Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den předem se omlouvám asi to tady nepatří ale chtěl jsem se zeptat zdá máte nějakou zkušenost s odstraněním akné? Už jsem zkousel ruzne odlicovaci přípravky. Alpu. mléko na obličej. porad to nechce ustoupit mám to už asi rok a je mi 17. Nemám to v tom hroznem stádiu jako ostatní pubertaci ale chtěl bych aby to ustoupilo. třeba mám 2tydny krásnou pleť a na jednou to vyrasi tak prosím o radu. díky moc
![]()
@lovesmile píše:
VyráŽky!
píše, že mu to vyraší, tak jsou to vyrášky
![]()
Dojdi si na kozni. Chodi tam i muzi s akne. Baba ti napise neco vhodnyho a neboj jsou tam na to zvykli. Co jinyho no.. To prejde vekem. Mozna jeste slunicko
@boyfriend Já jsem ti poradila, zcela vážně a od srdce. O chybě jsem komunikovala s někým jiným ![]()
Jak píšou holky, tak zkus jedině kožní..
Já taky bojovala, ale už je to snad dobré..jsem starší..
@boyfriend Heleď mně když bylo 15, tak nejlepší bylo potírat to heřmánkovým čajem, každý den tak ráno a večer, ale klidně i častějš. Působí protizánětlivě a vysušuje, což pupínci nemaj rádi. Kup si sypanej a klidně si to po vyluhování kydni celý na obličej a nech chvíli působit. Mělo by se to zlepšit, pokud to teda nejsou nějaký krátery. Jinak je potřeba obličej neustále čistit (pleťovou vodou na akné) a udržovat čistou, ale to se na netu dočteš všude, včetně zásad protipupínkového stravování
.
Ještě lepší než heřmánek se doporučuje dubová kura, koupíš v lékárně cca 40kc a budeš si vařit odvar a potírat plet a jinak zajít na kožní, taky jsem na to v pubertě trpěla, táhlo se mi to až přes dvacítku, ke kožní se mi nechtělo a pak mi tak pomohla že jsem litovala že jsem nešla dřív ![]()
@boyfriend
Jdi na kozni… dostanes nejlepsi radu. Taky mam problemnou kuzi. Intenzivni zpusob bojovat proti akne je pouzivat masku. Po porade s lekarem jsem zacala pouzivat masku Bio Lab. Mam dobrou zkusenost s ni. Bojovala jsem dlouho, ale uz je to lepsi. Ale predevsim je ti 17 a jsi v puberte… potom muze byt lepsi ![]()
Dobrý den,
zkuste se podívat do naší bazarové nabídky, jaké výrobky uživatelky na tyto kožní potíže nabízejí - Bazar - potíže s akné.
Přeji hezký den:)
adminka Martina