Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vždyť to říkám
já když jsem doma, tak celý dopoledne prochrápe a ještě mu vadí, když ho náhodou budím
, jenom procházce nikdy neodolá, ale ten náš je ještě mladík ![]()
My venčíme ráno v 6,30…já pak po práci ve 14,00 (je mi ho líto, že je dlouho bez čůrání, to ale bude tim, že má radost a ječí, mám pak pocit, že už na mě volá, kde jsem byla)…přítel pak v 18,00 a pak ještě v noci cca 22,00…časy jsou orientační, nejsem takhle pošahaný ![]()
Tak to já pošahaná jsem
A asi dost
Já už mám babku,je jí 16,ale nechci jí nechat jen tak celej den válet-musímítpohyb,vzhledem k věku s ní chodim na přiměřeně dlouhý procházky.Když jsem doma,tak celkem často,co tři hodiny nooo
My naše psíky venčíme cca 4-5× denně,ráno venčívá vždycky můj,záleží jakou má směnu,když ranní večí v 5ráno,já pak v 10 a on pak ve dvě kdy příjde z práce,pak ještě v šest večer a před spaním po deváté večer. Když má odpol. tak jde ráno v osm,pak po dvanácté než jde do práce,pak já jdu snima kolem šesté večer a pak můj jak příjde v deset večer. Když má noční,tak je venčí večer v devět jak jde do práce,pak ráno jak příjde v šest,pak já dopoledne kolem 11,pak jak se vyspí jde on po druhé h.pak zase kolem šesté večer a než jde zase na noční. Když má volno chodí s nima skoro stejně časově. Ale vydrží nám i 7 hodin,když jsme někam jeli třeba na návštěvu nebo tak,dýl je nenecháváme přes den ![]()
Mahdalko - já když jsem doma, tak taky chodí častěji, ale já mám zahradu, tak to není problém a když je teplo, tak si vlastně chodí jak chce, ale když to prostě jinak nejde, tak vydrží
, pohyb potřebuje taky, žere jak kyselina a labradoři mají vůbec sklony k tloustnutí, většinou přes zimu trochu přibere a přes léto to v pohodě shodí ![]()
Jasně vydrží to co mu zbyde ale odnese to zdraví psa!!! a chudak tam sam x hodin to uz radsi teda psi dva ![]()
Ja to delam uplne stejne jako ty bud v klidu a kdyz kynolog ha ha pise ze kdyz si nauci psa aby s ni furt litaly? tak ja si myslim ze ten pes je rad po kazdy kdyz jde ven..ja mam 8m fenu a chodim s ni co nejvic ne ze by to nevydrzela ale proste s ni jdu kdyz se nevycura tak se nevycura ale mam klid ze to v sobe nevydrzi ![]()
@mahdalka 16 letý pejsek většinu dne prospí, takže se mu fakt nestýská, když nejsi přes den doma. Mám 17letou psinu a když ráno odcházím, tak vypadá, že je ráda, že se může jít natáhnout
.Jinak většinou vydrží v pohodě těch 9 hodin, ale máme podložku a když je nejhůř, tak se vyčůrá tam. Stává se to opravdu vyjímečně, ale máme to vyřešeno takto.
Pak jsem ještě vypozorovala, že když jí vařenou stravu, tak i méně pije a čůrá než když jí granule. Měla teď zdravotní komplikace, tak jsem se na to ptala a paní doktorka říkala, že když dává svým psům vařenou stravu, tak nemusí pít v pohodě 2 dny.
PS: nevšimla jsem si, že je ta diskuze už starší ![]()
My máme zahradu, takže pouštíme ven. Ale když jsme ještě žili v bytě, tak se samozřejmě venčili. V šest ráno, o půl osmé ráno, ve tři odpoledne, v šest odpoledne, v osm večer a v deset večer. Procházka v šest ráno a ve tři odpoledne byla delší - cca 30 minut. Jinak tak desetiminutové. Pokud jsme věděli, že přijedeme později a někde jsme byli, tak max. 8 hodin. Pak jsme volali bratrovi, aby přišel vyvenčit nebo zavezli psa k prarodičům.
Nedávno jsem přišel na to že venčení je věda, jít někam a pustit psa a nechat ho pauzírovat dvě hodiny je na nic, pes jen zdivočí a dokonce sem tam zapomíná se vyměšovat, přestává poslouchat.
jsem názoru vylézt z baráku nebo bytu nechat psy vyvenčit velmi krátce bez vodítka svobodně, hned po vyprázdnění na vodítko a dryl u nohy základn sadu a na schody a na schodech sedni lehni jak nahoru tak dolů dojití na místo kde psi mohou býti na volno, tam jim dám sedni lehni sedni sada posunky ruky, odpoutám a psi sedí cukám tělem jako na útěk nebo rukou jako at utíkají ale musí sedět, potom dámpovel deme protože odchází s menší razancí než když dám povel mezej, volno, psi si lítejí venčí znovu vyprazdnují hrají si, já je střídavě volám pamlskuji dávám volno, po cca 20min připoutávám pohraju si s nimi pomazlím a dávám malou sadu povelů a jdeme dál po 10-15min odpoutávám a mlá seda povelů a volno-tedy jdeme, a tak to střídám dokola, někdy psi táhnou napněný kočár a makají asi vždy po 1,5km dávám pauzu a volno-tedy jdeme oni se jdou proběhnout a po pár minutách jdou zapřahnout a jedeme dál psi šlapou jako hodinky nejsou rvaví neutíkají, nejsou nervozní, jsou tak akorát unavení a hlavně moc spokojení z různorodosti vycházky nikdy nebyli lepší jsem na ně pyšný docela sebrali sebevědomí a troufají si na co kdysi ne a je to paráda mám jiné psy a zcela perfektní, zatím
![]()
@mahdalka píše:
Ahoj všem pejskařkám
Ráda bych se zeptala těch,co nejsou doma s mimčem a musí chodit do práce,jak máte vyřešené venčení?Vydrží váš pejsek doma několik hodin,nebo máte někoho kdo ho popřípadě vyvenčí?
Veterinář mi říkal,že fenky vydrží bez venčení až 12 hod.![]()
což si teda vůbec nedovedu představit.Mám skoro 16 letýho jezevčíka a většinu dne už prospí,ale mám výčitky svědomí jak kvůli venčení,tak kvůli tomu,že je doma sama
Ráno jí venčím v 9,to se jen vyčurá a pak jdeme v 10:15 na procházku aby se trochu prošla a vykadila.Pak přijíždím na chvíli z práce kolem 15:30 - 16 hod.a opět se s ní jdu projít.Než se vracím zpátky tak venčím ještě kolem 17:30 hod.a pak až večer po 20 hod.když se vrátím z práce.Když se z nějakýho důvodu nemůžu stavit přes den doma,poprosím sousedku,která mi pejska jednou vyvenčí zhruba po těch pěti hodinách.Ale bojím se aby se tu pejskovi celý den samotnýmu nestýskalo.Proto si říkám,jestli to ostatní taky takhle řeší a nebo prostě psa vyvenčej ráno a pak až večer co přijdou z práce.Naskytla se mi totiž i možnost,brát si pejska sebou do práce,měla by zajištěný pravidelný venčení a i by byla ve společnosti,ale vzhledem k jejímu věku nevim,zda by jí neustálý cestování sem tam busem a metrem nepřineslo jen stres
U nás se pes venčí 2× denně v běžném režimu (pokud je čas a nálada, tak i častějc samozřejmě). Nemyslím si teda, že by to bylo závislé na pohlaví - akorát se musí ten pes „umět“ venčit. Pokud se psem člověk vyběhne ráno a pak by čekal do večera, tak to nestačí narozdíl od fenky, ale pokud je pes normálně pořádně vyvenčený, tak si myslím, že i těch cca 12 hodin, možná i trochu víc v pohodě zvládne. Ale záleží samozřejmě na výchově a na tom, zda pejsek nemá nějaké zdravotní problémy.
Nechápu lidi co nechají psa 10-12 hodin bez venčení.
![]()
Takoví lidé by si psa vůbec neměli pořizovat ![]()
@Šmoulice jak často venčíš, naše už nějakou dobu chodí 4×, úleva oproti štěněcímu věku ![]()
@Markéta80 píše:
@Šmoulice jak často venčíš, naše už nějakou dobu chodí 4×, úleva oproti štěněcímu věku
4× minimálně. Ráno a večer má dlouhou procházku, každou okolo hodiny a přes den vždy po těch 20-30 minutách. Párkrát do týdne se proběhne u kola, nebo chodíme po horách, takže má pohybu až až. A rozhodně bych ho netrápila tím, že s ním půjdu jen ráno a večer ![]()
A beru ho ven při každé příležitosti. Když jdu na nákup, beru ho sebou, když jdu s blbým košem, tak ho vezmu aspoň okolo baráku.
Znám jednu, co chodí 10 min ráno a 10 min večer
A jinak je pes celý den sám v bytě.
@Šmoulice my chodíme mezi 6-7 ráno, pak po 12h po 18h a po 22 a to se jen vyčůrá a letí domů. zase fena si sedne a pustí velkou louži, jednou jsme jí vzala za 2h a nic
tak jí to asi stačí. Pozdě večer se jen vyčůrá a už běží domů
2× denně je prostě strašně málo, bála bych se o ledviny. naše když jde potom po té 12 což je od venčení cca 5-6h tak pustí velkou louži ![]()