Agresivní jorkšírka

Anonymní
13.3.12 11:59

Agresivní jorkšírka

Moc se omlouvám za anonym,ale je to pro mě ožehavé téma.Pořídili jsme si fenu joršírky,té úplně malinké.Paní od které jsme si fenečku brali má syna,kterému jsou 2 roky.Když začínal chodit,štěňata zasedl.Naší malé taky budou 2 a fenka na ní začala být dost agresivní.Když malá spí,pes jde a vykálí se na ní,xkrát už na ní vyjela-staženej ocas,vyceněný zuby.Už to zkouší i na mě.Nepomáhá nic,po dobrém,po zlém,tak bych jí ráda někomu udala.Ale manžel,kterej skoro není doma vlastně jen o víkendech a kolikrát ne ani na celej s fenečkou takovu zkušenost nemá a nechce,aby jsme jí dali pryč.Já už jsem z toho zoufalá,nemůžu malou nechat se psem samotnou,kolikrát to uhlídat je fakt makačka.Jak mám manžela přesvědčit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4396
13.3.12 12:05

A jak je fenka stará?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4433
13.3.12 12:05

Promiň, ale v tomhle bych na svolení manžela nečekala. Prostě bych našla nový pány a dala ju pryč. Si nenechám zmrzačit dítě. Navíc on není doma a neví, co se děje, takže šup a byl by pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.3.12 12:06

Mám taky fenku forkšírka, jsem ve 34. týdnu a říkám si, jak to bude po porodu…
Ve dvou letech dítěte bych čekala, že už na sebe budou zvyklé :think: Nebo nevím, jestli jsem to dobře pochopila, ale máte jí od štěňátka, ne? Kolik je jí let? Pokud se fence něco stalo ve štěněcím věku a byla to taková jednorázová nehoda s tím malým, neměla by si to pamatovat…
Já osobně bych jí dala šanci, domluvila se s nějakým odborníkem, fenka má jen psychický problém, který by šel odstranit, pokud jinak agresivní nebyla… Navíc tenhle mini jorkšírek není přeci nebezpečný. Pokud je ale labilní a nedá se to, tak chápu a asi jí bude líp jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 12:10

Máme jí cca od listopadu,rok fence bude až v červnu.Já jsem z toho už zoufalá,ona se nestydí si nadělat i do pelechu a to jsem si myslela jak jsou čistotní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.12 12:13

Colorko já nevím jestli je zrovna labilní…Ona je v pohodě,s malou si hraje a pak jí najednou „hrábne“ a na malou prostě vyjede.Už začínám i pozoroat že se jí prcek začíná bát.Ona je sice malinká,ale zuby má hodně ostrý,nedovedu si představit že by malou kousla do obličeje a pak byla třeba zjizvená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
291
13.3.12 12:24

Aha, takže to je ještě štěnátko a pořídili jste si jí až když už jste měli dítě, chápu to spravně? To by neměla na malou žárlit, když přišla jako pes do rodiny poslední… Navíc ještě není dospělá, takže na nějaké teritoriální chování je brzy. Možná nějaká psí puberta :think: Naše fenka bude mít v červenci už sedm let, ale my jí máme pod kontrolou. Děti ráda moc nemá, no doufám, že na naše si zvykne. Manžela a hlavně mě respektuje jako pány a nic si nedovolí. Je ale známo, že někdy se pes po příchodu dítěte začne chovat divně. Právě se začne pomočovat, dělat doma bobky, kousat si srst a nožky… Je to všechno psychické. Co ta vaše, jak dlouho je s ní tenhle problém? Dřív byla v pohodě? Je dost mladá, možná se u ní projevuje nějaké labilní chování. Ale zase je čas, aby si v pohodě zvykla jinde v rodině, kde třeba nejsou děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.3.12 12:26

A jaký máte s pejskem režim? Co výchova, výcvik, co už umí? Jak často chodíte ven?

Má se kam před dítkem „schovat“, kde by měla klid?

Nedovedu si moc představit, jak si spolu hrajou, nemůže ji malá nechtě zatahat za chlupy, zmáčknout nebo tak něco?

Je to pubertální hajzlík, potřebuje vychovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
13.3.12 12:36
Pipet píše:
A jaký máte s pejskem režim? Co výchova, výcvik, co už umí? Jak často chodíte ven?

Má se kam před dítkem „schovat“, kde by měla klid?

Nedovedu si moc představit, jak si spolu hrajou, nemůže ji malá nechtě zatahat za chlupy, zmáčknout nebo tak něco?

Je to pubertální hajzlík, potřebuje vychovat :nevim:

To je rozumná reakce :potlesk: Ano, taky si myslím, že ve svém věku to prostě zkouší, tedy co si může dovolit. Zjistila, že malá už není mimino a ráda by si vybudovala pozici ve směčce, tedy mít nad malou navrch. Ale to logicky nemůže. Musí pochopit, že ona je ta poslední v rodinné hierarchii :)
Na druhou stranu, místo kam se může schovat mít opravdu musí. Já taky řeším spíš to, aby malá pejska neobtěžovala a neubližovala mu, děti jsou někdy naschválníčci. Ale tak my máme už takovu psí babičku, ta bude potřebovat víc klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
13.3.12 12:42
Colorka píše:
Mám taky fenku forkšírka, jsem ve 34. týdnu a říkám si, jak to bude po porodu…
Ve dvou letech dítěte bych čekala, že už na sebe budou zvyklé :think: Nebo nevím, jestli jsem to dobře pochopila, ale máte jí od štěňátka, ne? Kolik je jí let? Pokud se fence něco stalo ve štěněcím věku a byla to taková jednorázová nehoda s tím malým, neměla by si to pamatovat…
Já osobně bych jí dala šanci, domluvila se s nějakým odborníkem, fenka má jen psychický problém, který by šel odstranit, pokud jinak agresivní nebyla… Navíc tenhle mini jorkšírek není přeci nebezpečný. Pokud je ale labilní a nedá se to, tak chápu a asi jí bude líp jinde…

S názorem jakž takž souhlasím, ale psát, že jorkšírek není nebezpečný bych si nikdy nedovolila.. Každý pes je nebezpečný, přála bych vám vidět, jak mě jednou kousla čivava.. Já mám jorkšíry tři a jsou naštěstí zlatí.. Ale v případě zakladatelky bych asi fakt raději pejskovi sehnala nějakého nového páníčka, který ho lépe zvládne a ona se nebude muset strachovat o dítě.. I taková malá tlamička dokáže nadělat velkou škodu, obzvlášť na dítěti :nevim: .. A nechat si ještě od psa dítě osrávat.. ???!!! Asi bude něco špatně ve výchově.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
13.3.12 12:43

V tomto případě bych se postavila na stranu štěnda. Sama jsem viděla, jak moje dvouletá neteř kope do našeho psa, když se nedíváme :cert: Takže se pak nedivím, že se ožene. Navíc si nedovedu představit, že cca 5 měsíční štěně doopravdy útočí :nevim: Spíš si hraje a někdy nepoznají, kde je hranice.
Navíc musíte vychovávat, protože pes si dovolí to, co mu dovolíte vy. Jak často ji venčíš? Se štěnětem musíš zajít po každém jídle a spaní. Kdyby byla vyvenčená, tak malou nepoto.
V 5-ti měsících mi fenka doma taky kadila a bylo ji jedno kde. Teď má rok a dobrý.
Navíc za chvíli začně všechno kousat, když se jí budou měnit zuby a pokud nebude mít takové ty buvolí kostičky, tak určitě bude malé ničit hračky a zase bude zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.12 12:48

Chytni jí za kůži na krku a zavrč na ní. Musíš jí dát najevo že ty jsi tady pán a ona je ten poslední ve smečce…

• Citovat
  • Upravit
3478
13.3.12 12:54

.

Příspěvek upraven 21.02.14 v 07:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.3.12 12:54
Anonymní píše:
Chytni jí za kůži na krku a zavrč na ní. Musíš jí dát najevo že ty jsi tady pán a ona je ten poslední ve smečce…

Jo jasně, a vymáchat čumák v hovínku… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.3.12 12:57

Ještě mě napadá, pokud je to takový ten „jorkšír“ bez PP, tak to může být povaha, vada. Neříkám, že u PP psů se to nevyskytuje, ale zrovna u jorků ti bez PP jsou většinou pěkně „zdegenerovaní“ mi přijde… plus pudlové, maltézáci/boloňáci, labradoř, zlatí retrívři, čivavy a další módní plemena, kde existuje nekonečně mnoho bez PP štěňat.

Ovšem myslím, že pevným režimem a důslednou výchovou se dá hodně zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný