Ovečka odmítá jehně

1102
6.3.12 17:49

ovečka odmítá jehňě

Potřebuju poradit , s ovečkou která domítá jehňátko pořád do něj strká nechce ho nehat napít..Jehňátko je ze 3 sourozenců..ty dvě jí nevadí..Když jí doržím tak se hně od od ní napije ..jakmile jí pustím tak do něj strká… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
6.3.12 17:58
pilcanda píše:
Potřebuju poradit , s ovečkou která domítá jehňátko pořád do něj strká nechce ho nehat napít..Jehňátko je ze 3 sourozenců..ty dvě jí nevadí..Když jí doržím tak se hně od od ní napije ..jakmile jí pustím tak do něj strká… :cert:

My když měli ovečky,tak se nám stalo to samé,dvě jehnata máma přijala,to třetí,nejmenší nechtěla.Vůbec mu nedovolila se přisát.Bylo mi ho tak strašně líto.Tak jsem začali krmit z láhve,i když to bylo fakt náročné,dostavala snad co dvě tři hodky ve dne v noci,nakonec jsme ji teda vypiplali,ale vůbec jsme v to nedoufali,byla o polovinu menší než ostatní jehnata.Bylo to naše takové miminko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
6.3.12 18:02

Někde jsem kdysi četla či slyšela změnit pach toho mláděte. Ale možná je jich na ni prostě moc. Možná opravdu ta lahvička, ale náročné to bude určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
6.3.12 18:02
pilcanda píše:
Potřebuju poradit , s ovečkou která domítá jehňátko pořád do něj strká nechce ho nehat napít..Jehňátko je ze 3 sourozenců..ty dvě jí nevadí..Když jí doržím tak se hně od od ní napije ..jakmile jí pustím tak do něj strká… :cert:

Je jehňátko zdravé? Někdo to ovečky dělají, pokud jehně je nemocné, slabé.
Jinak, přiveď mládě ke struku a ovci nějak zabav, 100% úspěšná budeš se suchým chlebem s trochou soli :D
Toto budeš muset v pravidelných intervalech opakovat, popřípadě dokrmovat, držím palce a dej vědět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.12 18:03

To je příroda, nejslabšího se zbavuje bohužel :roll: my to tak měli u fenky, až nakonec to jedno štěně zemřelo po 3 dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
6.3.12 18:15

no hlavně držím jehňátku palce. :kytka: Je to ovečka nebo beránek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
6.3.12 18:17

Ahoj, naši měli to samé, měli ale ještě jednu ovci a ta měla jen jedno jehně, tak vzali to jedno nechtěné a dali ho k té s tím jedním, to se dělá tak, že musíš číhat a když se ovce vyčůrá vymáchat to adoptované v té její moči, aby nasála pach té ovce. Povedlo se, takže každá ovce vychovala dvě jehňata. Pokud ale neměli možnost tohle udělat, tak prostě chodili a tu ovci drželi, než se to malé třetí napilo… tak držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
6.3.12 18:20

Odkud jste? Segra ted prisla o 4 jehnata (po dvou od kazde ovce). Treba by se to dalo adoptovat. Segra je ze severu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marra
6.3.12 19:32

Chovame ovce.V takovem pripade,opravdu matka ovce viciti,ze se neco jehnatu je,je prilis slabe,ci nemocne.Bud muzes vse nechat na prirode,nebo tedy nekoho privolat,a nekolikrat denne jeden chytne starou ovci a ty jehnatko pridas k mliku.Ale upozornuju,ze to bude makacka.Pokud by se to i tak nedalo zvladat,je dobre jehne nejak oddelit,aby ho neutrkala,a chodit ho pridelavat.Druha moznost je dokrmovat jehne z lahve,jednou jsem tohle praktikovala,a jehne si na me natolik zvyklo,ze chodilo za mnou jak pejsek,nevyrostlo,zustalo zakrnele,lozilo i do baraku,nakonec jsem prijela z prace,a deda mi ho zabil :pocitac: to jsem tedy obrecela,ale od te doby nechavam vse na prirode,ovce nejsou hloupe,poradi si. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
29577
6.3.12 20:56

Jde o přirozenou selekci,matka cítí,že jehně není perspektivní. Takže bud´to nech na přírodě,nebo flašku a budeš mít doma malýho pejska ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
6.3.12 20:58

Taky chováme ovečky a už třikrát jsme jehňátko krmili z lahve. Je to zápřah, ale zároveň je to hezký, jak ta ovečka nebo beránek se lehce ochočí. Je to příroda a těžko ovci něčím obalamutíte, aby ho vzala zpět. Držím pěsti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
7.3.12 14:31

co to je jsem nezkoumala naběhla jsem s flaškou a vyžahlo jí celou…zkusím to stou močí to mě nenapadlo..ach jo příroda letos to byl taky záhul všechny 4 ovečky 3 jehňátka ale zůstalo jichjen 7.. jedno je u adoptivní matky..a jedny trojčátka byli o hodně dřív..papa děkuju za info uvidíme jak se to bude vyvíjet..jsem ze středních čech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.6.12 09:27

jéé to je super, že tolik lidí chová ovečky, my se právě rozhodujeme o koupi domu a já bych moc chtěla na zahradu ovci, ale neumím si to představit, kolik místa potřebuje, jestli může být sama (veterinář mi říkal, že může, ale na netu jsem četla, že ne) jak je to se starostí o ovečku, kolik péče vyžaduje, veterinář říkal, že stačí přístřešek a voda, ale nevím, mám malé miminko, tak abych pak ovci nějak nezanedbala, jestli ovce smrdí, kvůli sousedům, domek je ve městě, jestli ožere ovocné stromy, a jak se ovce snáší s dětma? budu vděčná za jakoukoliv zkušenost a radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
9.6.12 09:36

@iggy.piggy Tak především, nestačí přístřešek a voda, pokud ji budete mít přes zimu, musíte ji minimálně nasušit seno, případně někde sehnat. No, pokud ji budete mít v čistotě, moc smrdět nebude, ale chce to podestýlat a vyvážet hnůj. Pokud jí necháte volnost, ožere vám kde co. Mě jeden rok ovce zlikvidovaly úplně jahody :cert: Jak se snáší s dětma, to ti fakt nepovím, my máme ovce kvůli užitkovosti, pokud budete mít ovečku od jehňátka, lehce se ochočí. Obecně, jehňátka jsou roztomilá, dospělé ovce už zase tolik ne, jsou to dost tupá zvířata. To nemyslím špatně, ale je to fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.6.12 09:51

@Paoloska
děkuju, chtěli bychom ovci jen od jara do podzimu, takže to seno by odpadlo, musí se ustájit na podestýlce nebo jak to mám napsat i když ji nebudeme mít na zimu? A jak musím mít vysoký plůtek, abych nepřišla o jahody :mrgreen: ?
A jaké máte plemeno a jak jsi s ním spokojená?
Bude pro nás lepší ovce či beránek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný