Jak se projevuje intolerance na laktózu?

624
29.1.26 19:42

Intolerance laktózy?Může být?

Ahoj, chci se zeptat, může se takto projevovat intolerance na laktózu? Dala jsem si v kavárně kafe se šlehačkou a hodinu a půl nato, křeče a bublání v břiše a letěla jsem na záchod, pak znovu asi po 15minutách opět průjem a pazvuky v břiše… :? Ale jindy, když si dám třeba jogurt, mléko, atd.,tak v pohodě. Co mě tedy prohnalo? Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
541
29.1.26 19:48

Pokud není problém jogurt a hlavně mléko, tak laktóza je Ok, šlehačka byla nejspíš lehce zkažená, nebo to mohlo způsobit jídlo, které jsi měla během dne. Laktóza by byla problém v jakémkoliv mléčném výrobku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
29.1.26 20:00
@coffewomen píše: Více

Nebo dráždivej tračník mě ještě napadá. Nevim, no, je to různý, někdy mi to sedne, někdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
29.1.26 20:16

Jestli je to jednorázová záležitost, tak docela pochybuju. Spíš byla ta šlehačka stará nebo něco takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
29.1.26 20:18

@Tereza Z Pokud máš problémy, je nejlepší to řešit s MUDr. Možná ti jen nesedlo jídlo nebo to může být neco vážnějšího, ale k tomu potřebuješ odborné vyšetření, ne názory holek tady. :D Držím palce, ať je to jen banalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
29.1.26 20:27

Na test vypít sklenici mléka. Když po ní nebudou potíže, mělo by to být co se týče laktózy OK. Šlehačka je navíc mastná, tak by to mohlo být i od chyby v trávení tuků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
29.1.26 21:18

Ne, dietní chyba nebo střevní virus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
29.1.26 21:36

Určitě ne, jak píšou holky, špatná šlehačka, špatná kombinace s tím, co jsi jedla před tím a nebo nějaka rychlo viróza.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
29.1.26 21:48

Pokud nemáte zažívací potíže pravidelně, tak bych to neřešila. Buď něco z toho, co jste snědla a vypila nebylo úplně čerstvé, anebo jste během dne nakombinovala potraviny, které si spolu úplně nerozumí. Řešila bych to, až kdyby se to stávalo častěji a zároveň bych nebyla schopná vysledovat žádnou možnou příčinu. Například kdyby se mi to dělo v dnech, kdy sním o dost víc sladkého, než obvykle, pak by to nejspíš bylo jednoduše tím, že cukr je ve větším množství projímavý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
29.1.26 22:28

@Tereza Z Já měla třeba intoleranci na bílkovinu z kravského mléka. A taky zvlástní - třeba zákusek (kde byl tvaroh, smetana) mi nevadilo, ale dala jsem si mléko do kafe a zachvilku už jsem letěla. A nebo když toho ten den bylo hodně - mléko, smetanová omáčka, zákusek, sýr, jogurt. Po dvou letech diety - podle krevních testů mi už nic neni, ale dietu držim tak nějak furt, srajdu mam stejně když to přeženu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
29.1.26 23:02

Možná to bylo kvúli té šlehačce. Mě jednou po mléčných výrobcích bylo takhle špatně. Bolest břicha, silné křeče. Pozorovala jsem to na sobě několik měsíců a dostpěla k intoleranci. Šla jsem na alergologii a tam se to z krevních testů nepotvrdilo. Nechápala jsem. Držela jsem několik měsíců dietu, protože mi po ni bylo lépe s postupně pomalu začala mléčné výrobky zase zavádět a teď už jsem ok. Kamarádce zase diagnostikovi drážsivý tračník a po roce ji řekli že to nebyl tračník ale že má intoleranci na laktózu. Za mě nejlepší vypozorovat co ti dělá špatně, jestli je to pořád nebo někdy a zkusit to nějakou dobu dodržovat s uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11782
30.1.26 08:15

Jednorázový problém není intolerance laktózy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3045
30.1.26 08:15

Chycena slehacka nebo neco jineho, co jsi ten den jedla? Nechci byt jizliva, ale to se ti stalo poprve v zivote, ze ze z neceho prohnalo? Z jednoho pripadu rozhodne nelze urcit intoleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.1.26 08:24
@Beruska999999 píše: Více

Poprvé určitě ne, ale včera to byl masakr, úplně mě orosilo, křeče v břiše a úplně blbě. Ta šlehačka byla na chuť dobrá, sladká, tak si nemyslim, že by byla zkažená. Měla jsem asi 2h před tim kafem bramborový guláš, ale to mi přijde velký odstup, když kafe jsem měla někdy v 16.30,tak nevim, možná jen blbá kombinace s něčim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
30.1.26 08:29

@Tereza Z Já jsem si dala o víkendu po dlouhé době slabé kafe, bez ničeho a také jsem měla křeče v břiše, potom ve střevech a dost mě to prohnalo :nevim:. Čím to bylo, to nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí