Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chci se zeptat, zda nemate nekdo zkusenost. Synovi (temer 3 roky) se jiz par dni delaji takove bolacky, jakoby akne..nejdriv jsme mysleli, zda to nejsou stipance..zacne to malinkou cervenou teckou, pak se zvetsi a pak jakoby vysycha a pomalinku mizi. Ale delaji se dalsi. Ruka, oblicej, ucho, zada..mate s tim nekdo zkusenost? Zvlastni takove pubertalni projevy u tak maleho ditete, ne?
jeste podotknu, ze nic noveho nejedl. A je to temer vyhradne na prave pulce tela…
@Veny89 mi prave vubec nepripada..he to vetsi, placatejsi, cervene…a vylozene to neni nalite tekutinou..fakt nevim. Dle foto na netu vypadaji nestovice jinak. Neboli a nesvedi ho to
Tak to vyfot. Muzou to byt potnicky, nestovice, alergicka reakce, stipance od breber nejakych.
Muj syn mel prave alerg. reakci dva tydny zpet, koprivku mel a bylo to po Lipu nejspis.
@Kelsey takhle napriklad to vypada..udelalo se mu 3 dnes behem dopolka doma, tak nevim, zda stipance nebo reakce na jidlo…lezeu to cca 4 dny.
Přijde mi to velké, jako štípanec. Nemá uprostřed vidět vpich?
@vannilka neprijde mi prave…ale nez se udela tohle co je na fotce, tak vzdy je jedna cervena tecka
Tak může to být alergická reakce… A pokud né na jídlo atd. Tak klidně i na štípnutí… To nám taky jednou říkala doktorka, když se malá opupinkovala a já nevěděla po čem… ![]()
@Veny89 to asi vidim jako nejpravdepodobnejsi. Ptz ty prvni dva mi opravdu jako stipance prisly. Loni koncem leta mel neco podobneho a na koznim mi tenkrat rekli, ze nevi, co to je. Ale ze i z jednoho bodnuti se muze „jed“ jeste vylevat ruzne po tele..no nevim, jestli tomu verit. Teplotu, unavu nema, ji normalne..tak to asi prestanu resit.
@Triss21 asi tak nějak… Já bych to začala řešit, pokud by vyletěla teplota… Nebo by se kolem toho pupinku udělal velký flek atd…
Ono letos při tomto počasí je tolik hmyzu co štípe, že to ani hezký není… ![]()