Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
Mám otázku ohledně leukocytů.
Dcera měla před měsícem zánět močových cest a ledvin, přeléčena antibiotiky, kontrolní krev i moč v pořádku.
Dnes je nevrlá, jakoby tlačí (má par dni zeleninové prikrmy, tak spis prdy), bez teploty, hravá, směje se jako vždy, ale na testovacím papírku moči měla vysoké leukocyty. Ostatní hodnoty v pořádku.
Papirek byl počůraný zbytkem moči.
Muže to být zase zánět? Zítra odeberu moc a zajdu s ni radsi ještě k dr.
Jen se už teď děsím toho, ze bude zase nemocná ![]()
Mate někdo zkušenost, ze to nic neznamenalo?
Díky moc za rady
@Tarinka je pravda, ze to nebyl střední proud a bylo to fakt narychlo. Po koupání zkusím udelat lepší odběr.
Jen už teď jsem jak na trní ![]()
U miminek se moč odchytává fakt špatně, musíš po koupeli, žádné krémy, ale stejně ta moč opláchne trochu i okolí, no uvidíš
@Tarinka já vím, tohle byla fakt rychloakce. Jinak vím, jak se odebírá. Už jsem s malou ležela v nemocnici
Ale děkuji za reakci ![]()
@Petraaaam
Předpokládám, že léčba pyelonefritidy byla za hospitalizace.
Kdyžtak mimčo rozbalit a číhat, až začne močit. Nebo pak vyšetření v laboratoři, kde odhalí kontaminaci (dlaždicové buňk atd.). Byť osobně už se mi to zdá hodně i v rámci kontaminovaného odběru.
@Doctus Jojo 4 dny hospitalizace, pak dalších 10 dni doma antibiotika. Kontrolní moč vyšla v pořádku. Jen teď se mi zase nezdala, tak jsem zkusila ten papírek. Po koupani budí číhat
@Doctus píše:
@Petraaaam
Předpokládám, že léčba pyelonefritidy byla za hospitalizace.Kdyžtak mimčo rozbalit a číhat, až začne močit. Nebo pak vyšetření v laboratoři, kde odhalí kontaminaci (dlaždicové buňk atd.). Byť osobně už se mi to zdá hodně i v rámci kontaminovaného odběru.
Todle číhání je na prd. Naprosto spolehlivě bud po procitnutí ze spánku nebo dát napít a pak.
@Lama Lama Jojo, teď se to ani nepodařilo. Je bez teploty a už spokojeně spinká, v noci budu sledovat, ráno zkusím odebrat a kdyžtak pomažeme, kam bude potřeba. Třeba to nic nebude a jen zbytečně plaším, ale nerada bych něco zanedbala, když už jednou byla v nemocnici
![]()