Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, moc prosím o rady protože ty jsou nejcennější.
Trpím akne na obličeji (všude) a už jsem zoufalá co s tim cca už 5-6 let co to začalo, předem chci říct že už delší dobu nejím žádné fastfoody, lepek, mléčné výrobky, sladké jako čokolády ani limonády.
Maso jim jen kureci krutí hovězí 2-3tydne.
Plet si čistím rano i večer. Používám pouze bbčko žádné těžké make-upy. Kožní na me uz vyzkoušela nespočetně masticek z lékárny a zbytecne vyhozene penize, vsechno pomohlo na mesic a zase se vrátilo. Pak mi kožní řekla že dokud neporodím asi se s tim neda nic delat :/
Tak jsem zasla na jinou kliniku a zkousela různé chemické peelingy za dalsi tisícovky a samozrejme ze nic. Zkousela jsem vsechny Banské rady i přírodní ale Proste moje plet je obrnená a jen tak se nedá. Takze vas prosim o rady protoze me uz kazdy vecer nebavi brecet pokazdy kdyz se u zrcadla umyvam.
Fotky vám sem radši davat nebudu aby se vam neudělalo nevolno. Dekuji za kazdou radu která pomohla vám.
Mně hodně pomohly lymfatické samomasáže (podle videí na Youtube). Dočasně se to tedy ještě zhoršilo, ale po krátké době to naopak úplně vymizelo (kromě krátkého období okolo MS, ale to je asi normální; navíc jde vždy jen o pár pupínků). Původně nešlo o úplně extrémní akné, ale ani ne o nějak nevýrazné. Hlavně už mi tehdy bylo okolo 25 a pubertu už jsem tedy měla mít dávno za sebou.
Mě v puberte pomohla HA mívala sem docela velké bolaky, jde i lejsrem ale to bude asi trochu finančně narocnejsi
Je mi 33 a pořad se s tím potykam. Aktuálně je to lepší, chodím jednou za měsíc na kosmetiku - da mi i nějaké masky a blikající světlo. Vylozene bez nejsem, ale je to mnohem lepsi. A po porodu mám 3 roky, na tohle bych nesazela ![]()
Je mi 30, akne jsem mela vzdycky, jak pred HA, tak s HA, v tehotenstvi to byl neuveritelnej masakr a po tehu mam akne furt. Ja uz to vzdala, i kdyz na kosmetiku chodim, ale uz za ruzny serepeticky nevyhazuju prachy ![]()
Droždie či pivné kvasnice vraj na to pomáhajú.
Ja radím vypoť to cvičením, najlepšie behom. Okrem rýchlejšieho odstránenia škodlivín z tela to taktiež zlepší regeneráciu
@Adaleks Chodim do fitka 3× tydne i beham, takze se sportem nemam problem i beru HA. O Laserech jsem slysela uz ale je jich hrozne moc a nevim ktery, protoze mi prijde ze vsechny ty doktorky reknou cokoliv jen aby jste si lehli a oni uz z vas meli penizky.
Achjo… ![]()
Holky, ze zkušenosti vím, že to chce každodenní hloubkové čištění 2×denně. Pomocí kosmetickych přístrojů na domácí použítí v kombinaci s čistícím gelem pro typ vasi pleti… když akne ukocirujete, pak muze nastopit leceni jizev a sjednocování pleti…
edit adminem - umazána reklama (pozvánka do FB skupiny)
No úplně vidím jak bych se v tom 2× denně dloubala a pleť mi za to bude děkovat. Pochopila bych 2× týdne ale denně fakt ne. Úplně vidím jak si ráno rozdloubu xicht a pak jdu do práce. Pokud by to nebylo na Halloween tak jedine na home office
Isotretinoidy. Pouze na předpis a nesmíš otěhotnět. Dojde k přestavbě mazových žláz a snížení produkce mazu.
@hospodki prave ze vubec ne, je to klinicky vytvořeny pristroj se silikovonou hlavici, ktery hloubkove cisti, ale je setrny k pokožce, pouzivam 2× denně a muj muž také a obličej jak dětská prdelka😂poslu vam to do zpravy
Ahoj kurkuma + med a udělat z toho masku na obličej. Maca také pomáhá. Koukni na IG evinator
@Peony1 píše:
@hospodki prave ze vubec ne, je to klinicky vytvořeny pristroj se silikovonou hlavici, ktery hloubkove cisti, ale je setrny k pokožce, pouzivam 2× denně a muj muž také a obličej jak dětská prdelka😂poslu vam to do zpravy
Dekuji nemám zájem a už mi nepište zprávy. Toto je diskuze a ne prodejní skupina @admin
@Kardašová
Macu jsem pila 🤢 i beru uz prasky je to tak pul roku cca. Evinu znam a zkousela jsem masku nic proste nic. Ja se toho snad nikdy nezbavim
Ale dekuju moc za rady. Vsem!