Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Sarrule kombinovat můžeš, bez léků - vlažná koupel, zábaly - pozor zábaly nedělat, pokud má dítě při horečce studené končetiny
@Sarrule píše:
Prosím maminky mohu kombinovat tyto dva léky u dvouletého syna, když má teplotu? Do lékárny se dostanu až ráno a momentálně tu nic jiného nemám. Dále bych vás chtěla poprosit o rady jak srážet teplotu bez léků. Syn mi tenkrát vdechnul paralenovy sirup takže že sirupu mám celkem bobky jelikož jsme museli pak ležet v nemocnici. Děkujii za radu
Tak kup čípky. Můžeš chladit vlažným obkladem na zápěstí a kotníky, nebo napustit vanu vody, jejíž teplota bude stejná jako tělesná teplota dítěte a nechat ho si v ní hrát, jak bude chladnout, tak bude ochlazovat i dítě.
@Havlova píše:
Tak kup čípky. Můžeš chladit vlažným obkladem na zápěstí a kotníky, nebo napustit vanu vody, jejíž teplota bude stejná jako tělesná teplota dítěte a nechat ho si v ní hrát, jak bude chladnout, tak bude ochlazovat i dítě.
však čípky tam má vyfocené ![]()
Zkus tu stříkačku se sirupem dávat na bok pusy, ať to spíš steče po vnitřní straně tvařiček, než stříknut najednou až do krku. Kolik má malý teplotu?
Muzes, stridej to po 4 hodinach (pokazdy jiny). Mezitim pokud nema studené koncetiny muzes dat octove ponožky, nebo vlažnou sprchu.
@stinga píše:
však čípky tam má vyfocené
Já myslela i ty brufenové. ![]()
@Sue2008 před hodinou měl 38.7 teď spinká ale na dotek už není tak vařící jak předtím. Je mi úplně špatně jelikož jsme se koupali v bazénu, děti na sebe stříkali ale maléj si neloknul, nenapil se a najednou večer horečka. Volala jsem na pohotovost že se bojím jestli ho nemam přivézt že jsem slyšela o tom suchým utonutí a málem se mi vysmáli že s teplotou stejně nic neudělají a že máme jen srážet a dystak zítra k dětskýmu. Takže já dneska neusnu, jsem úplně v nervů ![]()
@Sarrule píše:
@Sue2008 před hodinou měl 38.7 teď spinká ale na dotek už není tak vařící jak předtím. Je mi úplně špatně jelikož jsme se koupali v bazénu, děti na sebe stříkali ale maléj si neloknul, nenapil se a najednou večer horečka. Volala jsem na pohotovost že se bojím jestli ho nemam přivézt že jsem slyšela o tom suchým utonutí a málem se mi vysmáli že s teplotou stejně nic neudělají a že máme jen srážet a dystak zítra k dětskýmu. Takže já dneska neusnu, jsem úplně v nervů[/citace
To bude spíše z horka, nebo nějaká viróza.Příspěvek upraven 21.07.20 v 21:46
@Sarrule klid, deti muzou mit horecku z milionu důvodů, jestli jste byli venku, tak bych to videla spis na upal.
Ještě si lokne v dětství tak tisíckrát. Sirup mu můžeš dát na lžičku, asi ve dvou letech jí i polívky?
@Petula306 to jsem zkoušela ještě předtím než mi ten sirup právě vdechnul, ale je hodně hiperaktivni a jako kdyby věděl že to je lék tak mi to vyhodil z ruky, pak jsem mu pomaličku lila z ty odmerky do pusy ale místo aby mi to polknul začal se vztekat a jak se nadechl tak to vdechl
@Sarrule tak ho vykašle při nejhorším. Nebo bych ho dala do pití.
@Kriss Tina jak dlouho úpal trvá? Já na netu četla že při něm děti zvrací a to on ne. Má jen teplotu.
Prosím maminky mohu kombinovat tyto dva léky u dvouletého syna, když má teplotu? Do lékárny se dostanu až ráno a momentálně tu nic jiného nemám. Dále bych vás chtěla poprosit o rady jak srážet teplotu bez léků. Syn mi tenkrát vdechnul paralenovy sirup takže že sirupu mám celkem bobky jelikož jsme museli pak ležet v nemocnici. Děkujii za radu