Pes k domku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4132
8.3.12 17:15

Lucie: Děkuju, ale já tady teď sedím a brečím, protože nový pejsek bude muset asi pryč. A to nejspíš do útulku, protože nikdo jiný z rodiny nechce na sebe vzít to břímě a půl roku ji hlídat. Ale dneska pokousala malou a přítele. Na malou jen vyjela, ale přítele na takhle maličkého psa porafala vážně hodně. A já na to teď vůbec nemám sílu. Naši psi z toho šílej, nováček ten je v šíleným stresu, což se dnes dokonale ukázalo, já jsem pořád sama doma a nezvládám to. Tři psi už fakt ne. Ještě kdyby nováček byl v pohodě, tím nemyslím, že by poslouchal na slovo, ale prostě vyrovnaný, normální pes, tak by jsme se s tím něják poprali, ale tohle je neurotik první třídy. Doma máme tichou domácnost, protože já jsem proti, aby šla do útulku a zároveň ji ale nechci doma, tak je to zajímavý. A představa, že krom trénování našich šelem ještě budu muset s bříškem a dvouleťákem absolvovat výcvik třetího psa, který ani není můj a nikdy nebude. :zed: :zed: No opravdu báječná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.3.12 19:29

Beckie - je to tvrdé, ale tvoje rodina a tvoje smečka musí být na prvním místě. Sice útulek té fence v ničem nepomůže, ale můžeš aspoň doufat, že se jí třeba někdo rozumný ujme a dá jí domov. Jestli i jen zavrčela na dítě, musela by ses teď každou minutu strachovat, co se stane. Dítě je nevypočitatelné, pes taky, stačí jedno naprosto nevinné máchnutí ručkou a neštěstí je hotové…ber to takhle. Je to pořád jenom pes a navrch cizí a nikdy bys neměla dopustit, aby představoval ohrožení pro tvoje dítě. Chápu, že to obrečíš, to je v pořádku, ale bude to tak lepší pro všechny :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.3.12 19:45
Etcetera78 píše:
Beckie - je to tvrdé, ale tvoje rodina a tvoje smečka musí být na prvním místě. Sice útulek té fence v ničem nepomůže, ale můžeš aspoň doufat, že se jí třeba někdo rozumný ujme a dá jí domov. Jestli i jen zavrčela na dítě, musela by ses teď každou minutu strachovat, co se stane. Dítě je nevypočitatelné, pes taky, stačí jedno naprosto nevinné máchnutí ručkou a neštěstí je hotové…ber to takhle. Je to pořád jenom pes a navrch cizí a nikdy bys neměla dopustit, aby představoval ohrožení pro tvoje dítě. Chápu, že to obrečíš, to je v pořádku, ale bude to tak lepší pro všechny :hug: :hug:

Ono je to těžký, malá je prostě zvyklá si s našimi psy hrát, a najednou je tady jeden, ke kterému se nesmí ani přiblížit, protože by ji pokousal, ale vysvětluj to dvouletému prckovi, že jednou může a podruhé ne. A hlavně, za chvíli se narodí další prcek, takže další rána, jak pro naše psy, tak pro malou a do toho ještě hlídat neurotika. Nikdy jsem nemyslela, že řeknu, že doma nechci nějaké zvíře. Vždycky jsem plnila funkci útulku, ale tentokrát asi budu muset upřednostnit svoji smečku. Já se svými psy opravdu hodně pracovala a jsem ráda za to, že jsou jací jsou. A nechci, aby se ten vzájemný vztah zbořil kvůli cizí feně. Teď jela s přítelem do práce, kde bude čekat v autě, protože řekl, že ji tady nenechá, že stačí aby byl pokousaný on… Je mi toho psa hrozně líto, ale nemám co víc pro něj udělat. Myslela jsem, že to tady s náma zvládne. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.3.12 20:24

Beckie, moc mě mrzí, že se to takto vyvinulo, ale jsem ráda, že aspoň nepokousala dceru, ale „jen“ přítele. Děti jsou nevypočitatelné, dcerka kdykoliv může udělat něco, co ji rozhodí a kousne ji. Takže opravdu, priorita je ochránit dítě, svoje psy, sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.3.12 21:05
Gladys píše:
Beckie, moc mě mrzí, že se to takto vyvinulo, ale jsem ráda, že aspoň nepokousala dceru, ale „jen“ přítele. Děti jsou nevypočitatelné, dcerka kdykoliv může udělat něco, co ji rozhodí a kousne ji. Takže opravdu, priorita je ochránit dítě, svoje psy, sebe…

Mě taky a její paničku bych uškrtila :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.3.12 10:09

beckie
A čí ten pes vlastně je a proč ji hlídáš??
Jestli je na tom psychicky takhle, tak je jedině dobře, že už se k původnímu majiteli nevrátí! Rozhodně jí tam nebylo nejlíp.
V útulku dostane druhou šanci.
A kdybys vyloženě nechtěla, aby ji dostal někdo nový, tak se dá domluvit s útulkem, zaplatit její pobyt a pak si ji může vzít původní majitel. Jen teda nevím, co je pro fenku větší terno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.12 11:09

Je to pejsek tchýně, ta se o ni ted momentalne starat nemuze, proc tady nemuzu psat. Nebo alespon ne pod svym nickem. Kazdopane nemyslim, ze pejsek u ni byl nestastny. Je proste zvykly na rozmazlovani, spani v posteli, to, ze vsehno, co povazuje za sve, je proste jeho a pes to vlak nejede a hlavne nema zadnou ale vubec zadnou socializaci, ten pes neumí ani chodit po trávě :zed: :zed: , procházky si představuje tak, že se dvakrát projde po chodníku před domem, vycura a pak utíká domů. Včera přítelovi utekla z lesa až před barák. :( A z prostředí u nás doma je vynervovaná až hrůza. Vadí jí každý zvuk, malá si hraje, samozřejmě jí občas něco spadne, pes je okamžitě vyklepaný, zrychlený dech, vytřeštěné oči, to samé když si naši psi hrají, a nebo nedej bože venku běhají třeba za míčem, to vůbec neví co se děje. Nechci ji dát do útulku, ale nevím, jestli bych zvládla ji něják socializovat, alespoň tak, že s ní budu moci jít na procházku a ona se vyplašeně nekrčila před každým člověkěm, psem, kamenem, klackem, míčkem apod.. :zed: Hodila by se k někomu do důchodu, kdo by ji dál rozmazloval a nepožadoval by, aby se chovala jako pes. Dneska je zalezlá v pelechu a ještě nevystrčila nos, klepe se tam a přitom už si jí vůbec nikdo nevšímá, aby měla klid. :nevim: :nevim: Obeslali jsme včera všechny tchýniny kamarádky, jestli neví o někom, kdo by si ji dočasně vzal, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.3.12 15:45
beckie píše:
Je to pejsek tchýně, ta se o ni ted momentalne starat nemuze, proc tady nemuzu psat. Nebo alespon ne pod svym nickem. Kazdopane nemyslim, ze pejsek u ni byl nestastny. Je proste zvykly na rozmazlovani, spani v posteli, to, ze vsehno, co povazuje za sve, je proste jeho a pes to vlak nejede a hlavne nema zadnou ale vubec zadnou socializaci, ten pes neumí ani chodit po trávě :zed: :zed: , procházky si představuje tak, že se dvakrát projde po chodníku před domem, vycura a pak utíká domů. Včera přítelovi utekla z lesa až před barák. :( A z prostředí u nás doma je vynervovaná až hrůza. Vadí jí každý zvuk, malá si hraje, samozřejmě jí občas něco spadne, pes je okamžitě vyklepaný, zrychlený dech, vytřeštěné oči, to samé když si naši psi hrají, a nebo nedej bože venku běhají třeba za míčem, to vůbec neví co se děje. Nechci ji dát do útulku, ale nevím, jestli bych zvládla ji něják socializovat, alespoň tak, že s ní budu moci jít na procházku a ona se vyplašeně nekrčila před každým člověkěm, psem, kamenem, klackem, míčkem apod.. :zed: Hodila by se k někomu do důchodu, kdo by ji dál rozmazloval a nepožadoval by, aby se chovala jako pes. Dneska je zalezlá v pelechu a ještě nevystrčila nos, klepe se tam a přitom už si jí vůbec nikdo nevšímá, aby měla klid. :nevim: :nevim: Obeslali jsme včera všechny tchýniny kamarádky, jestli neví o někom, kdo by si ji dočasně vzal, tak uvidíme.

Hm, tím to přesně potvrzuješ, polidšťování psa je cesta do pekel - proto se ta fena chová, tak jak se chová. Pozor, nepotřebuje někoho kdo by ji dál rozmazloval a vše jí dovolil, ale nutně potřebuje, aby se k ní konečně lidi začali chovat jako ke psu, aby mohla zase začít fungovat jako pes. Možná ti to přijde divné, ale je to tak. Sice by to chvíli trvalo, ale pak by to byl konečně spokojený pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.3.12 13:53

Lucie: Moc jsem nepochopila Tvůj příspěvek, nebo spíš, co si z toho vzít. Spíš si nepochopila Ty mě. Mylím si totiž, že pokud je pejsek vychovávaný určitým stylem ( se kterým já sice absolutně nesouhlasím ) a je tak šťastný, tak vzhledem tomu, že v jiném prostředí se chová dost neuroticky, bude přece lepší najít mu zase pána, který mu dá péči na jakou byl zvyklý, a né ho zbytečně vystavovat stresu a převychovávat, když se stejně jednou vrátí ke své paničce, která s ním bude zase dělat všechno to špatné ( spaní v posteli, mazlení pořád, pamlsky, žádné pořádné procházky apod. ) . …
No ale ono je to už jedno, my jsme se totiž doma rozhodli, že do toho jdeme a necháme si ji. Asi nás to bude stát spoustu úsilí a času a trpělivosti. Hlavně tedy mě, protože partner nemá moc volného času. Každopádně bych se nepřenesla přes to, že jsem dala psa do útulku. Jen mě mrzí, že se nám třeba povede vychovat z ní psa a pak půjde k paničce, která z ní zase bude dělat dítě :zed: :zed:
Ale nesmím na to myslet a snažit se, aby se s náma sžila co nejrychleji a nejlépe. Jen pro info, pro ty z Vás, které jste se mi snažily poradit. Děkuju moc :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.3.12 15:04

Beckie - když už ses rozhodla, tak hodně štěstí, hodně trpělivosti a pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
10.3.12 15:55
Etcetera78 píše:
Beckie - když už ses rozhodla, tak hodně štěstí, hodně trpělivosti a pevné nervy :kytka:

No mam na sebe ušitej bič. :D dnes jsme jeli na nákup, čekalo nás velké překvapení, všechno v dosahu rozkousané :roll: :roll: :roll: tak věřím, že než se zase všichni srovnají, tak budeme pevné nervy potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
12.3.12 10:57

Dobře si rozmyslete velikost psa. Veterinární přípravky se odvíjejí od hmotnosti psa a není to nic levného.Váha zvířete není zanedbatelná ani v případě nemoci či úrazu. Můj pes má 25 kg a víc bych asi nezvládla. Po operaci vazů jsem ho musela přenášet ven.Jen tak pro orientaci, stálo to 12 tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
12.3.12 15:10

Ahoj, mě doma hlídají dvě feny kavkazského ovčáka, velcí psi, velká zodpovědnost a starost, ale důvody proč je mám, plní dokonale :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
5.2.15 15:03

já si chodím ulicemi

Chodím si ulicemi a když vidím neurotického jak říkáte psa což není ale po vašem, tak ukazuji lidem že se dá sním pracovat pokud mi to dovolí a hlavně se uvolní a začnou se třeba lehce usmívat prostě zbaví napětí vezmu svoje pséky a větinou vystrašená paní se uvolní a uvidí, že ten její pes je jen vystrašený a neumí řešit situace nebudu říkat proč, ale ten psík prostě potřebuje prostor získat sebevědomí a sebedůvěru že daný úkol zvládne SÁM :!,někdy se to na poprvé zcela nepovede ale základ lidem ukážu a lidi mají možnost pracovat dál, neurotiky ze psů děláme my lidi protože psům nerozumíme oni jsou z nás na prášky ale my jim je nedáme ale ještě jim dáváme mite jak se chovají, děs běs

DOBRÝ PES K BARÁKU NAVÍM ZÁLEŽÍ JESTLI JSTE Z JIŽNÍ MORAVY NEBO Z HOR, ALE CO JE TAKOVÉ UNIVERZÁLNÍ A ČESKÉ JE ČESKÝ PASTEVECKÝ PES

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
13.5.23 19:17

pes k domku

Hledáte vhodné plemeno psa… k dětem, do domku, na dvorek? Dobrého hlídače,
zároveň s nekonfliktní povahou? Pes střední velikosti, který může být celoročně venku,
má srst, která je hebká a nenáročná na údržbu… to je ve zkratce vlčí špic/keeshond.
Nabízíme štěňata s PP, k odběru budou po 7.6.2023
Informace na telefonu 776 32 69 28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný