Rozhodování - dát psa pryč?

Anonymní
8.3.12 14:22

Rozhodování-pes

Ahoj, mám před sebou rozhodování zda dát našeho psího parťáka pryč :,(
Vysvětlím situaci. Není doma zvyklí sám dlouho, když ho necháme nějaký čas samotného udělá doma bordel a vykadí se a vyčůrá, když sme doma neudělá nic, když potřebuje řekne si ale když odcházíme můžeme ho venčit jak dlouho chceme a prostě potřebu udělá doma(na koberci na chodbě). Musím jít do práce a představa že ho tu nechám 9 hodin je šílená. Druhá věc, nejsme na tom finančně nejlíp, pes je velký dost toho sežere, dřív nám nedělalo problém kupovat 30kg granulí za měsíc ale jak přišel manža o práci jde to z kopce :? Máme v plánu přistavět u rodičů u baráku ale oni tam mají psa který zakousne vše živé takže by tam ten náš nemohl být, už i kvůli rodičům, nemají ho rádi protože je velký a slintá :cert: ale je to jediná možnost jak bydlet „ve svim“ a bez dluhů…
Mám pro psa vážného zájemce (známou od chovatelky), byl by v dobrých rukou a měl se dobře. Je to pro mě těžké rozhodnutí. Co by jste udělali na mém místě vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12681
8.3.12 14:25

pokud ho máš komu dát a víš, že ten dotyčný se o něj bude dobře starat a mít na něj víc času tak by jsem ho dala pryč. Psi miluji, ale je zbytečný aby byl chudák ve stresu, že je doma sám, když může mít paničku, která se mu bude moct věnovat. Takže za mě, ano dej ho do dobrých rukou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
8.3.12 14:26

Já jsem na tohle dost síťa nikdy bych nedala psa pryč jedině kdyby ublížil mému dítěti nebo rodině ba třeba zdr. důvody… ale že dělá bordel pokud byl zvyklí že tam s ním někdo je a najednou není je to normální a já nechávala psa na chotbě a dělal to asi tak 1měs pak přestal :roll:
Musí to být těžký, ale já bych neměla na to ho dát pryč z těchto důvodů, samozřejmě pokud máš zájemce kde bude pes v dobrých rukou o to to je asi snažší a je to na tobě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
8.3.12 14:28

ahoj, já jsem o tom chvílema také přemýšlela, ale spíš v kvůli malé, že pesan pouští hodně chlupy.Když se pak nad tím ale pořádně zamyslím, nedala bych jí pryč. Ta naše malá chlupatá přítelkyně je už prostě součástí rodiny, takže zůstane jen u občasného vyhrožování, ale na čin v tomto případě nikdy nedojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
8.3.12 14:32

nedala bych! je to svina, nici veci, dela bordel, devastuje vsechno na co prijde ale nedala bych ji.

stane se ze pes vystartuje po diteti, tak to chapu ze ho clovek da pryc, to bych ji vyhodila snad z okna kdyby mi rafla po malym, ale takovyhle veci- jako jestli psa uzivim si ma clovek rozmyslet nez si psa poridi :?

• Citovat
  • Upravit
17565
8.3.12 14:34

jestli víš, že pes se bude mít dobře, dej ho pryč. Nemáte ho dobře vychovaného a jenom byste se všichni trápili. Pro psa bude lepší, když se dostane k někomu, kdo ho zaměstná a vytyčí mu mantinely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
8.3.12 14:36

jj, jsou to starosti se psem poměrně běžné, nechci to bagatelizovat, ale je to psí parťák, jak píšeš :nevim:

příbuzní se chtěli zbavit psa z malichernějších důvodů, nakonec to neudělali a jsem ráda.

mysli na to, že jste jeho domov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.3.12 14:40

Dala bych psa pryč..
Z tvého příspěvku cítím, že to tak chceš ( možná se pletu :nevim: )..píšeš, že doma dělá bordel, ale to ti přece musí být jasné ,že to není jeho vinna - nedokáže být sám..Navíc najednou nemáte peníze na jeho žrádlo a přitom budete přistavovat bydlení :roll: ..takže z mého pohledu - zbav se psa, páč se ho zbavit chceš a bud ráda, že ho někdo chce, protože vy už ho nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
8.3.12 14:40

Pokud si ho vezme někdo hodny a ty ho budeš navštěvovat tak hlasuji pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
8.3.12 14:41

Pokud si pořídím psa, musím vědět, že jej uživím ikdyby nevím co… A ten pes za to nemůže, nechce prostě aby jste šli pryč. A toto dělá od štěněte nebo začal teď? Jediný důvod by byl kdyby vyjel po dítěti. Ale další věc je, že jak půjdeš do práce nebudeš už na něj mít vůbec čas a pokud víš, že se bude mít dobře dej ho. Vám se uleví, možná, že nový majitel ho ,,vychová,, (jak bylo psáno výše). A jak je starý? Pokud jde o nějakého ,,starouše,, tak bych si to ještě rozmyslela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.12 14:45

Toho všeho jsem si vědoma, proto je to pro mě těžké rozhodnutí :,( být to pouze na mě, nechám si ho ale manžel už taky začal ať ho dáme pryč, že s náma nemůže ani nikdo přijít na návštěvu když nevíme co zrovna vyvedl, že uklízet po něm každé ráno už ho taky nebaví ( a to ho venčím ještě po půlnoci a manža vstává kolem půl 7) nemám ho ani kam zavřít když jdeme pryč, dveře si otevře sám…

• Citovat
  • Upravit
3832
8.3.12 14:45

Já bych psa nikdy pryč nedala. Jelikož ještě nemáme dítě, tak ho milujeme jako naše miminko a udělala bych všechno pro to, aby zůstal se mnou. I proto, že on je na nás taky závislí a nade vše nás zbožňuje…Ale je to na tobě. Pokud bez něj můžeš žít a víš, že on to zvládne taky…Každopádně jednou je to člen rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
8.3.12 14:49

moje kamaradka takhle musela dat pryč svoji fenku..šla do podnajmu do 5 patra bez vytahu.nesměla tam mit psa,ale měla ji tam potaji,jenže špatně snašela schody,přeci jen je ji 10 let.dala ji do dobrych rukou sve kamaradky ,ma tam zahradu a děti.chodi pravidelně za ni,venči ji,kupuje žradlo,.moc ji to trapilo,ale jinak to nešlo.v tomto případě to chapu.

my mame malyho pejska,ale je to zmetek.když odjedu na vic hodin tak mi taky děla naschvaly.vyčurano ,vykadino klasika.nadavam,že pujde pryč,ale nepujde.bylo by mi ho hrozně lito.je to naš člen.

loni nam auto přejelo pejska,ktery byl povahově stejny,jak ten novy,ale měl velky srdce a měl nas rad.pořád jsem mu hubovala,že neposloucha,on mě znal,ale když se to stalo tak mě to bylo strašně lito.jediny,co mě hřalo,že ten den se pořád mazlil a ja s nim a blbl se mnou.jako ,kdyby to citil,že je tu ten den naposledy. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848

No já si nedovedu, že bych našeho psa dala pryč. Bude to znít jako klišé, ale je to člen rodiny a ne jen občasný mazlík. Prostě bych se uskromnila, ale pryč ho nedala, je to náš miláček :srdce:

Myslím, že když pes udělá potřebu doma, tak jej máte špatně vychovaného (předpokládám, že zdrav. potíže jsou vyloučeny), náš vydrží doma bezproblémů i 10 hodin :nevim: A co se týče financí, když budete přistavovat a píšeš, že bez dluhů, tak asi nějaké penízky máte ne? Každopádně si to hodně dobře promysli a mysli hlavně na blaho hafana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107

hlavně bys měla myslet na pejska, kde bude šťastnější a kde bude víc v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie