Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já aescin dávám dětem (mladšímu od méně jak 2 let a v pohodě). dávám to při laryngitidě, tedy otoku dých. trubice a taky je to dobré na vazy a hlasivky. Krom toho, že se to hůř podává (tvrdší, malý prášek, který se nedá rozdrtit a mladší ještě odmítá spolupracovat a prášek spolknout) s nimi mám jen dobrou zkušenost
@mischelinka ted to malé zkouším dát a řve mi u toho strašně, nechce o spolknoujt, tak nevím, jak jí to dát:-(
Já dávám prášek rozpustit do velmi malého množství vody (malého, aby byla jistota, že to do prcka dostanu, víckrát loknout by po nahořklé chuti odmítal. Rozpuštění trvá dlouho, dávám to do skleničky s vodou a až po několika hodinách podávám malému. Jednou, když jsem mu to fakt potřebovala dát rychle, jsem ho položila, manžel držel, já vložila do pusy a rychle šplíchla vodu, aby ho reflex donutil polknout, to je ale brutální a už na to nemám
Ahoj, prosím Vás, měl někdo pro dítě aescin-teva na otoky prášky, doporučili mi je v lékárně, malé jsou 3 roky a 2 měsíce, tak se bojím, aby jí z toho něco nebylo