Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den holky,
je mi 21 let a už tak od 14 let se trápím s akné na zádech, obličej jsem měla do nějakých 17 let čisťounkej, pak přišlo nějaké špatné období, kdy se mi udělalo i ošklivý akné na obličeji, to jsem vyřešila laserem a na nějakou dobu měla klid, pak se ale akné na obličeji vrátilo a to už nezachránil ani laser, sni nic jineho… a to mi věřte, že jdem vyzkoušela, vysadila, změnila uplne všechno…Když jsem našla konečně skvělou kožařku, tak mi pomohla z toho největšího extrému za pomocí antibiotik, to vyléčilo to nejhorší, ale akné jelo dále. Vždy jsem se snažila vyhnout se hormonální antikoncepci z několika důvodů, bohužel jsem ale došla do bodu, že jsem z té pleti byla tak psychicky na dně a řekla si tedy o antikoncepci, začala jsem brát Diane 35 a obličej po třičtvrtě roce naprostá pohádka, zlepšilo se to o 100% a mně se zlepšilo i psychické zdraví, samozřejmě ale vím za jakou cenu. A tedy k ten zádům, od nějakých těch 13-14 let nebyla snad jediná chvíle, co bych na těch zádech opravdu nic neměla. Antikoncepce to v rámci možností zlepšila, ale stále je to prostě špatné a já už jsem z toho úplně vyřízená, jednak si nemůžu vzít tílko, nemůžu si bezstarostně v létě vzít plavky a neřešit, prostě nic, dost mi to ovlivňuje i intimní život, abych pravdu řekla, stydím se být před partnerem nahá, jen kvůli tomu, že vím, jak ty zadá jsou ošklivá… Doufala jsem, že se to v těch 19/20 zlepší, ale ne. Už vůbec nevím, z čeho by to mohlo být. Diety jsem zkoušela různé, na hygienu dbám pořádně, kosmetiky jsem vyplácala milion. A tak se Vás chci zeptat, jestli nemáte nějaký tip, radu, zkušenost… prostě cokoli 🙁 Předem moc děkuji za odpovědi a přeji vám krásný den 😊 🌷
Zkuste kosmetičku ale takovou která na zdravotnické vzdělání, mohou aplikovat různé kyseliny salicylove a hyaluronové a mé kamarádce jedna taková kosmetická pleť úplně vyčistila z toho hlubokého akné..je v Brně když by jste to měla blízko poslu vám na ni kontakt..
Ja to mela v tom veku taky, musela sem fakt přísně dodržovat jídelníček, nic sladkého, smaženého, mléčné výrobky to zhoršovaly…. Plus na to neplatlat žádnou kosmetiku, jen přírodní konopné mýdlo, přírodní materiály oblečení.
Jestli jsi z Prahy, dám ti tip na výbornou kosmetičku, co léčí akné. Ono je roste potřeba ty hloubkové záněty vyčistit, aby se mohla kůže začít hojit.
@Al35 Brno mám bohužel hodně daleko, ale děkuji moc za radu, chodila jsem na kosmetiku právě s tím obličejem, kdy mi na to pomáhal laser, tak jsem to vyzkoušela i pravidelně na záda a na ty to vůbec nezabralo, plus to stálo fakt dost peněz:/ ale zkusím se podívat i po ostatních metodách. Děkuji 🙂
@nozu jsem kousek od Prahy 🙂 kdybyste byla tak hodná, ráda si kontakt vezmu, děkuji Vám 😊
@Kriss Tina u toho oblečení jsem to vypozorovala hodně, polyester je v tomhle případně fakt na nic. Jinak já držím bezlepkovou dietu, beru doplňky pro pročištění organismu atd. Je ale pravda, že sladkého a smaženého jsem se nikdy na 100% nevzdala, to je pro mě obrovský peklo, ale měla bych se kousnout a zkusit to vydržet. Děkuji moc za tipy ❤️ 🌷
Používám denně čistící gel od COSRX nebo Some by mi (Korejské). Namydlím, chvilku nechám působit, opláchnu. Chvíli to trvalo, než to zafungovalo, cca 3 týdny, ale od té doby záda dobrá. Všechno před tím bylo, na moji pokožku, nefunkční.
@Berzoslav767 jo u mě to jidlo dělá nejvíc, musela sem uplne vysadit cukr. Misto smaženého sem pořídila horkovzdušnou fritezu. Hlavne ten cukr vysadit bylo peklo, to byla regulérní závislost
ale pro tu pěknou pleť se vyplatilo.
Měla jsem to taky hodně dlouho a přesně jak ty. Plně jsem se toho zbavila ve 25 a už 2 roky hezky čistá záda. Začala jsem si záda mýt stejným čistícím gelem, jaký jsem používala na obličej (měl AHA + BHA kyseliny, zkus se poptat třeba v Sephoře, ten stejný se už neprodává) a začala jsem si potírat záda kyselinou glykolovou (Glycolic acid 7% od The Ordinary, také ze Sephory, ale dá se určitě koupit i jinde). Za mě fakt zázrak.