Akné na zádech u holky, nemáte někdo tip, co s tím?

2.2.26 01:43

akné na zádech u holky

Dobrý den holky,
je mi 21 let a už tak od 14 let se trápím s akné na zádech, obličej jsem měla do nějakých 17 let čisťounkej, pak přišlo nějaké špatné období, kdy se mi udělalo i ošklivý akné na obličeji, to jsem vyřešila laserem a na nějakou dobu měla klid, pak se ale akné na obličeji vrátilo a to už nezachránil ani laser, sni nic jineho… a to mi věřte, že jdem vyzkoušela, vysadila, změnila uplne všechno…Když jsem našla konečně skvělou kožařku, tak mi pomohla z toho největšího extrému za pomocí antibiotik, to vyléčilo to nejhorší, ale akné jelo dále. Vždy jsem se snažila vyhnout se hormonální antikoncepci z několika důvodů, bohužel jsem ale došla do bodu, že jsem z té pleti byla tak psychicky na dně a řekla si tedy o antikoncepci, začala jsem brát Diane 35 a obličej po třičtvrtě roce naprostá pohádka, zlepšilo se to o 100% a mně se zlepšilo i psychické zdraví, samozřejmě ale vím za jakou cenu. A tedy k ten zádům, od nějakých těch 13-14 let nebyla snad jediná chvíle, co bych na těch zádech opravdu nic neměla. Antikoncepce to v rámci možností zlepšila, ale stále je to prostě špatné a já už jsem z toho úplně vyřízená, jednak si nemůžu vzít tílko, nemůžu si bezstarostně v létě vzít plavky a neřešit, prostě nic, dost mi to ovlivňuje i intimní život, abych pravdu řekla, stydím se být před partnerem nahá, jen kvůli tomu, že vím, jak ty zadá jsou ošklivá… Doufala jsem, že se to v těch 19/20 zlepší, ale ne. Už vůbec nevím, z čeho by to mohlo být. Diety jsem zkoušela různé, na hygienu dbám pořádně, kosmetiky jsem vyplácala milion. A tak se Vás chci zeptat, jestli nemáte nějaký tip, radu, zkušenost… prostě cokoli 🙁 Předem moc děkuji za odpovědi a přeji vám krásný den 😊 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1491
2.2.26 01:50

Zkuste kosmetičku ale takovou která na zdravotnické vzdělání, mohou aplikovat různé kyseliny salicylove a hyaluronové a mé kamarádce jedna taková kosmetická pleť úplně vyčistila z toho hlubokého akné..je v Brně když by jste to měla blízko poslu vám na ni kontakt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298
2.2.26 06:53

Ja to mela v tom veku taky, musela sem fakt přísně dodržovat jídelníček, nic sladkého, smaženého, mléčné výrobky to zhoršovaly…. Plus na to neplatlat žádnou kosmetiku, jen přírodní konopné mýdlo, přírodní materiály oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
2.2.26 07:19

Jestli jsi z Prahy, dám ti tip na výbornou kosmetičku, co léčí akné. Ono je roste potřeba ty hloubkové záněty vyčistit, aby se mohla kůže začít hojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.26 11:25

@Al35 Brno mám bohužel hodně daleko, ale děkuji moc za radu, chodila jsem na kosmetiku právě s tím obličejem, kdy mi na to pomáhal laser, tak jsem to vyzkoušela i pravidelně na záda a na ty to vůbec nezabralo, plus to stálo fakt dost peněz:/ ale zkusím se podívat i po ostatních metodách. Děkuji 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.26 11:26

@nozu jsem kousek od Prahy 🙂 kdybyste byla tak hodná, ráda si kontakt vezmu, děkuji Vám 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.26 11:29

@Kriss Tina u toho oblečení jsem to vypozorovala hodně, polyester je v tomhle případně fakt na nic. Jinak já držím bezlepkovou dietu, beru doplňky pro pročištění organismu atd. Je ale pravda, že sladkého a smaženého jsem se nikdy na 100% nevzdala, to je pro mě obrovský peklo, ale měla bych se kousnout a zkusit to vydržet. Děkuji moc za tipy ❤️ 🌷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 11:34

Používám denně čistící gel od COSRX nebo Some by mi (Korejské). Namydlím, chvilku nechám působit, opláchnu. Chvíli to trvalo, než to zafungovalo, cca 3 týdny, ale od té doby záda dobrá. Všechno před tím bylo, na moji pokožku, nefunkční.

• Citovat
  • Upravit
37298
2.2.26 11:48

@Berzoslav767 jo u mě to jidlo dělá nejvíc, musela sem uplne vysadit cukr. Misto smaženého sem pořídila horkovzdušnou fritezu. Hlavne ten cukr vysadit bylo peklo, to byla regulérní závislost :lol: ale pro tu pěknou pleť se vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.26 13:15

Měla jsem to taky hodně dlouho a přesně jak ty. Plně jsem se toho zbavila ve 25 a už 2 roky hezky čistá záda. Začala jsem si záda mýt stejným čistícím gelem, jaký jsem používala na obličej (měl AHA + BHA kyseliny, zkus se poptat třeba v Sephoře, ten stejný se už neprodává) a začala jsem si potírat záda kyselinou glykolovou (Glycolic acid 7% od The Ordinary, také ze Sephory, ale dá se určitě koupit i jinde). Za mě fakt zázrak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...
Datum narození: datum narození
cm
kg

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí