Jak řešíte venčení psa?

16557
5.3.12 15:38

Jak řešíte venčení psa?

Ahoj všem pejskařkám :mavam:
Ráda bych se zeptala těch,co nejsou doma s mimčem a musí chodit do práce,jak máte vyřešené venčení?Vydrží váš pejsek doma několik hodin,nebo máte někoho kdo ho popřípadě vyvenčí?
Veterinář mi říkal,že fenky vydrží bez venčení až 12 hod. 8o :oops: což si teda vůbec nedovedu představit.Mám skoro 16 letýho jezevčíka a většinu dne už prospí,ale mám výčitky svědomí jak kvůli venčení,tak kvůli tomu,že je doma sama :oops: Ráno jí venčím v 9,to se jen vyčurá a pak jdeme v 10:15 na procházku aby se trochu prošla a vykadila.Pak přijíždím na chvíli z práce kolem 15:30 - 16 hod.a opět se s ní jdu projít.Než se vracím zpátky tak venčím ještě kolem 17:30 hod.a pak až večer po 20 hod.když se vrátím z práce.Když se z nějakýho důvodu nemůžu stavit přes den doma,poprosím sousedku,která mi pejska jednou vyvenčí zhruba po těch pěti hodinách.Ale bojím se aby se tu pejskovi celý den samotnýmu nestýskalo.Proto si říkám,jestli to ostatní taky takhle řeší a nebo prostě psa vyvenčej ráno a pak až večer co přijdou z práce.Naskytla se mi totiž i možnost,brát si pejska sebou do práce,měla by zajištěný pravidelný venčení a i by byla ve společnosti,ale vzhledem k jejímu věku nevim,zda by jí neustálý cestování sem tam busem a metrem nepřineslo jen stres :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.3.12 15:42

Když jsem chodila do práce, tak psi někdy museli vydržet cca 10,5h (dělala jsem desítky, takže buď jsem mohla o půlhodinové polední pauze nasadit tryskopohon a doběhnout domu je vyvenčit, nebo jsem na pauzu nešla a šla jsem domů přesně po těch 10h + než jsem došla domů, ani se snad v té době nestalo, že by se psi počurali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
5.3.12 15:46

Ahoj,

tak my mame psa doma, ale rodice meho ex maji fenku, starou asi 9let (ty jo, to utika) a venci ji nasledovne:

rano v 6.30, potom extchyne prijde domu v 15.30, pak v 18.00 (pak vecere) a pak extchan s ni jde jeste v 22.00 nebo 23.00 na zdravotni prochazku… ;)

A vydrzi v pohode i kdyz jedno vynechaji.. :) Maji to take potvrzene od veterinare… :)

• Citovat
  • Upravit
16557
5.3.12 15:50

Takže pejsek musí vydržet 9 hodin koukám.A to je předpokládám i sám doma? :think: A já mám výčitky kvůli šesti hodinám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.3.12 15:52

No jéžiš, vždyť spousta lidí má psy a pracovní dobu s obědem 8,5h a nějakou dobu jedou tam, zpátky…
Přeci sis nemyslela, že mají všichni doma zařízené ještě venčení, když jsou v práci nebo že maj doma permanentně nachcáno :mrgreen:
Pes to v pohodě vydrží, pokud není nemocný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
5.3.12 15:53

mame fenku.Rano pustime před barak(prochazku nestihame),a pak venčime nejdřiv kolem půl čtvrte.Kolikrat i později.Většinou s ni jdem ještě večer.Ale pravidelnost tam neni žadna.Oba směnujem,takže rano dle toho kdo stiha a pak jak se vracime domu.
Vydrži bez problemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
5.3.12 15:53

U nás je pejsek při nejhorším zvyklí vydžet až 11hod.(ale to se stane max. 1× měsíčně). Teď momentálně bydlím u rodičů a když to blbě vyjde, tak takhle v pohodě vydží! Nemusel by, jelikož třeba kolikrát přijde taťka domů po 7hod.,ale Máťa s ním prostě jít nechce, čeká až na mě, rozmazleneček můj malinkej! :* Jinak jemu jsou 4roky, takže je mladší než tvoje slečna… Ale podle toho, co píšeš, venčíš často - podle mě dostatečně! Pejsi si rádi pospějí podle mě - teda podle našeho lenochoda! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
5.3.12 15:55

Ale když jsem s ním doma, tak jdeme ráno cca okolo 9hod, pak okolo 15hod, a pak naposledy okolo 19:30. Každá procházka tak 20-30min… A je spokojenej! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlCris
5.3.12 15:55

Měla jsem kliku na zaměstnání, psy jsem si mohla sebou vzít do kanclu. Když jsem je nebrala, kolem poledne jsem si je zajela vyvenčit. Nenechávám psa déle než 5-6 hodin bez venčení, dělá mi to zle. Jistěže by to dýl vydrželi, ale sama bych to těžko vydržela a je to tak na selhání ledvin. Už je chovám skoro 25 let, moje první starost ráno byla natáhnout si oblečení a mazat ven, před usnutím v 10-11 ještě před barák na čurání minimálně. Od doby co mám rodinu, tak ráno chodí manžel cca v 7, pak jdu po poledni nebo jde starší syn po příchodu ze školy, v podvečer chodíme na dlouhou vycházku a pak chodí ještě manžel před spaním.

• Citovat
  • Upravit
221
5.3.12 16:03

Asi záleží, jaký má kdo možnosti a práci, náš pes doma nebývá víc jak 5 hod sám, venčíme po 4-5 hodinách. Nepochybně by vydržel delší dobu, ale takhle je zvyklej od malička a moje info od veterináře jsou takový, že nad 6 hodin se výrazně zvyšuje zatížení ledvin, přestože to pes ještě několik dalších hodin vydrží. Kdybych věděla, že pes bude dennodenně sám 8 a víc hodin, nepořídila bych si ho, bylo by mi ho líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.3.12 16:07

Já když mám volno nebo je víkend,tak s ní chodím ven každý 3 hod.A pak jsem v práci nervozní,když musí vydržet 6 hod.Jinak s ní taky chodim těsně před tím než jdu spát kolem tý 23 hod.a pak až ráno v těch 9.A je fakt,že přes noc to taky vydrží těch 10 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
5.3.12 16:28

já budu asi tyranka, ale naše fena chodí 2× denně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
5.3.12 16:30

Já jsem párkrát musela nechat doma psa i 12hodin :oops: když mi třeba ujel bus… nedalo se nic dělat.. :roll: Je to zlato nikdy nic neudělal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
5.3.12 16:32

Přes zimní sezonu máme pejska doma, během letní sezony je na zahrádce. V sedm jdeme na procházku, v osm ještě čůrání na zahradě a cca kolem 18,00 jsme doma. Nikdy nic neudělal, dokonce kolikrát ani nechce ven, když přijdeme.. Stejně většinu dne prospí. Pejska jsme si vzali z útulku, takže si myslím, že přestože he přes den sám doma, rozhodně se má u nás lépe. Už kvůli tomu, že je to náš miláček… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.3.12 16:36

Tý jo 10 a i 12 hodin?Holky a nemůže třeba pejska bolet břicho z toho,jak musí zadržovat čurání?Já když si to představím u sebe :oops: A neni pejskům takovou dobu samotným smutno? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný