Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Řešili jsme to v zimě, nakonec alergie na plíseň… Takže vsázím alergii a modli se ať to nejsou roztoči, to je naprd.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych prosím radu…malá má už snad tři týdny suchý dráždivý kašel a rýmu- pořád ucpanej nos a už fakt nevím, co s ní…byla i na ORL už před měsícem a i na alergologii..prý máme přijít na podzim..asi možná roztoči…ASIIIIIjenže přece není normální aby zdravé dítě kašlalo a mělo rýmu…vím, chodí první rok do školky, ale…
už vážně nevím a je mi jí líto
nevím, jestli je blbé, ale nadhodit naší dr. jestli by nebylo možné udělat třeba výtery v krku a nose- jestli tam něco nemá???
jen mě tedy zaráží postoj alergologie - když nemůžou teď zjistit alergen, tak by aspoń mohli dát nějaké léky na zklidnění těch projevů. neléčen alergie může vyústit až v astma.
Moje dcera kašlala suchým kašlem od konce léta… zdálo se mi že jí vadí trávy… seno… jenže léto přešlo a kašlala dále - i na podzim a v zimě. tak jsem požádala dr., aby vzal krev na IgE látky - podle nich se pozná, jestli je v těle alergen. Měla je zvýšené, tak nás dr. poslal na alergologii - byli jsem tam v lednu - alergie na trávy, roztoče, psa, kočku. Takže celoroční potíže…
My už s tím začali právě v tom listopadu- to začalo poprvně…
Výtěry by se mohly udělat… tím se nic nezkazí… ale odběry na to IgE - imunoglobuliny… také.
můžeš jí dát třeba na noc (nebo na dobu, kdy ji to nejvíce trápí) kapky Fenistil. Mohou se i dlouhodobě.
a jakou má rýmu? -bílou? vodovou? zelenou?
Dcera s kašlem bojuje už od ledna 2014 loni prokašlala asi 8 měsíců mandle dobrá alergologie možná roztoči ve výtěrech občas Haemophil
Do školky začla chodit až od září 2014. Je to zoufalé nejhorší je noční kašel.
Co bych poradila výtěry nos krk laryng pak koupit v lékárně konvičku na výplach nosu neuvěřitelný co z nosu pak jde za hnusy ![]()
Jinak se říká vydržet první rok až rok a půl ve školce to je na nemoci mazec pak by měl být klid ![]()
Jo do 3 let bya dcera úplně zdravá pak je to mazec rýma následuje šílenej kašel a od prosince jí už 4× píchali uši
![]()
Jo pokud používáš fenistil může se dát až 2 kapky na 1kg váhy mám to od dr i z lékárny. Z meducín, mastiček máme vyzkoušené snad vše nic nepomáhá. Jo ještě pak nechat nabrat krev na plycní chlamidie a mykoplazmata ty taky dokážou nadělat paseku ![]()
My čekáme na výsledky krve pak až bude zdravá znova kontrola mandle koncem května znovu testy alergo a pokud nebude nic tak jdem k homeopatce
A to jsi řekla dětské, aby vzala tu krev?? proč to proboha nenapadne tu naší???
Protože je nenapadne nic taky musím pátrat co by ještě to mohlo způsobit kam zajít co koupit je to fakt hrozný ![]()
Na alergologii nedostala nic…dávali jí jen něco na kůži. byl tam s ní manžel- vše bylo negativní..
a taky byla zdravá- do těch 4,5 let než šla v září 2014 do školky- občas rýma, kašel- ten normální hlenivej…žádný atb…
jen co vlezla do školky, tak to začalo..vím, že je to normální, ale mám právě strach to přejít…aby se z toho to astma neudělalo…
jenže je mi prostě té doktorce blbé říct o ty výtěry a o tu krev…ale znovu to proberem s manželëm a prostě za ní dojdeme a pokud to pro malou neudělá, tak asi začnu shánět jinou dr
Nemusí ti to být blbý máš na to nárok dr by to měla udělat rovnou pokud ne musíš jí to říct ![]()
@Anonymní píše:
A to jsi řekla dětské, aby vzala tu krev?? proč to proboha nenapadne tu naší???
to je na mne?
ano, řekla. Mám syna alergika, astmatika… já se s doktory nepářu… jdu na rovinu ![]()
neříkám - četla jsem na netu, tak udělejte vyšetření, to zase ne..
ale počkám, co dr sám navrhne a když se mi zdá, že navrhuje málo, tak požádám, zda by nešlo to či ono… ![]()
Jestli máš podezření na alergii, tak jí zkus něco na tu alergii dávat - uvidíš, jestli to zabere. když jo, tak budeš vědět, že to je alergie!
pro takhle velké dítě už ti toho v lékárně prodají docela dost, co je bez receptu… a není to návykové ani dlouhodobě škodlivé, takže myslím že zkusit bys to rozhodně mohla
Ahoj, potřebovala bych prosím radu…malá má už snad tři týdny suchý dráždivý kašel a rýmu- pořád ucpanej nos a už fakt nevím, co s ní…byla i na ORL už před měsícem a i na alergologii..prý máme přijít na podzim..asi možná roztoči…ASIIIII
jenže přece není normální aby zdravé dítě kašlalo a mělo rýmu…vím, chodí první rok do školky, ale…
nevím, jestli je blbé, ale nadhodit naší dr. jestli by nebylo možné udělat třeba výtery v krku a nose- jestli tam něco nemá???
už vážně nevím a je mi jí líto