Acana granule pro jorkšíry

69235
10.3.12 10:11

ACANA granule pro jorkšíry

Ahoj, tak jdu pro radu ke zkušenějším. na jiné diskuzi jsem se dozvěděla, že krmím moje tříměsíční miminko jorkšíra hnusem, rozumějete Royal caninem, na doporučení veterináře. Prý je dobrá Acana, jenže ať hledám jak hledám, nenacházím ji pro malá plemena natož pro štěňata malých plemen. Elí ten royal dlabe, moc jí chutná, ale prý nic moc. Houby se v tom orientuju, má ten štěněcí pro jorkšíry. Chci pro ni to nejlepší, ale zase to potřebuje natolik vyvážené, aby nepřerostla, což mám pocit, že Acana pro psy od pěti kilo v dospělosti musí být výživově tučnější, nebo ne? A taky ty granulky nebudou tak malinké, má kilo, tak k tomu kilu má i velkou tlamičku :mrgreen: pojďme si popovídat o granulích, co je tedy dobré a kvalitní a je to pro mrňata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9578
10.3.12 10:25

Souhlasím s tím, co ti radili RC nic moc, platí se jen reklama. Acana je určitě dobrá, ale dost hafanů po ní má průjem. O něco lepší je Orijen - od stejného výrobce a našemu jorkovi sedla, ale dávala jsem už jako dospělému. Ono některá holistická krmiva se řídí tím, že v přírodě vlk žere taky to samé co mládě, něbo stařeček, jen jiné množství. To, že by přerostl je blbost - je to geneticky dané, takže krm normálně doporučené množství (teda pokud ho zbytečně člověk nepřekrmuje, ale to kostra naroste stejně, jen je obalen tukem). Pro jorka štěně je fajn Artemis - mají pro štěňata malých plemen, granulky se dobře jí a složení je asi nejlepší do znám http://www.spokojenypes.cz/…-puppy-1-8kg?… ono stačí číst složení - tady převážně maso, nejsou tam alergeny, atd. V RC je hromada kukuřice, pšenice, u masa to jen leželo, ale zas je určitě lepší RC než krmit marketovkami, jen dle mě neodpovídá cena s kvalitou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
10.3.12 10:28

Tak já naši jorkšírku krmím Royalem už 2 roky :mrgreen: Předtím měla Pro plan, ale neseděl jí, měla po něm tak 1-2× do měsíce průjmy a zvracení. Podle mě je Royal super, štěněčím krmíme teď naše štěňátka :lol:
A pro velké psy používáme německý Happy dog - chutná jim, je výživný a narozdíl od jiných granulí (dřiv jsme používali dlouho právě Acanu, pak ještě pár dalších pokusů) se jim zatím nepřejedl (cca 4 roky) a každý den se těší na svoji dávku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
10.3.12 11:05

My máme roční jezevčici a krmíme jí Hillsem a jsme velmi spokojeni. Myslím, že to je špička mezi granulemi a taky je nejdražší. Za reklamu zde člověk určitě neplatí, protože skoro žádnou nemají :-)
Ohledně obsahu masa, pes je narozdíl od kočky všežravec a proto potřebuje ve výživě i sacharidy, nejen maso, proto třeba psovité šelmy v přírodě sežerou i střeva s obsahem, což je třeba tráva, protože vetsinou loví býložravce. Proto krmit psa jen masem není dobré, pes pak zatěžuje zbytečně ledviny. Pes potřebuje i kukuřici, pšenici, rýži, takže pokud vaříte, pak je idealni maso s přílohou a zeleninou. V Hills granulich už je všechno, místo přílohy třeba ta kukuřice, ale ta je přece kvalitním zdrojem sacharidů. Já osobně bych Acanu nekrmila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
10.3.12 11:14

Tak Hills i ProPlan je vče stejné jako RC. Ano, není dobré krmit jen masem, ale ono když se pdíváte na 3 výše uvedené značky, tak skoro u masa ani nebyly. Acana nemá jen maso, má jablka, bylinky atd.Nevím, proč by pes potřeboval pšenici a kukuřici - jsou to silné alergeny. Kvalitní granule mají rýži, proso..Doporučuju něco načíst a každý ať si udělá svůj obrázek.
http://www.krmivo-pro-psy.com/…-psy/47.html
 http://www.krmivo-pro-psy.com/…psy/492.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
10.3.12 11:15

Tak my máme sice velký psy, ale kamarádka má krysaříka, krmí Hillskama a spokojenost. A i za mě to je řekla bych nejlepší volba, potom ten Orijen, ale to taky není to, co se o něm říká. Z našich granulek je ještě dobrej Brit, ale někteří psíci po něm mají taky srajdu :nevim: být tebou, pokud chceš pro ni co nejlepší, tak zkus Hillsky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
10.3.12 11:23

Myslím, že když se člověk podívá na složení, tak to musí být jasné, co je lepší.

Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka, živočišné tuky, bílkovinný hydrolyzát, řízky z cukrové řepy, kukuřicný lepek, rybí tuk, chlorid draselný, chlorid sodný, L-tryptophan. Doplňkové látky: vitamín A (10.990 m.j./kg), vitamín D3 (510 m.j./kg), vitamín E (600 mg/kg), vitamín C (70 mg/kg), betakaroten (1,5 mg/kg), měď [síran měďnatý] (13,7 mg/kg). Konzervováno přírodními látkami (kys. citronová) a přírodními antioxidanty (různé tokoferoly)

Kuřecí maso (výhradně použito čerstvé maso), Kuřecí moučka, Krůtí maso (výhradně použito čerstvé maso), Rybí moučka, Krupky ječmene, Celá hnědá rýže, Kuřecí tuk (konzervovaný přírodní směsí tokoferolů), Ovesné vločky, Proso, Brambory, Vejce, Rajčatové výlisky, Kachna, Losos (výhradně použit čerstvý losos), Lněné semínko, Přírodní kuřecí aroma, Lososový olej (zdroj DHA), Cholin chlorid, Sušené kořínky čekanky, Hnědé mořské řasy, Mrkev, Hrášek, Jablka, Rajčata, Borůvky, Špenát, Drcené brusinky, Extrakt z rozmarýnu, Petržel, Extrakt z yuky schidigera, Extrakt ze zeleného čaje, Extrakt z ješných klíčků, L-carnitin, Enterococcus faecieum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Pivní kvasinky, Sušený extrakt fermentace aspergillus oryzae, Vitamín E, Chelát železa, Chelát zinku, Chelát mědi, Síran železnatý, Síran zinečnatý, Síran měďnatý, Jodid draselný, Vitamin B1 (thiamin mononitrát), Chelát manganu, Oxid manganatý, Kyselina askorbová, Vitamín A, Biotin, Calcium pantothenate, Síran manganu, Selenit sodný, Pyridoxin hydrochlorid (vitamín B6), Vitamín B12, Riboflavin, Vitamín D, Kyselina listová

První Hills štěněcí pro malá plemena, druhé Artemis pro štěňata mal. plemen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
10.3.12 11:24

Alergen muže být cokoliv,alergii muže mít pes i na rýži nebo maso.
Já bych se řídila i tím, jak to pejskovi sedí, jak mu to chutná, jakou má po krmivu srst (musí být lesklá) a hlavně jaké bude mít hovínka, čím stravitelnější krmivo, tím méně výkalů. Hlavně nekupuj nic ze supermarketu, to je špatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
10.3.12 11:27

A kolik ten Artemis stojí? Podle toho co obsahuje musí být pekelně drahý. Pokud neni, tak tomu složení nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.3.12 11:27

Myslíte pro tříměsíční kilové štěně toto? http://www.ezoocentrum.cz/…y-mini-3-kg/ to je asi nejmenší, co dělají, že? A je to levnější než RC 8o to platím za 1,5kg 300,– 8o no jsem zvědavá, jak zase zvládne přechod, už jsem ji ve dvou měsících převáděla na RC, protože chovatelka je krmila K9 a stěžovala si, že nechtějí žrát. Myslíte, že ji tedy mám převést na ten Hills? Mám jí to zatím míchat půl na půl s RC? Úplně v té stravě tápu, jak koukám, veterináři nelze moc věřit a to je tady prý nejlepší, ten jednoznačně doporučuje RC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.3.12 11:30
a CO JE Z TOHO TEDY LEPŠÍ, ptám se asi jak magor, ale podle toho složení :think: moučka tam má být nebo nemá. Po to RC má tuhá hovínka, ale kadí snad 5×denně i víckrát, ale zase je to štěně :think:
jowana píše:
Myslím, že když se člověk podívá na složení, tak to musí být jasné, co je lepší.

Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka, živočišné tuky, bílkovinný hydrolyzát, řízky z cukrové řepy, kukuřicný lepek, rybí tuk, chlorid draselný, chlorid sodný, L-tryptophan. Doplňkové látky: vitamín A (10.990 m.j./kg), vitamín D3 (510 m.j./kg), vitamín E (600 mg/kg), vitamín C (70 mg/kg), betakaroten (1,5 mg/kg), měď [síran měďnatý] (13,7 mg/kg). Konzervováno přírodními látkami (kys. citronová) a přírodními antioxidanty (různé tokoferoly)

Kuřecí maso (výhradně použito čerstvé maso), Kuřecí moučka, Krůtí maso (výhradně použito čerstvé maso), Rybí moučka, Krupky ječmene, Celá hnědá rýže, Kuřecí tuk (konzervovaný přírodní směsí tokoferolů), Ovesné vločky, Proso, Brambory, Vejce, Rajčatové výlisky, Kachna, Losos (výhradně použit čerstvý losos), Lněné semínko, Přírodní kuřecí aroma, Lososový olej (zdroj DHA), Cholin chlorid, Sušené kořínky čekanky, Hnědé mořské řasy, Mrkev, Hrášek, Jablka, Rajčata, Borůvky, Špenát, Drcené brusinky, Extrakt z rozmarýnu, Petržel, Extrakt z yuky schidigera, Extrakt ze zeleného čaje, Extrakt z ješných klíčků, L-carnitin, Enterococcus faecieum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Pivní kvasinky, Sušený extrakt fermentace aspergillus oryzae, Vitamín E, Chelát železa, Chelát zinku, Chelát mědi, Síran železnatý, Síran zinečnatý, Síran měďnatý, Jodid draselný, Vitamin B1 (thiamin mononitrát), Chelát manganu, Oxid manganatý, Kyselina askorbová, Vitamín A, Biotin, Calcium pantothenate, Síran manganu, Selenit sodný, Pyridoxin hydrochlorid (vitamín B6), Vitamín B12, Riboflavin, Vitamín D, Kyselina listová

První Hills štěněcí pro malá plemena, druhé Artemis pro štěňata mal. plemen.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
10.3.12 11:31

Terinko, myslím že to je dobrá volba. A určitě převáděj postupně jak píšeš. No a uvidíš jak to pejskovi sedne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.3.12 11:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
10.3.12 11:34

Granule jinak než z moučky nevyrobíš. Když píšou, že je dělaj z čerstvého masa tak je to podvod anebo to vyrábí z takové masové šlichty, kterou stejně před zpracováním musí vysušit, tedy tu vodu odpařit. Pokud chceš krmit čerstvým masem, tak vař anebo kup konzervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.3.12 11:39

Šmarjá, vždyť podle toho složení je v Hills nejvíc mleté kukuřice. Pak nějaké pomleté kuřecí a krůtí zbytky - nechápu, co je na tom tak drahé.
Nějaké obilí na prvním místě mají i ty marketové srajdymajdy.
Ano, vlk žral i obsah trávicí soustavy ulovených býložravců, ale silně pochybuju, že se tím rostlinná složka dostala nad tu živočišnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný