Jak řešíte venčení psa?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31918
8.4.16 02:14
@Šmoulice píše:
Nechápu lidi co nechají psa 10-12 hodin bez venčení. :zed: :zed:
Takoví lidé by si psa vůbec neměli pořizovat :roll:

Proč? Co tě k něčemu takovému přesvědčení vede? Máš pocit, že je mnohem lepší psa vyprdnout na zahradu? A když pes sám nepožaduje a nebo se mu dokonce nechce, tak ho budeš ven táhnout několikrát denně proti jeho vůli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 02:16
@Šmoulice píše:
4× minimálně. Ráno a večer má dlouhou procházku, každou okolo hodiny a přes den vždy po těch 20-30 minutách. Párkrát do týdne se proběhne u kola, nebo chodíme po horách, takže má pohybu až až. A rozhodně bych ho netrápila tím, že s ním půjdu jen ráno a večer :zed:

A beru ho ven při každé příležitosti. Když jdu na nákup, beru ho sebou, když jdu s blbým košem, tak ho vezmu aspoň okolo baráku.

Znám jednu, co chodí 10 min ráno a 10 min večer :roll: :roll: :roll: A jinak je pes celý den sám v bytě.

A pracuješ kdy? V noci místo spánku? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 02:17
@Šmoulice píše:
4× minimálně. Ráno a večer má dlouhou procházku, každou okolo hodiny a přes den vždy po těch 20-30 minutách. Párkrát do týdne se proběhne u kola, nebo chodíme po horách, takže má pohybu až až. A rozhodně bych ho netrápila tím, že s ním půjdu jen ráno a večer :zed:

A beru ho ven při každé příležitosti. Když jdu na nákup, beru ho sebou, když jdu s blbým košem, tak ho vezmu aspoň okolo baráku.

Znám jednu, co chodí 10 min ráno a 10 min večer :roll: :roll: :roll: A jinak je pes celý den sám v bytě.

Btw tahat psa s sebou na nákup - nevím, kde bydlíš, ale pokud to není na vesnici, tak to potěš teda. Se psem nakupuju jen pokud je nejvyšší nutnost nebo pokud jdu do obchodu, kam mě pustí i se psem, jinak nevidím důvod ho zrovna něčím takovým trýznit a vystavovat nebezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
8.4.16 08:55

@Nimie

Ve městě bydlím ;) A chodím tam, kam mě se psem pustí ;)
A nemusíš se čertit ;) pro mě je to týrání zvířat, nechat psa nevyvenčeného tolik hodin. A neveřím tomu, že ten pes nechce jít ven častěji. To si jen páníčkové namlouvají, aby si před sebou obhájili svou vlastní neschopnost a lenost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 16:41
@Šmoulice píše:
@NimieVe městě bydlím ;) A chodím tam, kam mě se psem pustí ;)

A nepracuješ a zároveň evidentně ani toho moc nenaspíš, máš extrémní štěstí, že zrovna ve tvém okolí můžeš všude vecpat psa a zároveň to je malý obchůdek, který shodou okolností není až tak drahý, aby tě to nezruinovalo chodit tam běžně nakupovat. Určitě… ;)

@Šmoulice píše:
A nemusíš se čertit ;) pro mě je to týrání zvířat, nechat psa nevyvenčeného tolik hodin.

Já se nečertím, mě jenom vadí lidi, v jejichž životě je jenom pes, vedou poměrně lajdácký život (a nebo mají tak vyjímečné štěstí) a dovolují si kydat hnůj na ostatní, kteří narozdíl od tebe musí spát, chodit do práce a kromě hromady dalších povinností si nemůžou dovolit nakupovat každý den pidi nákupy v pidi obchůdcích, kde je to zrovna fajn pro psa.

@Šmoulice píše:
A neveřím tomu, že ten pes nechce jít ven častěji. To si jen páníčkové namlouvají, aby si před sebou obhájili svou vlastní neschopnost a lenost ;)

Asi řeknu té naší, že by měla zvednout zadek a udělat konečně ty dva kroky směrem na zahradu, abych nebyla za tyranku, když ona od ranní procházky spí a ven nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 16:49

@Šmoulice to co popisuješ, je zkrátka nesmysl. Buď jsi si opravdu tak rozmazlila psa, že ti nevydrží a nebo je s ním něco špatně. Myslet si, že tvůj režim je vhodný pro každého psa je šílenost, část psů bys tím totálně odrovnala - ne, opravdu každý nemáme doma sportovně založené zvíře, které potřebuje někde permanentně lítat. Asi tě to překvapí, ale alternativa není jen vyjít na 10 minut ven, existuje i spousta variant mezi tím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
8.4.16 16:53

@Nimie
Pracuji ;) A v malých obchůdcích nakupuji velmi často ;) A nemusíš se bát o moje finance, mám jich dostatek ;)
Spát opravdu nepotřebuji 12 hodin denně ;)

A nepouštěj ji chudinku na zahradu, kde se bude akorát nudit, se nedivím, že se jí na zahradu nechce. Zvedni zadek a jdi se s ní radši projít. Děti můžeš vzít sebou, určitě to všem jen prospěje ;)
Jo a nemusíš si brát všechno tak osobně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
8.4.16 16:58

@Nimie

Minimálně 4× denně se psem jít ven je rozmazlenost? 8o Já neříkám, že nevydrží! To víš, že vydrží, ale já nechci aby to musel tak dlouho držet. Pro mě je to prostě týrání.
A víš co se říká… Jaký pán, takový pes ;) Když je od mala zvyklý na sport, tak ho to rozhodně nezničí.
Pokud je páníček lenoch a psa si naučí stejně, tak už se s tím opravdu těžko něco dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 17:05
@Šmoulice píše:
@Nimie
Pracuji ;) A v malých obchůdcích nakupuji velmi často ;) A nemusíš se bát o moje finance, mám jich dostatek ;)
Spát opravdu nepotřebuji 12 hodin denně ;)

Jo? A jak? Doma nebo 4 hodiny denně nebo si psa smíš tahat s sebou? A nevím, proč sem motáš 12 hodin denně, když podle tvého modelu spíš maximálně 5 hodin, což pro většinu lidí opravdu není nic dostačujícího ;)

@Šmoulice píše:
A nepouštěj ji chudinku na zahradu, kde se bude akorát nudit, se nedivím, že se jí na zahradu nechce.

Fascinuje mě, jak znáš mého psa lépe než já… no, aspoň vím, s kým mám tu čest. Ale ne, pokud tě to tak moc trápí, tak tě mohu uklidnit. Na zahradě se opravdu nenudí, naopak když je teplo, tak se radši válí tam než aby pobíhala celý den. A na procházku kromě standardních jí stačí udělat pár kroků na opačnou stranu a říct si, ve kteroukoliv denní dobu - ví, že jí bude vyhověno i kdyby to bylo 8× denně.

A ne, opravdu jí nebudu budit každých 5 - 6 hodin a tahat na procházku jen abych jí údajně netýrala, protože ona sama přeci vůbec netuší, co chce, sorry.

@Šmoulice píše:
Jo a nemusíš si brát všechno tak osobně :jazyk:

Neberu si osobně nic, jen se mi hrozně líbí, jak znáš každého psa na této planetě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 17:11
@Šmoulice píše:
@NimieMinimálně 4× denně se psem jít ven je rozmazlenost? 8o

Rozmazlenost je, pokud pes vydrží max. 5 hodin, protože ho páneček naučil, že celý svět se točí kolem něj.

@Šmoulice píše:
Já neříkám, že nevydrží! To víš, že vydrží, ale já nechci aby to musel tak dlouho držet. Pro mě je to prostě týrání.
A víš co se říká… Jaký pán, takový pes ;) Když je od mala zvyklý na sport, tak ho to rozhodně nezničí.

Wow, fakt bych ti přála pohled na ty ztrhané, přehřáté a zdevastované psy, u kterých si páničkové mysleli totéž co ty. Není divu, že je u nás tolik psů s dysplázií a podobnýma potížema.

@Šmoulice píše:
Pokud je páníček lenoch a psa si naučí stejně, tak už se s tím opravdu těžko něco dělá ;)

Můžu se zeptat, co máš doma za psa, že máš takové názory? Stačí jenom druh třeba, takový názor jsem totiž zatím slyšela jen od člověka, který si do bytu do města přitáhnul extrémně aktivního a sportovně založeného psa a měl za to, že jakého má on, takového mají i všichni kolem něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
8.4.16 17:18

@Nimie

Mám malé plemeno, cca 10-11kg ;) Mám ho od štěněte a je to kříženec dvou ras. táhne mu na 5tý rok a světe div se, žádné problémy nemá ;)
Hele uklidni se, neber si všechno tak osobně a nepředsouvej mi tady nějaké nesmysly o mě ;)
Ty tady začneš bezdůvodně útočit a cpát někomu své názory :roll:
Co jsem měla, to jsem k diskusi řekla. Pro mě je týrání nechat psa víc jak 6 hodin bez venčení, vy ostatní si to dělejte jak chcete. Já vám vaše názory neberu ;) :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 17:22

@Šmoulice víš, upřímně moc nevím, proč se zrovna do mě tak pouštíš. Já s venčením psa klidně každé 2 hodiny problém nemám, vždycky nás bylo doma hodně a téměř vždy má možnost být venku klidně do alelůja v jakékoliv podobě - někde s náma, na procházce, na zahradě, kdekoliv. Přes svou velikost a relativní neskladnost s námi má možnost cestovat téměř kamkoliv. A opravdu není problém jít na větší procházku - pěšky, na kole, na běžkách, na bruslích, se sáňkama… nebyl by problém ani se zájmovou činností, protože na výběr je tolik psích sportů, navíc stejně je minimálně jeden z nás každý den ve stáji u koní, kde je tuna zábavy.

Problém s časem nebo s leností fakt není, stejně musíme ven, stejně se musíme věnovat hromadě věcí, ale nepořídili jsme si akčního magora a opravdu nebudu cpát psovi životní styl, který mu nevyhovuje, nebo ho dokonce ohrožuje.

Ano, kdybych si pořídila třeba ovčáka, jako sousedi, tak ten opravdu nemá problém se každé tři hodiny vzbudit a jít s tebou klidně na kraj světa, ten pes má naprosto nekonečné množství energie. Ale takového psa já a spousta dalších lidí doma nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 17:33
@Šmoulice píše:
@NimieMám malé plemeno, cca 10-11kg ;) Mám ho od štěněte a je to kříženec dvou ras. táhne mu na 5tý rok a světe div se, žádné problémy nemá ;)

Pecka, tak si zkus uvědomit, že na světě existují i jiní psi. Máš mladého psa a ještě navíc špunta - s takovým psem se taky umím pochlubit, jak s ním všude chodím a jak nemá žádné problémy.

@Šmoulice píše:
Hele uklidni se, neber si všechno tak osobně a nepředsouvej mi tady nějaké nesmysly o mě ;)
Ty tady začneš bezdůvodně útočit a **cpát někomu své názory :roll:
Co jsem měla, to jsem k diskusi řekla. Pro mě je týrání nechat psa víc jak 6 hodin bez venčení, vy ostatní si to dělejte jak chcete. Já vám vaše názory neberu ;) :mavam: :mavam: :mavam:

No já nejsem ta, co tu nadává na ostatní a než aby přiznala chybu ve výpočtech, tak se tu začne vymlouvat. Zkus si takový život s 8 hodinama spánku, běžnou pracovní dobou a psem, který aspoň trošku odpovídá rozměrům průměrného psa a ne zvíře, které strčíš do kabelky. A zkus se někdy podívat mezi psy, kteří nejsou sportovně založení, zjistíš, že i mezi nimi je rozdíl a klíčem k úspěchu je naslouchat svému psovi a ne se snažit cpát každému z nich svou pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15517
8.4.16 17:48

@Nimie

Tak mého psa rozhodně do kabelky nestrčím. ;) Nemám nějakou šílenou mikro čivavu :roll:
A víš co zlato? Pořídila jsem si takového psa, který mě v ničem neomezuje, můžu ho vzít všude sebou a vím, že jsem schopná se o něho kdykoli postarat.
Vím, že dogu nestrčím do auta a nevyrazím s ní na služebku, takže si ji nepořizuji, i když ji chci a líbí se mi :-)
Až bude můj pes starší, taky se k němu budu chovat jinak. :-) Teď je evidentní, že mu to vyhovuje takto. Tak to nehodlám měnit.
Kde je chyba ve výpočtech? Můj pes skutečně minimálně 4× denně venku je. Pracuji, ale nemám 8mičkovou pracovní dobu :-) To víš, ne všichni musí odkroutit těch 8 hod každý den. :-) V tomto mám skutečně štěstí, jsem sama svým pánem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31918
8.4.16 19:08
@Šmoulice píše:
@NimieTak mého psa rozhodně do kabelky nestrčím. ;) Nemám nějakou šílenou mikro čivavu :roll:
A víš co zlato? Pořídila jsem si takového psa, který mě v ničem neomezuje, můžu ho vzít všude sebou a vím, že jsem schopná se o něho kdykoli postarat.
Vím, že dogu nestrčím do auta a nevyrazím s ní na služebku, takže si ji nepořizuji, i když ji chci a líbí se mi :-)

Ano, teoreticky s tebou souhlasím, bohužel ten argument ženeš do opačného extrému. Ne všechno vychází tak jak si člověk naplánuje. Každý pes, stejně jako každý jiný tvor, je unikát. Jeden pes bude potřebovat být zaměstnán téměř 24/7, jinému bude vyhovovat, když se doma rozvalí na gauči.

Co děláš ty je, že sis vybrala zvíře, kterému teď aktuálně vyhovuje být všude s tebou a pouštíš se do majitelů gaučáků, že je dostatečně nevytrénovali k pořádné akci. A vlastně co gaučáků… psovy potřeby se v průběhu života mění. I psům, kteří do té doby věrně následovali své pány, může začít vadit počasí, prostředí nebo prostě jenom mohou najednou zatoužit po něčem jiném a teď co?

Když ti pes dá jasně najevo, že ven nechce, tak ho potáhneš za každou cenu na tunu procházek? Nebo když nadšeně půjde, ale v půlce procházky si začne lehat z vyčerpání a vedra a pak prospí do pozdního večera, kdy konečně nebude takové vedro, tak ho budeš kopat do zadku, aby se hnul z místa?

Předpokládám, že ne. Vyhovíš svému psovi, protože kromě toho, že máš tušení, co je pro něj dobré, tak taky vnímáš jeho aktuální pocity a potřeby. Je spousta psů, kteří fakt nemají problém být 10 hodin bez venčení a pak si s nadšením užijí dvouhodinovou procházku.

Týrání je něco, co psovi nevyhovuje. Takže tvůj režim by byl například aktuálně pro našeho psa nejen obyčejným týráním, ale ohrožovalo by to i jeho zdraví. Jinému psovi by to naopak vůbec nestačilo a týrala bys ho i tím, co popisuješ. Chápeš ten rozdíl?

@Šmoulice píše:
Až bude můj pes starší, taky se k němu budu chovat jinak. :-) Teď je evidentní, že mu to vyhovuje takto. Tak to nehodlám měnit.

Tak vidíš, že znáš argument na to všechno, co tu píšeš ;)

Nikdo ti netvrdí, že máš cokoliv měnit. Akorát si uvědom, že ne každý má doma tvého akčního špunta a dřív než začneš každého paušálně obviňovat, jen protože ti to zrovna tak vyšlo a tak nemusíš vlastně nic řešit, zamysli se nad tím, jestli máš opravdu tak rozsáhlé zkušenosti s tolika psy a s tolika lidmi, že můžeš něco takového vypustit z pusy.

@Šmoulice píše:
Kde je chyba ve výpočtech? Můj pes skutečně minimálně 4× denně venku je. Pracuji, ale nemám 8mičkovou pracovní dobu :-) To víš, ne všichni musí odkroutit těch 8 hod každý den. :-) V tomto mám skutečně štěstí, jsem sama svým pánem :-)

Kdybys četla pořádně, tak víš, že už jsem to zmiňovala hned na začátku (takže netuším, proč mě o tom tak hrozně poučuješ) a hned v zápětí jsem se ti snažila vysvětlit, že to, že to zrovna ty máš takhle, tě neopravňuje se povyšovat nad zbytek světa a obviňovat je z týrání, když ani sama nevíš, co tě ještě čeká ;) a tím spíš, když máš zvíře, kvůli kterému se až tak omezovat nemusíš.

Mě vůbec nejde o počet vycházek, ale o to, že tedy dle tvých vlastních slov nikdy nikde bez psa nestrávíš déle jak cca 5 hodin (hodina na přepravu apod.), což mi od dospělého člověka přijde jako dost směšné prohlášení (s ohledem na to, že to vyžaduješ od všech ostatních). Nehledě na to, že spát max. těch zhruba 5 hodin (a k tomu samému nutit i psa) je opravdu „ohromně zdravé“ a „prospěšné“ pro vás oba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný