Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My když jsme oba chodili do práce,dávali jsme pejsky než jsme došli na dvorek či zahradu,tet když jsu doma tak už je mam větší čas venčit.Ale mám kamarádku která dělá 12 a žije sama,má Russela Jacka a v poho vydží.
Zdravím Baslerindo
Mmch pěknej nick ![]()
Já si jí právě rozmazlila tím častým venčením po třech hodinách
Ale teda jen když jsem doma,ale je pravda,že když jsem musela být v práci a nemohla jsem si jí zajít vyvenčit,tak jsem jí platila paní na venčení,aby jí po těch pěti hodinách vyvenčila.Mě je docele líto pejsků,který jsou od PO-Pá sami doma třeba 10 hod.by se Kettynka zbláznila.Taky se mi párkrát stalo,že musela vydržet třeba 8 hod.ale to jsem měla hrozný výčitky a nemohla jsem se na nic soustředit a jen jsem myslela na to,jak to zvládne-no a taky nic neudělala.Vydrží i přes noc klidně těch 12 hod.a jak píšeš-taky z postele nevyleze dřív jak já,naopak,ještě pro ní chodim,že se jde ven.Ale je fakt,že když se vracim z práce,tak jí někdy slyšim až dole u výtahu jak brečí a vyje ![]()
Díky, já ho zase brzy změním ![]()
U tebe už bych těch ,,nouzových x hodin,, nečekala, Kettynka už má svůj věk ale venčení každé tři hoďky, to je opravdu zbytečně často, popřemýšlej a zkus intervaly prodloužit, šest hodin by měla dát v pohodě - přihlížím k jejímu věku.
No teď jsem akorát doma-venčila jsem jí v poledne a od tý doby spí a mě jí je líto budit na venčení,tak jí nechám dokud se sama nevzbudí.Už je to 5 hod.co chrupká tak každou chvíli koukám,jestli ještě dejchá
Nepamatuju se,že by někdy spala 5 hod.v kuse tak tvrdě-kromě noci teda
AstraG píše:
já budu asi tyranka, ale naše fena chodí 2× denně
Nám Lilka vydrží i těch 24h. tzn 1× denně. Ne že bych to praktikovala, ale máme to vyzkoušené…
Naše fenka vydrží 10-12 hodin a jestliže je pes zdravý, tak 10 hodin není pro něj žádná zátěž (potvrzeno veterinářem i chovateli), ale důležitá je pravidelnost - pejsek si musí navyknout a sám tomu uzpůsobí svůj metabolismus ![]()
neznam nikoho kdo venci psa kazdy tri hodiny
ted uz mam barak a psi jsou venku..ven chodi jen o vikendu…ale kdyz jsme byla v bytovce tak byvala 10 hodin doma nez jsem dosla z prace bezne…oni stejne vetsinou spi…radost maji az dojde panik domu.
Dříve jsme venčívali 3 x denně. Díky tomu si pes navyknul (odpozorovala jsem v době, kdy jsem byla nemocná) celý den spát. Probudil se vždycky asi tak čtvrt hodiny před naším příchodem z práce a pořádně se napil. Hodila jsem tašku do předsíně, vzala psa atak minimálně na půl hodiny jsme se šli projít. Pak honem dom a to už pejsek doma normálně fungoval, pil, byl společenský no a po osmý hodině jsme vyráželi s partnerem na společnou dlouhou vycházku s návratem nejdřív o půl desátý. O víkendu jsme měli samozřejmě úplně jiný režim.
Naopak, když jsme pak byla nemocná a celý den se psem doma, tak mi připadalo, že mu tam překážím. ![]()
Pes byl sám doma minimálně 8,5hodiny a bez problémů. ![]()
Náš pes chodí ráno kolem sedmý před barák a pak většinou kolem druhý třetí přijdu a taky ho dám na zahradu, to chce hned zpátky a pak jdeme na procházku, večer po žrádle a pak ještě než jdeme spát, jak kdy, ale když byly ty mrazy, tak ani nechtěl ven a když už to bylo akutní, tak to vzal kolečko po zahradě a bylo hotovo
, vyjímečně byl doma párkrát deset až dvanáct hodin a zvládl to! Tenhle týden mám volno a ten zmetek mě vzbudil v sedm
a pak si šel klidně lehnout, no a já už neusnula! Jinak přes den taky spí, ale když jsem doma, tak chce ven častěji, ale protože je to jenom na zahradu, tak je to v pohodě!
můj buldoček vždycky vydržel v pohodě přes 12 hodin a myslím,že si ani moc nestýskal,on je takovej spací medvídek,sloužila jsem dvanáctky,takže byl prostě zvyklej,teď už teda není sám,máme ještě jednoho,taky mám manžela a miminko
takže jsem doma,ale roky jsme to zvládali takhle bez problémů a myslím,že byl spokojenej
Tak jak to tak čtu,tak si přijdu jako exot.Dnes jsem teda Kettynku vyvenčila naposled v půl 11,dostala oběd a pak půjde až v půl 4.Jsem v práci a celou dobu mám v hlavě myšlenku jestli se jí nechce čůrat nebo jí neni smutno apod.Jsem si jí holt rozmazlila,ale jak to tu čtu,tak mám pocit že mám problém spíš já v hlavě než pes-nevim kde jsem vzala takovej přehnanej smysl pro zodpovědnost ![]()
Já si to taky myslím, že je to v tvý hlavě
, ona určitě celou dobu chrápe a je spokojená ![]()
Twiggi píše:
Já si to taky myslím, že je to v tvý hlavě, ona určitě celou dobu chrápe a je spokojená
No asi jo
Po pěti hod.jsem jí teď přijela vyvenčit a ona spala v ložnici v posteli na peřině-jak už moc neslyší,tak ani nevěděla,že jsem přišla.A ani kupodivu nic nenosila apod.Většinou mi po bytě nosí pantofle,jednu si třeba vezme do pelíšku a tahá ze židle i oblečení apod.
Vždyť to říkám
já když jsem doma, tak celý dopoledne prochrápe a ještě mu vadí, když ho náhodou budím
, jenom procházce nikdy neodolá, ale ten náš je ještě mladík ![]()
Mahdalko, zdravím
. A ty pokud máš možnost brát si Kettynku s sebou do práce, tak proč ne, co by jiní za to dali
Jde taky o to, jak si lidi psa naučí, pokud s ním lítají každé 2 - 3 hodinky, tak ať se pak nediví, že pes nezvládne být sám ani pět hodin.
Nejen fena, ale i pes vydrží úplně v pohodě bez venčení 12 i víc hodin. Velké feny jsou venku, to je v pohodě, malý číňan nevyleze z postele dřív než my - což je těch 12 - 13 hodin, pokud ani jeden z nás neslouží, pokud děláme proti sobě, o psa se vystřídáme, pokud sloužíme spolu, tak je buď u tchyně nebo doma sám a když se kdokoli z nás vrátí, pes chrápe jak zabitej a nedej Bože, aby se po milostpánovi chtělo, že se má laskavě jít venčit. Nikdy ( cca deset let kynologie ) se mi nestalo, že by pes nevydržel a byla doma nehoda, holt výchova