Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
jakýkoli pes, když se nudí, hravě udolá zahradu, snad až na buldočka a jemu podobné, ale zakladatelka chce psa hlídacího
Předpokládám, že o psa bude řádně staráno a dostane se mu zábavy jak fyzické, tak psychické…ovčáci jsou výškou tak akorát a byli šlechtěni pro spolupráci s člověkem, proto je doporučuju pro začátečníky
(he, momentálně mohu doporučit skoro tříměsíční fenku border kolie, pokud by měla zakladatelka zájem
Ale obávám se, že případného vetřelce by tak maximálně ulízala k smrti
)
K těm rozdílům mezi štěňaty - známý měl strašně umazleného kavkazáka. Hlavně pro děcka ze sousedství by se rozkrájel - což nejde dohromady s tradovaným mýtem o povaze kavkazského pasteveckého psa. To i jeden Tatar původem z Ruska mně překvapeně řekl: „Toto je kavkazák? Ti skuteční respektují jenom jednoho pána, jinak mají celý svět u zadku…“ No a světe div se, Agar byl ta nejstarostlivější chůva pod sluncem…
Navíc teda, já být lupič, tak si vezmu nějakou zbraň s tlumičem a je po psovi
Co pistoli, nacpu mu buřta rohypnolem a musel by to být opravdu perfektně dokonale úžasně vycvičený pes, aby si nevzal.
já stále preferuju toho knírače,je to pes který budí respekt a brání......ale souhlasím s holkama že je potřeba pečlivě vybírat štěně,dobrý chovatel i dokáže doporučit .....a aspon ten základní výcvik na cvičáku stím souhlasím taky… ![]()
Barca12345 píše:
Ja si tedy taky myslim, ze prvne premyslim nad tim, zda nejakeho psa zvladnu - financne, casove a dlouhodobe a potom se zabyvam vyberem plemena…
No já radši už nic nepředpokládám, protože pejskařských diskuzí jsem tu už pár četla. A když čtu zdůvodnění zakladatelky, tak mám trochu obavu, že to není takto dopodrobna promyšleno. Ale třeba se mýlím. V těchto případech mě vždycky potěší, když jsem zbytečně paranoidní ![]()
Gladys píše:škoda že nejsi lupič a nejdeš k nám, teď zrovna bych jedno štěně s radostí nechala odstřelit
Navíc teda, já být lupič, tak si vezmu nějakou zbraň s tlumičem a je po psoviCo pistoli, nacpu mu buřta rohypnolem a musel by to být opravdu perfektně dokonale úžasně vycvičený pes, aby si nevzal.
Pes prostě budí respekt a jestli si lupič má vybrat barák bez psa, nebo se psem, vybere si bez psa. Má o starost míň, kde shánět rohypnol ![]()
Ach jo… člověk se zde zeptá na názor, ale zase se dočká rýpání..
![]()
Tak začátečníci mezi psi určitě nejsme. Manžel z myslivecké rodiny. Zkušeností spíš s loveckým psem. Navíc, nechodím do práce, takže se psem budu denně v baráku skoro po celý den, u domu máme les na procházky, a určitě bych si nepořizovala psa kdybych si nebyla jistá, že ho zvládnu.
Bohužel ty naši dva malý jorkšíři( byli jsme v paneláku) toho moc neuhlídají.
A protože se celkem bojím být v domě sama, chtěla jsem „velkého psa“ abych prostě měla v domě „někoho“.
Ježiš už radši žádné rady nechci… ![]()
Anonymní promiň, ale tvůj dotaz „jaké plemeno, aby hlídalo, ale bylo hodné k dětem“ vyzněl dost začátečnicky..
Člověk, který se v kynologii orientuje, si vhodné plemeno už dokáže najít sám, a když váhá, tak spíš než na eMiminu se radí s poradci chovů
Jestli jsme se tě dotkly, tak se omlouváme a Gladys ten rohypnol zase uklidí ![]()
Etcetera78 píše:Gladys píše:škoda že nejsi lupič a nejdeš k nám, teď zrovna bych jedno štěně s radostí nechala odstřelit
Navíc teda, já být lupič, tak si vezmu nějakou zbraň s tlumičem a je po psoviCo pistoli, nacpu mu buřta rohypnolem a musel by to být opravdu perfektně dokonale úžasně vycvičený pes, aby si nevzal.
Pes prostě budí respekt a jestli si lupič má vybrat barák bez psa, nebo se psem, vybere si bez psa. Má o starost míň, kde shánět rohypnol
Anonymní píše:
Ach jo… člověk se zde zeptá na názor, ale zase se dočká rýpání..![]()
![]()
Tak začátečníci mezi psi určitě nejsme. Manžel z myslivecké rodiny. Zkušeností spíš s loveckým psem. Navíc, nechodím do práce, takže se psem budu denně v baráku skoro po celý den, u domu máme les na procházky, a určitě bych si nepořizovala psa kdybych si nebyla jistá, že ho zvládnu.
Bohužel ty naši dva malý jorkšíři( byli jsme v paneláku) toho moc neuhlídají.A protože se celkem bojím být v domě sama, chtěla jsem „velkého psa“ abych prostě měla v domě „někoho“.
Ježiš už radši žádné rady nechci…
Tak se nečil, vždyť to bylo psáno jako bys žádného pejska ani neviděla. Bez urážky. Nenapsala jsi žádné info, ani proč se vlastně ptáš o rady na miminkovském serveru. Chápeš. A nikdo to nemyslel lze, vem si z toho to upozornění, že velký hlídač ano, ale potřebuje opravdu hodně hodně pozornosti a péče. A procházka v lese je kolikrát pro chytrého a energického psa málo, ale to určitě víš.
Tak se nezlob
Anonymní, ježiš nečerti se. Tak patříte mezi ty zodpovědné, to je fajn, mě to vždycky potěší, když nenarazím na ignoranta
Přišel mi ten dotaz taky takový moc laický, toť vše ![]()
Etcetera78 píše:Gladys píše:škoda že nejsi lupič a nejdeš k nám, teď zrovna bych jedno štěně s radostí nechala odstřelit
ale no tak… ![]()
janine24 píše:Etcetera78 píše:ale no tak…Gladys píše:škoda že nejsi lupič a nejdeš k nám, teď zrovna bych jedno štěně s radostí nechala odstřelit
nechceš štěňátko? pro uživatelky eMimina nabízím slevu
![]()
Hlavně že budí respekt
jdeme po ulici a každej ježiš doga a jdou stranou
ale jdem třeba s máminym labradorem a tu chce skoro každej hladit