Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ven bych rozhodně nešla s takovou teplotou.. co se týká čípku, normálně se prodávají čípky panadol od 9 kg, nejde mi vložit odkaz, zakázáno… dej si do vyhledávače panadol baby ![]()
Dítě s horečkou ven nepatří.
Co se léků týče - doktorka, která Tvoje dítě zná, snad poradí nejlíp, jaký lék už je pro něj vhodný a jaký ještě ne.
Btw dcera měla toto onemocnění tak v 1,5 roce, mudr jen léky na snížení teploty, to bylo k ničemu, afty všude, dítě k. o… po 5 dnech jsem se naštvala a vyžádala o mudr poukaz na vyšetření v nemocnici
, jela jsem na infekční na Bulovku a tam se mudr ptala, proč jí pediatr nenasadil herpesin, že léky na snižování horečky do ní cpeme horem dolem, ale herpesin dle kg NE
, jakmile jsem nasadila léky, horečka během pár hodin sama klesla, druhý den dítě začlo jíst
… Za mne, je potřeba jiná léčba, než jen snižování teploty ![]()
@polokoule Ven bych určitě nešla a ani čípek bych nedala, tedy aspoň ne celý. Pokud bych neměla doma nic jiného, tak bych prostě nějak úměrně zkrátila.
A až si půjdeš odpoledne do lékárny koupit nějaký vhodnější lék na snížení horečky, tak bych si koupila i neocide gel a mazala v pusince. Taky to chce zvýšit přísun vit. C a B.
Dcera na to trpěla. Nic moc jsme s tím nedělali
Doktorka říkala, že máme snižovat horečky a pak že jí máme koupit v lékárně ústní vodu na afty (na název si už nevzpomenu), no ale přinutit malé dítě vyplachovat…
Zavolej si k doktorce, řekne, co máš dělat.
Ven bych s ní nešla.
Ahoj, holka mi tohle dostala v listopadu, průběh nemoci byl docela drsný. Od mírných obtíží(dávení), po vysoké horečky a extrémní naběhnutí dásní+aftů. Nejedla, nespala…pít jsem jí dávala po lžičkách a každý lok obrečela.
Neléčí se to nijak, jen srážet teplotu a podávat tekutiny. Nám doktorka doporučila pouze gencián. Nemoc trvá tak 8-10 dní a dítě je potom absolutně bez imunity (to moje střídavě marodilo do ledna)
A to já bych s ní zase ven klidně šla. Miminu je jedno, jestli leží doma, nebo venku v kočáře. A když bude dobře oblečená… Aspoň bude koukat po okolí a nebude na to tolik myslet. Naše měla herpetickou stomatitidu a trpěla jako zvíře. Nejedla asi 10-14 dní, krvácely jí dásně, pořád brečela, měla hlad a nemohla jíst.
@polokoule ten čípek zkus. Dala bych třeba jen půlku. Ono jí to pomůže trochu od bolesti. Hlavně musí pít. To prostě do ní musíš dostat. Třeba i stříkačkou, když to jinak nepůjde.
Kousek z čípku bych ukrojila a podala d. p. Jinak mám doma taky baby i pro nižší váhu. Zažila jsem to u syna ve 4 letech, horečku měl jen 2 dny a pak už dobré, jen ty afty a nateklé dásně byly šílené, od dr. dostal nějakou speciální míchanou v lékárně „vodičku“ na potírání, za další 2 dny se mu to hodně zlepšilo a splasklo, už mohl jíst neagresivní stravu a chladnější pití. Jen to potírání vždy obrečel.
Kluk tuhle nemoc měl když mu byly 2 roky a kousek..zatím to byla jeho nejhorší nemoc..zlatý neštovice
měl horečky asi týden, dávala jsem mu léky na srážení horečky, nutila jsem ho hlavně pít..nejedl asi týden vůbec nic, max lžičku vlažnýho něčeho. Dostal ještě atb aby se mu z toho nerozjela angína, měl to vážně ošklivý..trvalo to všehovšudy asi 10 dní, pak to vše v jídle dohnal a ťukám, od té doby neměl jediný aft..bude mu pět let
ven jsme nechodili, kluk byl rád, že je rád a já byla z týhle nemoci totál ko ![]()
@KriJona souhlas, taky mě ani nenapadlo jít ven, leželi jsme vedle sebe jak dvě mrtvolky, ona unavená nemocí(to ani nemohla pořádně zabrat) a já po nočním maratonu
.
Do pusinky Solcoseryl. Je to orální pasta, blbě se to roztírá, ale pomáhá to od bolesti. Syn měl aftózní stomatitidu ve dvou letech a tohle nám poradili na ORL. Zabralo to, bez toho by se ani nenapil.
Dcera ma uz 3 dny tuto nemoc.Je to peklo.Muzu ji vzit ven, mysli do kocaru? horecky mela vysoke, ted se to drzi kolem 38.Neji,pit taky nechce, bojim se dehydratace.Mame panadol cipky, ale jsou az od 15 kg. Holka ma 12 kg.Muzu ji to dat? nebo dat pulku? dekuji