Jak řešíte venčení psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
5.3.12 16:38

Mahdalko, zdravím :mavam:
Nejen fena, ale i pes vydrží úplně v pohodě bez venčení 12 i víc hodin. Velké feny jsou venku, to je v pohodě, malý číňan nevyleze z postele dřív než my - což je těch 12 - 13 hodin, pokud ani jeden z nás neslouží, pokud děláme proti sobě, o psa se vystřídáme, pokud sloužíme spolu, tak je buď u tchyně nebo doma sám a když se kdokoli z nás vrátí, pes chrápe jak zabitej a nedej Bože, aby se po milostpánovi chtělo, že se má laskavě jít venčit. Nikdy ( cca deset let kynologie ) se mi nestalo, že by pes nevydržel a byla doma nehoda, holt výchova ;) . A ty pokud máš možnost brát si Kettynku s sebou do práce, tak proč ne, co by jiní za to dali ;) Jde taky o to, jak si lidi psa naučí, pokud s ním lítají každé 2 - 3 hodinky, tak ať se pak nediví, že pes nezvládne být sám ani pět hodin.

• Citovat
  • Upravit
1004
5.3.12 16:40

My když jsme oba chodili do práce,dávali jsme pejsky než jsme došli na dvorek či zahradu,tet když jsu doma tak už je mam větší čas venčit.Ale mám kamarádku která dělá 12 a žije sama,má Russela Jacka a v poho vydží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
5.3.12 16:48

Zdravím Baslerindo :mavam: Mmch pěknej nick :P
Já si jí právě rozmazlila tím častým venčením po třech hodinách :zed: Ale teda jen když jsem doma,ale je pravda,že když jsem musela být v práci a nemohla jsem si jí zajít vyvenčit,tak jsem jí platila paní na venčení,aby jí po těch pěti hodinách vyvenčila.Mě je docele líto pejsků,který jsou od PO-Pá sami doma třeba 10 hod.by se Kettynka zbláznila.Taky se mi párkrát stalo,že musela vydržet třeba 8 hod.ale to jsem měla hrozný výčitky a nemohla jsem se na nic soustředit a jen jsem myslela na to,jak to zvládne-no a taky nic neudělala.Vydrží i přes noc klidně těch 12 hod.a jak píšeš-taky z postele nevyleze dřív jak já,naopak,ještě pro ní chodim,že se jde ven.Ale je fakt,že když se vracim z práce,tak jí někdy slyšim až dole u výtahu jak brečí a vyje :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
5.3.12 16:51

Díky, já ho zase brzy změním ;)
U tebe už bych těch ,,nouzových x hodin,, nečekala, Kettynka už má svůj věk ale venčení každé tři hoďky, to je opravdu zbytečně často, popřemýšlej a zkus intervaly prodloužit, šest hodin by měla dát v pohodě - přihlížím k jejímu věku.

• Citovat
  • Upravit
16557
5.3.12 16:59

No teď jsem akorát doma-venčila jsem jí v poledne a od tý doby spí a mě jí je líto budit na venčení,tak jí nechám dokud se sama nevzbudí.Už je to 5 hod.co chrupká tak každou chvíli koukám,jestli ještě dejchá :oops: Nepamatuju se,že by někdy spala 5 hod.v kuse tak tvrdě-kromě noci teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
5.3.12 17:26
AstraG píše:
já budu asi tyranka, ale naše fena chodí 2× denně :-)

Nám Lilka vydrží i těch 24h. tzn 1× denně. Ne že bych to praktikovala, ale máme to vyzkoušené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
5.3.12 17:28

Naše fenka vydrží 10-12 hodin a jestliže je pes zdravý, tak 10 hodin není pro něj žádná zátěž (potvrzeno veterinářem i chovateli), ale důležitá je pravidelnost - pejsek si musí navyknout a sám tomu uzpůsobí svůj metabolismus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.3.12 17:31

neznam nikoho kdo venci psa kazdy tri hodiny :mrgreen: ted uz mam barak a psi jsou venku..ven chodi jen o vikendu…ale kdyz jsme byla v bytovce tak byvala 10 hodin doma nez jsem dosla z prace bezne…oni stejne vetsinou spi…radost maji az dojde panik domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3668
5.3.12 17:51

Dříve jsme venčívali 3 x denně. Díky tomu si pes navyknul (odpozorovala jsem v době, kdy jsem byla nemocná) celý den spát. Probudil se vždycky asi tak čtvrt hodiny před naším příchodem z práce a pořádně se napil. Hodila jsem tašku do předsíně, vzala psa atak minimálně na půl hodiny jsme se šli projít. Pak honem dom a to už pejsek doma normálně fungoval, pil, byl společenský no a po osmý hodině jsme vyráželi s partnerem na společnou dlouhou vycházku s návratem nejdřív o půl desátý. O víkendu jsme měli samozřejmě úplně jiný režim.
Naopak, když jsme pak byla nemocná a celý den se psem doma, tak mi připadalo, že mu tam překážím. :mrgreen:
Pes byl sám doma minimálně 8,5hodiny a bez problémů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
5.3.12 19:51

Náš pes chodí ráno kolem sedmý před barák a pak většinou kolem druhý třetí přijdu a taky ho dám na zahradu, to chce hned zpátky a pak jdeme na procházku, večer po žrádle a pak ještě než jdeme spát, jak kdy, ale když byly ty mrazy, tak ani nechtěl ven a když už to bylo akutní, tak to vzal kolečko po zahradě a bylo hotovo :mrgreen: , vyjímečně byl doma párkrát deset až dvanáct hodin a zvládl to! Tenhle týden mám volno a ten zmetek mě vzbudil v sedm :mrgreen: a pak si šel klidně lehnout, no a já už neusnula! Jinak přes den taky spí, ale když jsem doma, tak chce ven častěji, ale protože je to jenom na zahradu, tak je to v pohodě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
6.3.12 21:45

můj buldoček vždycky vydržel v pohodě přes 12 hodin a myslím,že si ani moc nestýskal,on je takovej spací medvídek,sloužila jsem dvanáctky,takže byl prostě zvyklej,teď už teda není sám,máme ještě jednoho,taky mám manžela a miminko :-)takže jsem doma,ale roky jsme to zvládali takhle bez problémů a myslím,že byl spokojenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
7.3.12 13:10

Tak jak to tak čtu,tak si přijdu jako exot.Dnes jsem teda Kettynku vyvenčila naposled v půl 11,dostala oběd a pak půjde až v půl 4.Jsem v práci a celou dobu mám v hlavě myšlenku jestli se jí nechce čůrat nebo jí neni smutno apod.Jsem si jí holt rozmazlila,ale jak to tu čtu,tak mám pocit že mám problém spíš já v hlavě než pes-nevim kde jsem vzala takovej přehnanej smysl pro zodpovědnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
7.3.12 14:22

Já si to taky myslím, že je to v tvý hlavě :mrgreen: , ona určitě celou dobu chrápe a je spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
7.3.12 15:53
Twiggi píše:
Já si to taky myslím, že je to v tvý hlavě :mrgreen: , ona určitě celou dobu chrápe a je spokojená :lol:

No asi jo :think: Po pěti hod.jsem jí teď přijela vyvenčit a ona spala v ložnici v posteli na peřině-jak už moc neslyší,tak ani nevěděla,že jsem přišla.A ani kupodivu nic nenosila apod.Většinou mi po bytě nosí pantofle,jednu si třeba vezme do pelíšku a tahá ze židle i oblečení apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
7.3.12 16:16

Vždyť to říkám :mrgreen: já když jsem doma, tak celý dopoledne prochrápe a ještě mu vadí, když ho náhodou budím :mrgreen: , jenom procházce nikdy neodolá, ale ten náš je ještě mladík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný