Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já myslím, že úplně v pohodě. Váhu má na výšku akorát, hlídala bych aby měla kolem těch 55 - 60 kg.
No já se osobně divím, že má těch 56, protože když jí třeba ty záda vidím, tak se mi úplně vybavují obrázky anorektiček.
@Anonymní píše:
No já se osobně divím, že má těch 56, protože když jí třeba ty záda vidím, tak se mi úplně vybavují obrázky anorektiček.
Hlavně ji do toho moc nekecej, nesnaž se jí vykrmovat, klidně si s ní normálně promluv. Ale ne že vypadá jak anorektička. Je hubená, to většina holek v jejím věku chce. Hlídej jestli jí, pokud je ok nech to být.
Já si myslím, že je to individualni. Já měřím podobné a když vážím taky 55kg, tak mi lezou zebra zepředu i zezadu, pánev i zezadu a pater taky. Hlavně ale při té vaze nemám menstruaci. Pokud ji dcera má, tak je to asi ok.
To je uplne v pohode. Ja mam kostnate dite, je mu 14 a nema pri vysce 158 cm 40 kg. A starsi mel jeste nedavno 68 pri skoro 2m.
Je já myslím že úplně v pohodě. Já mívala 48kg na výšku 165 do svých 26 let. A rozhodně anorekticka jsem nebyla. Jen pohyb a rychlý metabolismus. Teď po dětech už sem na váze 58kg a nejde to dolů… Holt to tak má být. Pokud ji tak ji nech ![]()
Uplne v pohode, mam to podobne (54kg na 165cm) a vychrtla si teda neprijdu, klidne bych jeste kilco- dvě dolu uvitala. Obratle nebo pánev mi je vidět taky, to mam od malička, v tehle partiich stejne nikdy nepriberu, kdyz uz mam kilo navic, jde vsechno do zadku ![]()
Mě to přijde naprosto v pohodě.
Dcera bude mít za chvíli 16, váží 49kg na 165cm, je štíhlá a přijde mi to naprosto normální, určitě ne nijak vychrtlá, že bych to musela řešit. Je pravda, že sama jsem byla dlouho hubená - ještě ve 30 letech po 3 dětech jsem měla na 167cm kolem 50kg.
A to číslo na váze jsi viděla, nebo ti ho dcera jen nahlásila sama?
Dcera je úplně normální. Buď ráda, že neřešíš opačný problém.
Samozřejmě, že to číslo nemám jen od ní. Vážila ji doktorka na preventivní prohlídce.
Moje 15letá dcera měří 168 cm a váží 56 kg. Podle doktorky je tato váha v normě, jí taky normálně, ale mně přijde, že je strašně kostnatá. Např. když s eohne, tak i přes tričko jí vidím jednotlivé obratle na páteři. Už jsem se i doktorky ptala, jeslti to není nějaký ortopedický problém a prý ne, ještě mi vytkla co řeším, když má páteř hezky rovnou. Tak nevím, máte to někdo taky? Teď jsem ji viděla v plavkách a zjistila, že jí do toho lezou i kosti pánve, když ležela, bylo jí kvůli tomu málem vidět pod kalhotky.