Ako vnimate zoo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6656
19.10.24 09:15
@Thrisha píše: Více

Jj nemyslela jsem to nijak špatně, jen jsem s tou vzpomínkou na to místo usnula. Měli tam všechna možná zvířata i ta ze zoo která už nechtěli, staré žirafy co už měly různě boule, nebyly na pohled krásné apod.

A jinak jak vnímám zoo? Nevím, beru to jako místo na procházku. Zoo se hodně snaží, aby ta zvířata měla pohodlí, to jde poznat i z toho, že často půlku nevidíš :mrgreen: moc teplo, moc zima, moc cokoliv. Třeba v Brně byl Bílý medvěd Umca, všichni říkali, že mají hrozný výběh (betonová díra) a že proto se ten medvěd kyve ze strany na stranu. Jenže on byl původně z Ruska a to kývani měl už od tama, asi si nezažil nic hrozného, ale ta příšerná betonová díra byla pro ty medvědy tak hrozná, že tam několikrát zplodili medvíďata, což by se prostě v blbých podmínkách nestalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.10.24 11:57

Některá zvířata Zoo snášejí v pohodě a prosperují, pro jiné druhy je to trápení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
20.10.24 21:59

Ahoj, já jsem v zoo pracovala a s cirkusem se to určitě nedává srovnávat. Tam jsou zvířata držená jen proto aby bavila lidi. Zoo pomáhají zachraňovat ohrožené druhy a vzdělávat lidi. Nebýt zoologických zahrad některé druhy zvířat by už vyhynuli. Nemyslím si, že se mají zvířata v zoo nějak špatně. Z moji zkušenosti vím, že hlavně ošetřovatelům na těch zvířatech hodně záleží. Já jsem pracovala na výživě a člověk by se divil co si občas ošetřovatelé vymýšleli aby se jejich miláčci měli co nejlíp :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.10.24 23:15
@Peta94 píše: Více

To je dobře slyšet. Já si nemyslím, že lidé kteří pracují v zoo ta zvířata zanedbavaji. Věřím že je miluji a chtějí prone to nej… A ano některé druhy přežívají jen díky zoo. Ale ten koncept je prostě umělý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
20.10.24 23:16

Tak cirkusy nebudu se zoo vůbec srovnávat. Tam jsou zvířata akorát pro zábavu lidí. Ale moderní zoo mají důležité funkce, které třeba laická veřejnost vůbec nevidí. Zoo se zabývají zachováním druhů, které by už v přírodě vůbec nebyly, nebo i druhů, které tohle může do budoucna postihnout. Takže lze říct, že nám zoo zachovávají spoustu druhů, nikdy nevíme, který druh může jednou z planety zmizet! To je důležité si uvědomit. Zachovávají rozmanitý genofond, edukuji žáky i dospělé, pomáhají vypouštět některé druhy do volné přírody (hodně dravce a sovy, často spolupracují se zachranymi stanicemi), pomáhají s různými zachranymi projekty (buď finančně, materiálně i přímou pomocí), atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76656
20.10.24 23:33
@Thrisha píše: Více

ale v přírodě by ty zvířata už dávno nežily, byly by sežrány jiným zvířetem nebo třeba svým vlastním otcem, zemřely by na úrazy a na hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
20.10.24 23:35

@stinga ano, však jsem psal, že bůh ví, jaký osud by je potkal v přírodě, že příroda je krutá.
Já přece Zoo nezakazuji, ani nepopírám, že mají určitě i pozitivní dopad.
Jen, že já osobně je nevyhledávám. Nic víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný