Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu. Dite ma 15 mesicu. V noci zachvaty kasle porad dokola. Vcera i dnes jsem dala na noc pulku dithiadenu. Ted jsem tady procitala, ze by to mela byt ctvrtka. Kolik davate vy, je pulka moc?
Nedávno jsem dávala D. šestileté, dr. říkala, že už můžu i půlku.
Pro takového prcka určitě čtvrtku…
@jananovakova2 píše:
Prosim o radu. Dite ma 15 mesicu. V noci zachvaty kasle porad dokola. Vcera i dnes jsem dala na noc pulku dithiadenu. Ted jsem tady procitala, ze by to mela byt ctvrtka. Kolik davate vy, je pulka moc?
léky obecně a u dětí obzvláště se dávkují dle váhy!!!
Půlka je hodně i na hubeného čtyřletého..
prostě záleží na kilech.
@jananovakova2 ne víc než 1/4 a ne víc jak 2-3 noci za sebou.
@jdukolem píše:
léky obecně a u dětí obzvláště se dávkují dle váhy!!!
Půlka je hodně i na hubeného čtyřletého..
prostě záleží na kilech.
souhlasim! Ja davam skoro sedmilete pulku, u tak maleho fakt ta ctvrtka.
@jananovakova2 a jestli ten dithiaden nezabral, tak ten driák do děcka rozhodně necpi, jestli tak kašle.. Stoptusin na noc jste zkoušeli? Mým dětem zabírá a je rozhodně šetrnější než dithiaden.
Půlku si beru já, takze pro takhle malé dítě mi to přijde hodně.
@jananovakova2 píše:
Co by se mohlo po te pulce stat? Mam se bat?
bát se snad nemusíš možná bude utlumené víc než je zdrávo ale zvládne to… rozhodně si to ale pamatuj pro příště že léky nelze u dětí nasadit „podle oka“…
víš léky jako vše projdou játry ledvinami.. mohlo by při neopatrném užívání dojít i k poškození… jestli chceš být klidnější zavolej na pohotovost myslím, že ti tam poví to co já, ale apeluji..příště než něco - z dobré vůle - dítě podáš, raději se zeptej.. ![]()
Nic se ji po pulce nestane. Nedavno mel syn (14kg) desnou vyrazku, ktera ho strasne svedila a dr rikala, ze muzu i pulku na noc
ale radsi davam Fenistil kapky- ty jsi zkousela?
Mala ma 10 kilo. Fenistil jsme nezkousely. Ach jo, ted z toho nebudu spat a hlidat ji…
Dcera dostala Dithiaden při neštovicích (je tříletá) - naštěstí jsem nemusela použít. Teď má neštovice 15m syn a když jsem se doktorky ptala, jestli při velkém svědění ho můžu dát i jemu, tak mi bylo řečeno:
Dithiaden je až od dvou let. Kdyby fakt hodně brečel a nebylo zbytí, tak můžete dát 1/4.
Naštěstí to zvládá jen s Fenistilem.