Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, stalo e vám někdy, že vaše děti snědly kousek zkazeneho masa? Co následovalo? Malej 5 let dnes v restauraci snědl kousek smradlaveho kuřete, 1 sousto a asi 4 brambory, které se toho masa dotykaly. Pak jsem přišla já a stačilo mi jedno pričichnuti a jídlo jsem vrátila. Nicméně Mám strach, syn je křehký, maličký, hubený. Myslíte, že se max po… nemůže e mu nic stát?
Proč je pětiletý kluk křehký? Nějaké zásadní zdravotní potíže se zažíváním?
Mám taky hubeného syna stejného věku a v dané situaci, byť je to moc moc tfuj, bych nečekala ani ten řídký případ s častým běháním. Určitě ne z jednoho sousta. Ale kdyby na to náhodou přišlo, tak by byl viník jasný, no.
@elibro díky. Má od narození potravinové alergie, silné, je hubenoucky a maličký.
Pětileté dítě už by to mohlo zvládnout.
Nevím, co znamená křehký a hubený. Zkus to nedramatizovat.
Někdy se něco přivolá jen přehnaným strachem.
Dala bych nějaké probiotika, Hylák, černé uhlí atd a uvidíš, děti snedly zkaženého pribinaka, každý trosku a nic jim nebylo, samo, že maso je jiná věc, ale snad to nic nebude, ta restaurace by mě pěkně nasr.ala :///
@alialiali mně to taky děsně nas…o. ještě obsluha uražená, že jsme to vrátili. Samozřejmě už tam nidk nepujdeme
@Pmmm No tak bych jim tam poslala hygienu…když se ještě uráží…tak je to tam u nich asi běžné…
Co by se tak mohlo hroznýho stát, píšeš x hodin po obědě, to už by se pokadil dávno
,hoď se do klidu, tím mu dost ubližuješ a vychováváš z něj ubožátko
Dobry den, obnovuji. Mam dceru 10 mesicu. Vcera jsme meli k obedu pecene maso a smaozrejme obed byl vsude po zemi.. Nevadi. Uklidila jsem, jenze tedka si mala hrala u topeni a dezela v rucicce kpusek masa ze vcera. Nevim kde ho nasla, asi pod topenim, opravdu nevim, a zvykala to. nevim jestli neco snedla ale mam ted celkem strach, nevim co delat
No nedělej nic, nic se nestalo. Vaše podlaha není toxická. Je to 24 hodin a nejsíš to ani nezpůsobilo průjem - protože to bys napsala.
Tohle se mi stává docela často, večer po večeři to manžel nechá na zemi ležet a naše rochnítko to druhý den ráno sesbírá
nic se nestalo, neboj se. Pečené maso má většinou daleko větší výdrž, než čerstvé. Neplaš