Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Kolik ti je? Hormony máš v pořádku? Jakou máš životosprávu? Co používáš za kosmetiku?
Příčin může být spousta, ale pokud je příčina hormonální, žádné vitamíny a životospráva nepomohou.
@Kriss Tina Je mi 28, s hormonama mam trochu problemy, nebo alespon se to odviji od ms… pred i po zacli migreny. Snazim se jist zdrave, ale nedodrzuji to uplne striktne. Hybu se kazdy den v praci a se psem,…
Leky zadne neberu, alkohol nepiju,.. pecujici kosmetiku pouzivam od Ryoru. Moc se nemaluji-max rasenka
@Jevania Tak to bude nejspíš těmi hormony, ale tam se toho moc dělat nedá. Někomu pomůže třeba antikoncepce.
Mě pomohl zinek v tabletkách plus micelarní voda na čištění pleti pro problematickou pleť se sklony k akné. ![]()
Kurkuma+med, marocký jíl ze kterého si delam masku. Ideal. Za 4m hooodne velke zlepšení. Do roka vymyzelo
Dlouho mi trvalo, nez jsem pubertalniho syna presvedcila na potirani pleti jarischovym roztokem (ma osobni zkusenost). Ted uz je rad, ze se tech jebaku zbavil ![]()
@Anonymní píše:
Holky prosim vas o radu… posledni cca rok mam problemy s akne. Driv jsem mela moc hezkou plet. Nevim, cim to je, ale docela me to stve. Vetsina z nich jsou podkozni pupinky a nejdou jen tak vymacknout.
Meli by jste nejake rady/tipy, co si na to mam koupit?
Beru vitaminy venira-na vlasy, nehty a plet, ale na pleti nevidim zadne zmeny.
Organická levandulová pleť. voda.
Tuzebnikova maska od nobilis tilia. Čisticí maska sedmikráska od manufaktura.
Oboji pravidelně, dlouhodobé a ideálně střídat - aby pleť měla od každého trochu pravidelně
![]()
Já bych ti určitě doporučila zajít na kožní - měla jsem to podobné - cca do 19 krásná pleť, nevěděla jsem, co je to pupínek.. Pak se postupně nějaké problémy začaly objevovat a v cca 22 úplně šílené červené boláky. Byla jsem u jedné kožařky, ta mi moc nepomohla, ale pak jsem narazila na skvělou doktorku - předepsala mi lokální mastičku na pupínky a pak Differin (to je lék ze skupiny retinoidů, naprosto skvělý na akné) a do cca půl roku úplně klid. Určitě bych neváhala někam zajít, pokud jsi z toho smutná, je to rozhodně lepší než se trápit nějakými domácími maskami a často nevhodnou kosmetikou z drogerie. A kdyby mi nevyhovovala léčba jedné kožařky, zkusila bych jinou - mě třeba ta první moc nepomohla, ale druhá už na moje problémy zacílila naprosto skvěle ![]()
Holky prosim vas o radu… posledni cca rok mam problemy s akne. Driv jsem mela moc hezkou plet. Nevim, cim to je, ale docela me to stve. Vetsina z nich jsou podkozni pupinky a nejdou jen tak vymacknout.
Meli by jste nejake rady/tipy, co si na to mam koupit?
Beru vitaminy venira-na vlasy, nehty a plet, ale na pleti nevidim zadne zmeny.