Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všichni mám takový problém pořád trpím studenými rukami
ohřejí se mi jen na chvíli pak opět studené, bolí mě prsty a mění se barva už se mi k tomu přidala i necitlivost a brnění
a co nejhůř už sem měla i záchvat nebo co to bylo to my už ruce modrali byli jak úplný led mě s toho začlo hodně špatně dýchat a cítila jsem po celém těle brnění a necitlivost máte to taky někdo jak já prosím poraďte kam se objednat atd. Moc děkuju za každou radu co s tím, je to dost nepříjemné ![]()
@Lussinda3151 píše: Více
S tímhle ti asi doktoři moc nepomůžou. Osvědčila se mi režimová opatření - nenechat ruce mrznout, teplé rukavice a celkově být v teple. Kup si v lékárně volně prodejné léky na bázi Ginkgo biloba - dlouhodobé užívání zlepšuje prokrvení, tedy trochu pomůže na tyto potíže. Případně s obvodním lékařem prober potíže, třeba něco doporučí ještě jiného.
Mám to taky. Obvykle se mi to spustí, když je mi zima celkově, pak se mi prsty odkrví a bělají a tuhnou. Zatím se mi osvědčuje nevymrznout. Nemám ráda vrstvení oblečení, takže co nejteplejší bunda.
Blbý je, když se mi tohle děje v létě, třeba k večeru. To mám dost problém se zahřát.
No můžeš se objednat k praktikovi, případně zajít na revmatologii, ale spíš se člověk stejně musí zaměřit na rezimova opatření. Já musím nosit dvoje kalhoty a boty, které jsou snad do -20 stupňů, jinak se mi odkrvi prsty na nohách, zbelaji a trvá pak věčnost, než se dostanou zase do původního stavu. Jinak můžeš pít čaj z ginkgo biloby.
Děkuji za radu je to tedy dost šílené už mě doma i nazívají Edvardem
protože mé ruce to je něco jak sou studené zkusím co jste mi poradili snad se to trochu uklidní nechci zase někdě skejsnout a být dvacet minut v křečích ![]()
@Lussinda3151 píše: Více
Mám to celý svůj život. Na záklace jsem byla osvobozená od zimních branných cvičení:-) a od honu na zajíce.
Nic s tím nedělám, ale vyhýbám se prostě zimě. Je fakt, že mi stačí třeba jen projít kolem chladících boxů v Makru:-)
Nosím rukavice, mám v autě zahřívání volantu, i na spaní tlustý ponožky.
@admin
Prosím, když už máte potřebu měnit název diskuze, mohlo by to být správně česky?
@Pučálkovic.Amina Dobrý den,
díky za upozornění, kolegyně je z jižních Čech, proto občas použije výraz, či tvar, který je pravděpodobně tamním „nářečím“. Opravila jsem.
Krásný den
Diana ![]()
@admin píše: Více
Jsem z jižních Čech a žádné nářečí tady opravdu nemáme
![]()
Raynauduv fenomén, pokud se objeví v dospělosti, může mimo jiné znamenat vážné autoimunitní onemocnění. Šla bych se poradit k doktorovi. Mezitím se samozřejmě chránit před chladem podle potřeby.