Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šmoulice pes je v tomto skutečně velmi, velmi podobný člověku a základem každého úspěchu je postupovat indivudálně podle aktuálních potřeb, ne podle šablony. Nebo pokud budeš mít dítě a zjistíš, že je mu 15 a místo diskoték má chuť vysedávat s knížkou, tak ho taky vykopeš někam pryč na akci s tím, že „tady tě to nebaví, běž dělat něco jiného, protože JÁ vím, co je pro tebe nejlepší“? ![]()
@Nimie
Od nikoho nic nevyžaduji. Ty to tady neustále podsouváš
a opět : bereš si všechno osobně. Já všechny psy nepaušalizuju. Ale nevěřím tomu, že je pro psa příjemné, držet to 8 a víc hodin! Zkus si to sama.
@Nimie píše:
@Šmoulice pes je v tomto skutečně velmi, velmi podobný člověku a základem každého úspěchu je postupovat indivudálně podle aktuálních potřeb, ne podle šablony. Nebo pokud budeš mít dítě a zjistíš, že je mu 15 a místo diskoték má chuť vysedávat s knížkou, tak ho taky vykopeš někam pryč na akci s tím, že „tady tě to nebaví, běž dělat něco jiného, protože JÁ vím, co je pro tebe nejlepší“?
Až taková situace nastane, budu ji řešit. Zatím není, takže nejmodernější trend epipina : coby, kdyby, můžeme nechat stranou ![]()
@Šmoulice píše:
@Nimie
Od nikoho nic nevyžaduji. Ty to tady neustále podsouváša opět : bereš si všechno osobně. Já všechny psy nepaušalizuju. Ale nevěřím tomu, že je pro psa příjemné, držet to 8 a víc hodin! Zkus si to sama.Až taková situace nastane, budu ji řešit. Zatím není, takže nejmodernější trend epipina : coby, kdyby, můžeme nechat stranou
To máš až tak nulovou představu o tom, co chceš a jak si představuješ výchovu? To je dost špatné, když přesně tohle řešíš, akorát o tom evidentně nevíš…
Trochu mi příjde, že ti akorát šlo o to, vyvolat rozruch. Nejdřív nutná dlouhá procházka, a najednou ti jde jen o to, aby „to nedržel v sobě 8 hodin“. Před pár stránkami jsi automaticky všechny hodila do jednoho pytle a označila jsi za tyrana člověka, který nevyvenčí psa každých 6 hodin - doposud jsi ale nebyla schopna odpovědět, jestli skutečně sobě i psovi demoluješ zdraví tím, že spíte pouze max 5. hodin v kuse. A teď najednou „Já všechny psy nepaušalizuju.“
Tak pokud je nepaušalizuješ, tak přestaň buď tak laskavá ostatním lidem cpát, co jejich psy baví nebo nebaví, co je trápí nebo ne a kolik mají denně naběhat kilometrů, aby to dle tebe nebylo líné prase, které si akorát „špatně vychovalo psa“.
Najednou z ničeho nic by jsi byla také ochotna se přizpůsobit individuálním potřebám psa… buď fakt nevíš co chceš a nebo se akorát musíš hodně nudit, že máš potřebu tu vyvolávat diskuze postavené na hlavu ![]()
Určitě víc jak 9 hodin je pro psa už nepohodlné a samozřejmě ho to bolet může, chudáka. Může to mít do budoucna také následky na zdrav. problémy
@Petina22 píše:
Určitě víc jak 9 hodin je pro psa už nepohodlné a samozřejmě ho to bolet může, chudáka. Může to mít do budoucna také následky na zdrav. problémy
To je velmi individuální. Jsou psi, kteří nevydrží ani 3 hodiny a jsou psi, kteří klidně 12 hodin prospí a je jim to úplně jedno.
@Petina22 píše:
Hm, tak to chudák pes teda.
No, tohle není úplně nejlepší začátek tady ![]()
@Nimie píše:
No, tohle není úplně nejlepší začátek tady
Tak už mě stihl někdo stalkovat… Možná není nejlepší začátek, ale takto týrat psa.. Zkuste si dojít jen dvakrát denně na záchod. Jasně, že někteří to vydrží, protože co jiného jim zbývá, že? Když s ním nejdete častěji.
@Petina22 píše:
Tak už mě stihl někdo stalkovat… Možná není nejlepší začátek, ale takto týrat psa.. Zkuste si dojít jen dvakrát denně na záchod. Jasně, že někteří to vydrží, protože co jiného jim zbývá, že? Když s ním nejdete častěji.
pes je pes, člověk je člověk, jak někdo začne srovnávat čokla s lidmi tak se mi otevírá kudla v kapse
@Petina22 píše:
Stalkovat?
sorry, ale tys napsala do této diskuze a nastartovala jí. Jestli jsi nechtěla, aby na tvé příspěvky kdokoliv reagoval, tak jsi psát neměla.
Zdravý pes opravdu nemá problém těch 8 - 10 hodin nebýt venku. Když už se srovnáváš s psama, tak taky ti močák funguje tak, že očůráváš každý záchod? Většina psů celou tu dobu stejně prospí. Nebo ty taháš psa ven i přes noc několikrát? To musí být opravdu nadšený.
A to týrání psa si prosim tě nech
u nás je psisko naučené si říct, doma je aktuálně vždycky někdo a vyhoví se jí vždy, přinejhorším může klidně na zahradu. Občas se mi dokonce stává, že jí beru na procházku a neudělá vůbec nic, jen se proběhne.
@Aenne píše:
jo, když nekto začne zrovnávat zvířata s lidmi, taky se mi otvíra kudla v kapse, protože pak my lidi z toho vyjdeme jako uplní trotlové a to. se mi vubec nelíbí.Zvířatá, se na rozdíl od nas, zabíjeji rychle a jen předátori a jen tehdy, když mají hlad, anebo bojují o své teritorium…Lidi zabíjají zvířata, i když hlad nemají, žerou je, i když jsou přežratí, týrají a zabíjejí je na luxusní kožichy, i když jim není zima a mají teplé zimníky…
lidé nechávají zvířata trpět od narození až po smrt na jatkách, co žádné zvíře neudelá své oběti… lidé zneužívají jiné lidi, nechávají je na sebe pracovat, zneuživají slabších, zneužívají jejích težkou situaci na svuj profit, hromadí peníze, miliony, miliardy a sedí na kope penez, i když jim to k ničemu neslouží…
lidé bojují mezi sebou, nenávidí se, protože ti druzí jsou na jiné ulici, o pár kilometru dál, na druhé strane hranice, protože mají jinou farbu kože a mají jiný jazyk…lidi se zabíjejí ve vojnách bombami po stovkách, po tisícech…
Lidé se ničí mezi sebou, ničí přírodu, ničí lesy, ničí zem, kam vstoupí lidská noha, tam zustava spoušť…doopravdy, nemám ráda zrovnávaní zvířat a lidí, protože pak jako nejkrutejší a nejprimitivnejší předátoř z toho vychází člověk a to se mi rozhodne nelíbí…
Děkuji, lépe bych to nenapsala
ovšem tady to asi nemá stejně smysl.