Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dnes jsme se dozvedeli, ze dcera ma agenezi 4 zubu a s otaznikem dalsi dva zuby, ty tam jsou, ale doktorce ze zdaji mozna zalozene spatne. Mame doporuceni na ortodoncii. Ma nekdo podobny problem a priblizil by mi, co nas ceka? Pripadne doporucil nejakou ortodoncii v Praze (nejlepe 2,5,6,13), kde prijimaji pacienty? Dik.
Čekají vás rovnátka. Zuby se musí nějak porovnat, aby nidke nebyla mezera, aby měla čím kousat a aby vše vypadalo v rámci možností normálně. Hodně záleží na tom, které zuby to jsou. Přední, zadní, vedle sebe nebo každý jinde…kdyby byly vedle sebe, bude potřeba ais i můstek, implantát… mne chybí dva zuby vedle sebe a řeším to rovnátkama a až se zuby dají do určité polohy, tak do mezery přijde můste, jinak by tam byla díra.
@Midaku Dik. Je to v kazde pulce celisti 1 zub - vsechno petky a 2 ctyrky s otaznikem, tam neco je a pry ji patrne budou delat novy RTG snimek. Ona je drobna a ma malou celist, my oba s muzem naopak meli problemy, ze se nam zuby do celisti nevesly, ja nemam zalozene osmicky. Takze by to ve vysledku mozna nemuselo tolik vadit
. No, kez by tam byly aspon ty ctyrky v pohode.
@Hobitka tak takhle by tohle být úplně v pohodě. Zvlášť pokud má malou pusu, to by mohlo naopak pomoct. Mne chybí taky pětka, nevadilo to ničemu, ale pak mi museli šestku vedle vytrhnout a najednou tam byla díra, která se postupně zvetsovala… syn zase naopak má malou pusu a velké zuby, řešíme rovnátka, jemu by chybějící zub v každé čtvrtině čelisti dost prospěl ![]()