měsících, já si myslím, že s chutí si nemusíš dělat hlavu, malej po něm i mlaskal, v 6 měsících už ne, doku má dítě jen mléko, tak jim snad chutná cokoli jiného :mrgreen: Ohledně dávkování, k=or u vás si zavolej k lékařce co ho předepsala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
11.5.12 09:44

já práve nevím dávkování,jelikož mi to napsala na recept a já ten tussin mám ještě po malym ,je mu 1,5 :-) Takže… ASI SE PUJDU ZEPTAT DO LÉKARNY..... jinak všem dekuji;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
5.4.19 06:00

Tussin u dětí

Holky dcera 3,5r má suchý dráždivý kašel a nedostanu se do lékárny, protože mladší prodělavá šestou nemoc, tak mám doma jen na vlhký kašel různé sirupy ověřené námi, ale na suchý a dráždivý mám jen Tussin a tam je sice psané od 2mes, ale je tam psané pro děti od 6ti let, přitom návod na podání je od 7kg :roll: takže nevím jestli ji to můžu dát, na její váhu vychází 10kapek 3-4× denně nechtěla bych ji nějak ublížit, ale už nevím jak ji pomoct :zed: :( čtu výše, že jste dávali i miminkum, tak nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.4.19 06:41
@Simdan píše:
Holky dcera 3,5r má suchý dráždivý kašel a nedostanu se do lékárny, protože mladší prodělavá šestou nemoc, tak mám doma jen na vlhký kašel různé sirupy ověřené námi, ale na suchý a dráždivý mám jen Tussin a tam je sice psané od 2mes, ale je tam psané pro děti od 6ti let, přitom návod na podání je od 7kg :roll: takže nevím jestli ji to můžu dát, na její váhu vychází 10kapek 3-4× denně nechtěla bych ji nějak ublížit, ale už nevím jak ji pomoct :zed: :( čtu výše, že jste dávali i miminkum, tak nevím :oops:

Zavolej svému dětskému lékaři a pro lék pošli někohonz rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
5.4.19 07:02

@Simdan ano mohou už od miminek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.4.19 07:30

@Simdan Doktorka mi ho napsala pro pětiměsíční takže by to mělo být v pohodě. Pro jistotu zavolejte vaší dětské lékařce ať vám doporučí dávkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
5.4.19 08:10

Dostala jsem ho pro měsíční mimco. Takže asi ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
5.4.19 08:14

Tussin u sebe nemam ale dle pribaloveho letaku na netu je od mimin. Davkuje se dle kg. Takze ano dals bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
5.4.19 09:18

Děkuji

Děkuji za odpovědi, tak jsem nasadila, lékařka tam dnes není ale byli jsme tam 2dny zpět právě kvůli synovi a to dcera ještě nekaslala :,(
Kdybych mohla poslat někoho z rodiny tak už léky mám, jsme sami doma :think: právě, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí