Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V akci bych klidně koupila, ale přímo od řezníka v masně, ne ve velkoobchodech, tam je jasný, že se toho potřebujou většinou zbavit, tak to nebude nic moc.
Nekoupila bych pouze maso zapáchající, se změněnou barvou nebo prošlé. Maso v akci bývá naprosto v pořádku, pokud tato kritéria splní. Lepší je najít si svého řezníka a sledovat to tam, je fakt, že Penny, Albert a podobní mají občas maso nekvalitní
ale to je spíš náhoda. Maso se nedává do akce jen pokud je špatné ![]()
Taky kupuju maso v akci, dá se tím ušetřit spousta peněz ![]()
Tak nedává, to určitě ne, ale myslela jsem to tak, že určitě je lepší volné maso, než ty vakuované.
Já už maso v českých hyper a supermarketech vůbec nekupuji…Jezdím si pro něj do Německa k řezníkovi, který má svojí farmu..sice je o něco dražší, ale kvalita je o tisíc procent jinde…
Manžel na mojí,,posedlost,, o víkendu zapomněl a přinesl mi brazilská kuřecí prsa…štítila jsem se na to i sáhnout, takže to letělo ihned do popelnice..
![]()
Na kuřecím se dá ušetřit, že koupíš celé kuře a porcuješ si sama. Tak to dělám já.
Vakuovany maso vůbec nekupuju, párkrát jsem se spálila - maso smrdelo, od té doby kupuju pouze v Globusu a nebalené
Já si nepamatuji, že bych někdy v hypermarketu kupila maso
kupuji bud to přímo domácí, od souseda, nebo u místního řezníka, kde vím, že je to čerstvé a ok. Kuře u nás nesmí přez práh, to bílé antibiotikové fuj nemůžu ani cítit. Ale taková domácí krůtička, vonava, žlutoučka, to si nechám říct. Vaukuované bych nekoupila už tím tuplem a opravdu nechápu lidi, co kupujou vakuované a ještě k tomu v marinádě
![]()
My kupujem pouze v Makru tam je docela kvalitní v Hypermarketech jsme nekupovali už leta já se štítim po tom co bylo v TV.
@Katka86 nevím co na tom nechápeš, my tu třeba nic domácího nemáme (u nás nejsou v okruhu 30km ani bedýnky). Není tu ovoce, ani zelenina, jen Tesco a Jednota. Nevím co bych jedla, kdyby můj otčím nebyl řezníkem na vesnici. ![]()
A antibiotika se do kuřat dávat nesmí, pokud je mi známo. že ještě úplně nezakázali klece, je věc druhá
@Žirafátko píše:
@Katka86 nevím co na tom nechápeš, my tu třeba nic domácího nemáme (u nás nejsou v okruhu 30km ani bedýnky). Není tu ovoce, ani zelenina, jen Tesco a Jednota. Nevím co bych jedla, kdyby můj otčím nebyl řezníkem na vesnici.A antibiotika se do kuřat dávat nesmí, pokud je mi známo. že ještě úplně nezakázali klece, je věc druhá
Nechápu, jak si může někdo koupit vakuované marinované maso
Je jasné, co je to maso zač ![]()
@Katka86 to nevím, co je na tom jasné? Co je teda to maso zač? (já ho nekupuju, nemusím, jen mě to zajímá)
Já tedy doporučuju všem, kteří mají v domě či bytě alespoň trochu místa navíc - kupte si větší mrazák a do něj půlku, nebo i celé prasátko. Loni v prosinci jsme to tak udělali, vzali celé prase, z něčeho se samozřejmě ještě nadělaly vedlejší produkty - tlačenka, jitrnice, jelita, vývar atd., maso jsme měli naporcované, takže jsem si vše zvážila a porovnávala kolik bych za ten určitý druh masa dala v obchodě - prase nás stálo 4500 Kč, za maso bych v té době v obchodě dala o 1500 Kč víc a to nepočítám ty jitrnice a další věci, na tom určitě 1500 Kč bylo taky. Když potřebuju kuřecí maso, koupím si celé kuře, sama si ho naporcuju, stehna a křídla upeču a máme je jeden den s rýží, a prsa použiju na řízek nebo cokoliv jiného. Jinak teda ještě chováme kačeny a králíky ale na to člověk musí mít kontakty nebo ochotnou rodinu a kamarády, aby se to vyplatilo…
@Žirafátko u vakuovaných marinovaných mas celkem počítám s tím, že předtím už nebyly úplně free a „čisté“ už by je neprodali, tak je naložili a hotovo…
@Žirafátko píše:
@Katka86 to nevím, co je na tom jasné? Co je teda to maso zač? (já ho nekupuju, nemusím, jen mě to zajímá)
tak marinované maso ve vakuu je nejlepší způsob jak se zbavit masa, ktere už určitě nemá krásnou červenou barvu ![]()
Ahoj holky… nejvíc asi utrácíme za maso, kuřecí, vepřový… vařím na dva dny, snažím se i omáčky, ale napadlo mě že podle letáků, i já je doma prohlížim, kde maji co levného, v akci, třeba se vám to taky hodí jako mě
Vše levné a v akci SEM