Není tu prosím nějaká dětská doktorka?

Anonymní
3.5.15 14:05

Není tu prosím nějaká dětská doktorka?

Ahoj, potřebovala bych prosím radu…malá má už snad tři týdny suchý dráždivý kašel a rýmu- pořád ucpanej nos a už fakt nevím, co s ní…byla i na ORL už před měsícem a i na alergologii..prý máme přijít na podzim..asi možná roztoči…ASIIIII

jenže přece není normální aby zdravé dítě kašlalo a mělo rýmu…vím, chodí první rok do školky, ale…
nevím, jestli je blbé, ale nadhodit naší dr. jestli by nebylo možné udělat třeba výtery v krku a nose- jestli tam něco nemá???

už vážně nevím a je mi jí líto

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
3.5.15 14:10

Řešili jsme to v zimě, nakonec alergie na plíseň… Takže vsázím alergii a modli se ať to nejsou roztoči, to je naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
3.5.15 14:18
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebovala bych prosím radu…malá má už snad tři týdny suchý dráždivý kašel a rýmu- pořád ucpanej nos a už fakt nevím, co s ní…byla i na ORL už před měsícem a i na alergologii..prý máme přijít na podzim..asi možná roztoči…ASIIIII

jenže přece není normální aby zdravé dítě kašlalo a mělo rýmu…vím, chodí první rok do školky, ale…
nevím, jestli je blbé, ale nadhodit naší dr. jestli by nebylo možné udělat třeba výtery v krku a nose- jestli tam něco nemá???

už vážně nevím a je mi jí líto

jen mě tedy zaráží postoj alergologie - když nemůžou teď zjistit alergen, tak by aspoń mohli dát nějaké léky na zklidnění těch projevů. neléčen alergie může vyústit až v astma.

Moje dcera kašlala suchým kašlem od konce léta… zdálo se mi že jí vadí trávy… seno… jenže léto přešlo a kašlala dále - i na podzim a v zimě. tak jsem požádala dr., aby vzal krev na IgE látky - podle nich se pozná, jestli je v těle alergen. Měla je zvýšené, tak nás dr. poslal na alergologii - byli jsem tam v lednu - alergie na trávy, roztoče, psa, kočku. Takže celoroční potíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 14:18

My už s tím začali právě v tom listopadu- to začalo poprvně…

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
3.5.15 14:20

Výtěry by se mohly udělat… tím se nic nezkazí… ale odběry na to IgE - imunoglobuliny… také.

můžeš jí dát třeba na noc (nebo na dobu, kdy ji to nejvíce trápí) kapky Fenistil. Mohou se i dlouhodobě.

a jakou má rýmu? -bílou? vodovou? zelenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
3.5.15 14:20

Dcera s kašlem bojuje už od ledna 2014 loni prokašlala asi 8 měsíců mandle dobrá alergologie možná roztoči ve výtěrech občas Haemophil :zed: Do školky začla chodit až od září 2014. Je to zoufalé nejhorší je noční kašel.
Co bych poradila výtěry nos krk laryng pak koupit v lékárně konvičku na výplach nosu neuvěřitelný co z nosu pak jde za hnusy :zed:
Jinak se říká vydržet první rok až rok a půl ve školce to je na nemoci mazec pak by měl být klid :nevim:
Jo do 3 let bya dcera úplně zdravá pak je to mazec rýma následuje šílenej kašel a od prosince jí už 4× píchali uši :zed: :zed:
Jo pokud používáš fenistil může se dát až 2 kapky na 1kg váhy mám to od dr i z lékárny. Z meducín, mastiček máme vyzkoušené snad vše nic nepomáhá. Jo ještě pak nechat nabrat krev na plycní chlamidie a mykoplazmata ty taky dokážou nadělat paseku :roll:
My čekáme na výsledky krve pak až bude zdravá znova kontrola mandle koncem května znovu testy alergo a pokud nebude nic tak jdem k homeopatce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 14:21

A to jsi řekla dětské, aby vzala tu krev?? proč to proboha nenapadne tu naší???

• Citovat
  • Upravit
14008
3.5.15 14:25

Protože je nenapadne nic taky musím pátrat co by ještě to mohlo způsobit kam zajít co koupit je to fakt hrozný :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 14:26

Na alergologii nedostala nic…dávali jí jen něco na kůži. byl tam s ní manžel- vše bylo negativní..
a taky byla zdravá- do těch 4,5 let než šla v září 2014 do školky- občas rýma, kašel- ten normální hlenivej…žádný atb…
jen co vlezla do školky, tak to začalo..vím, že je to normální, ale mám právě strach to přejít…aby se z toho to astma neudělalo…
jenže je mi prostě té doktorce blbé říct o ty výtěry a o tu krev…ale znovu to proberem s manželëm a prostě za ní dojdeme a pokud to pro malou neudělá, tak asi začnu shánět jinou dr

• Citovat
  • Upravit
14008
3.5.15 14:28

Nemusí ti to být blbý máš na to nárok dr by to měla udělat rovnou pokud ne musíš jí to říct :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.15 14:29

Díky moc všem:-)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
3.5.15 14:32
@Anonymní píše:
A to jsi řekla dětské, aby vzala tu krev?? proč to proboha nenapadne tu naší???

to je na mne?

ano, řekla. Mám syna alergika, astmatika… já se s doktory nepářu… jdu na rovinu ;)

neříkám - četla jsem na netu, tak udělejte vyšetření, to zase ne.. :mrgreen: ale počkám, co dr sám navrhne a když se mi zdá, že navrhuje málo, tak požádám, zda by nešlo to či ono… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
3.5.15 15:19

Jestli máš podezření na alergii, tak jí zkus něco na tu alergii dávat - uvidíš, jestli to zabere. když jo, tak budeš vědět, že to je alergie!
pro takhle velké dítě už ti toho v lékárně prodají docela dost, co je bez receptu… a není to návykové ani dlouhodobě škodlivé, takže myslím že zkusit bys to rozhodně mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí