Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer,
chtěla bych se zeptat zda nemáte někdo zkušenosti s aftovou angínou? V sobotu má přijet bratránek, který jí má a nerada bych aby ji prcek chytl, tvrdí mi, že není přenosná
zítra raději ještě zavolám k doktorce, ale ráda bych znala odpověď co nejdřív
a na netu jsem nenašla jak se přenáší…
Děkuji
Ahoj, zkušenost s aftovou angínou nemám, ale v žádným případě bych nikomu s jakoukoliv angínou nedovolila k nám dojet, aby nenakazil prcka. Náš malej má teď zrovna taky angínu (ale klasickou) a věř mi, že to není sranda, měl vysoký horečky, z antibiotik dostal průjem a skoro nic nepapá
Takže být tebou, bych to neriskovala a bratranci vysvětlila, ať dojede, až bude zdravej.
Tak afty se přenášejí slinami, takže žádné pití od druhých, atd.
Moje zkušenost - nakažlivá jako prase. Měla ji moje dospělá sestra a byla u nás ve chvíli, kdy jí začínala, takže myslela, že se jí jen udělal aft…Nakonec to chytil můj tříletý syn i manžel a rozhodně se necicmali ani nepili z 1 skleničky…
Ano nakažlivá je..Moje dcera jí taky měla a já jsem jí samozřejmě chytla taky není to žádná prča
![]()
Jo a ještě - doktorka mi pak vysvětlovala, že tenhle typ anginy je virový - proto se na ni nedávají ATB, která zabírají jen na bakteriální infekce…Bratránka bych vypakovala, protože to je fakt nepříjemná a hodně bolestivá věc. Malej mi 6 dní vůbec nic nejedl, jen pil a to ještě s řevem…hnus!!!
Příspěvek upraven 16.08.12 v 20:26
S tímhle zkušenosti mám
,takže být tebou tak bratrance pošlu pěkně domů
než aby to chytil i malý protože jsou to probrečené noci a pak dítě nechce ani nic jíst no děs
![]()
Holky děkuji za informace
, v sobotu se má právě sjet celé příbuzenstvo, někteří prcka ještě neviděly…no ale každopádně bratránek teda nepřijede!!!
ZRovna ji malá překonala, dostala ji od sestřenky..ať je bratránek doma, je to katastrofa, fuj ![]()
Souhlasím s holkama, bratránek rychle pryč
Je to hnus pro dospělého, natož pro dítě.
A myslíte že vadí i lidi co přišly s bratránkem do kontaktu?
No jestli máš doma malý mimi, tak já bych to teda neriskovala, fakt je to hrozně bolestivé a není jiná léčba než to přetrpět… I manžel a sestra říkali, že to byla taková bolest, že už by to nikdy nechtěli zažít… Ať si příbuzenstvo klidně myslí něco o hysterkách a přecitlivělých matkách!
Hezké ráno, už je to zařízené, bratránek zůstane doma, tak snad nevadí teta se strejdou když s ním bydlí, že ty přijedou ![]()