Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja osobne jsem pro Vlkodavy - k detem peckovni, strach vzbudit umi a pana absolutne uznavaji… muj sen je chovna stanice, nyni budujeme zahradu tak snad se mi to jednou splni!!!
Jinak znamy ma labradora - k detem se chova krasne a teritorium si take hlida!
my máme velkého knírače,a hlídač je to dokonalý,hlídá si svou rodinu a uzemí dokonale....... ![]()
My máme německou dogu, hodnej k dětem je a budí fakt respekt, většinou se ho lidi bojí i když je to mazel ![]()
Lus-i píše:
My máme německou dogu, hodnej k dětem je a budí fakt respekt, většinou se ho lidi bojí i když je to mazel
jo dogy se mi taky líbí,pes obr ,který budí respekt ale nekouše ![]()
Kanadská doga, ale je to moloss, pro zkušené pejskaře, každopádně oddaný k celé své smečce ale zároveň výborný a ostražitý hlídač. Já až budu potřebovat hlídače k domu, tak mám jasno. Ale jak říkám, záleží jestli už máte s pejsky zkušenosti nebo bude Váš první. Jako prvního psa bych volila asi jiné plemeno.
Budu dotěrná, máš představu, jak se takový pes cvičí, kolik je potřeba času, že je potřeba se mu každodenně pravidelně věnovat? Pes vystrčený na zahradu tam bude sám. Bude se nudit, může vám celou zahradu rozhrabat, utíkat, pokud se mu nebudete věnovat, tak nebude mít důvod vás mít rád a bude dětem nebezpečný. To nejde říct „plemeno vhodné k dětem“ a automaticky počítat, že bude pes v pohodě. Pitbullové jsou absolutně rodinní psi, kteří by se pro svoji rodinu rozkrájeli - pokud mají naprosto důsledné a pevné vedení. V opačném případě je to katastrofa.
Doporučuju pořídit si alarm, nejlíp s napojením na nějakou centrálu, existují alarmy, kde se můžeš pohybovat po domě a přitom, když někdo otevře dceře či okno, tak se teprve spustí. Pejskaři začátečníkovi bych doporučila psa, kterého je schopen fyzicky zvládnout.
Gladys píše:
Budu dotěrná, máš představu, jak se takový pes cvičí, kolik je potřeba času, že je potřeba se mu každodenně pravidelně věnovat? Pes vystrčený na zahradu tam bude sám. Bude se nudit, může vám celou zahradu rozhrabat, utíkat, pokud se mu nebudete věnovat, tak nebude mít důvod vás mít rád a bude dětem nebezpečný. To nejde říct „plemeno vhodné k dětem“ a automaticky počítat, že bude pes v pohodě. Pitbullové jsou absolutně rodinní psi, kteří by se pro svoji rodinu rozkrájeli - pokud mají naprosto důsledné a pevné vedení. V opačném případě je to katastrofa.Doporučuju pořídit si alarm, nejlíp s napojením na nějakou centrálu, existují alarmy, kde se můžeš pohybovat po domě a přitom, když někdo otevře dceře či okno, tak se teprve spustí. Pejskaři začátečníkovi bych doporučila psa, kterého je schopen fyzicky zvládnout.
Tak tak…
Black_Orchids píše: švýcarský bílý ovčák
No, bála bych se, aby v případě vetřelce spíš nezdrhnul - je třeba dobře vybírat štěně.
Já hlasuju pro vlčího špice, chodský pes taky není špatný.
Německý ovčák je „klasika“ - ale bála bych se zdraví, v případě výběru štěněte z pracovního chovu, kde nejsou tolik potíže s klouby atd. by zas hrozilo, že mu nebude stačit „být na zahradě“ a udělá z ní kůlničku na dříví, případně bude energii vybíjet jinými nevhodnými způsoby. Asi i ten choďák bude trochu aktivnější.
Leonberger? - Není to typický hlídač, ale zas naprostá většina lidí se bude bát „velkého psa“, i když povahu má moc milou.
Knírač asi taky, vždyť jeho původní „funkce“ byla hlídat dvorek a stáje a stodoly…
souhlas s Gladys, pořádně si nastuduj, co takový pes potřebuje, zjisti si, jestli máš někde v okolí dobrý cvičák, kde by ti pomohli s výchovou a výcvikem. Protože začátečník může udělat chyby, ani neví jak, a najednou ti pes přeroste přes hlavu a pak už by ses musela bát, aby neublížil dětem. Jinak doporučuju ovčácká plemena (např. něm. ovčák, belgičtí ovčáci), ti bývají dobře ovladatelní, i ten boxer není špatný.
Gladys píše:
Budu dotěrná, máš představu, jak se takový pes cvičí, kolik je potřeba času, že je potřeba se mu každodenně pravidelně věnovat? Pes vystrčený na zahradu tam bude sám. Bude se nudit, může vám celou zahradu rozhrabat, utíkat, pokud se mu nebudete věnovat, tak nebude mít důvod vás mít rád a bude dětem nebezpečný. To nejde říct „plemeno vhodné k dětem“ a automaticky počítat, že bude pes v pohodě. Pitbullové jsou absolutně rodinní psi, kteří by se pro svoji rodinu rozkrájeli - pokud mají naprosto důsledné a pevné vedení. V opačném případě je to katastrofa.Doporučuju pořídit si alarm, nejlíp s napojením na nějakou centrálu, existují alarmy, kde se můžeš pohybovat po domě a přitom, když někdo otevře dceře či okno, tak se teprve spustí. Pejskaři začátečníkovi bych doporučila psa, kterého je schopen fyzicky zvládnout.
Mno, a tohle je samozřejmá úvaha před „chci psa“ - naivně předpokládám, že proběhla… ![]()
Etcetera78 píše:
souhlas s Gladys, pořádně si nastuduj, co takový pes potřebuje, zjisti si, jestli máš někde v okolí dobrý cvičák, kde by ti pomohli s výchovou a výcvikem. Protože začátečník může udělat chyby, ani neví jak, a najednou ti pes přeroste přes hlavu a pak už by ses musela bát, aby neublížil dětem. Jinak doporučuju ovčácká plemena (např. něm. ovčák, belgičtí ovčáci), ti bývají dobře ovladatelní, i ten boxer není špatný.
Ale zase belgičák nebo ovčák by se právě při špatném vedení mohli nudit a speciálně znuděný belgičák hravě udolá i takhle velkou zahradu. ![]()
Ja si tedy taky myslim, ze prvne premyslim nad tim, zda nejakeho psa zvladnu - financne, casove a dlouhodobe a potom se zabyvam vyberem plemena… ![]()
Taky bych se přimlouval za pečlivý výběr štěněte, nejde třeba říct, že německý ovčák je lehce ovladatelný - i mezi štěňaty z jediného vrhu jsou sakra rozdíly…
A neodpustím si rýpnutí - výběr rasy do jisté míry reflektuje myšlení pána takového psa. Aspoň v mém okolí to platí stoprocentně. Ať u pracovních psů, hlídačů nebo společenských plemen…
Ahoj všem,
Nedávno jsme koupili domek, ale když jsem sama doma k večeru, už mám strach. Proto bychom chtěli nějakého pejska na zahradu, zahrada je veliká 700m.
Jaký pejsek by byl nejlepší? Aby byl hodný k dětem a na svou rodinu. Ale uměl se ozvat, v případě „nebezpečí“
Myslela jsem německý ovčák, nebo německý boxer.???
Díky moc za rady a typy…