Aktiferrin?Užíváte někdo?

8
7.4.10 16:39

Aktiferrin?Užíváte někdo?

Ahoj,mám 5-ti měsíční nedonošenou holčičku a od narození bere Aktiferrin.Má pořád tmavě zelenou stolici,je to z toho železa???Máte někdo zkušenosti??Jak jste to měly vy??Bere 3×8kapek denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
954
7.4.10 16:44

Řekla bych, že je to možné, zkus mrknout do příbalového letáku. Kdysi jsem Aktiferrin brala jako dárce krve na podporu tvorby železa a varovali mě když mi ho předepisovali, ať se neleknu, že můžu mít černou stolici. Nevím jak je to s miminkama, je možné že s mlíčkem to reaguje dozelena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
7.4.10 17:05

ahoj,
neboj, je to opravdu z toho železa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.4.10 17:10

Děkuju,jsem aspoň trošku klidnější,vypadá to hrozivě…ta barva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.4.10 17:14

Ahoj no já ho beru sice jako dospělá ( tablety) ale příbalový leták je jak pro tablety tak pro sirup a je tam napsané - „Přídavky železa mohou způsobit přechodné černé zbarvení stolice“. Rozhodně tedy tmavší stolici mám od té doby co to beru. U miminek to možná reaguje na to mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
7.4.10 17:17

Petrinko klídek je to z toho železa, děti které přešly na nutrilon to měly taky některé a výrobce píše na svých stránkách, že nutrilon má stopy železa proto ta zelená stolice, ale jestli chceš mít jistotu zavolej mudře. Jinak to znamená hladovou stolici, to jako, že má malá hlad, že nedostává dostjídla. Pokud ovšem prospívá hlavu bych si z toho nedělala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
7.4.10 17:53

ahoj
my jme nedonosenci a mame maltofer, coz je totez co aktiferin, ANO ZELENE HOVINKO JE Z ZELEZA, nemusis se bat je to normalni, hladove hovinko to neni, zelezo je prasarna a jetli ti zelena cim dal vic, znamena to, ze zelezo uz neni tolik ptreba a vic se vylucuje, mimochodem se nema brat driv nez po 12 hod od jedne davky, protoze se pak vubec nevstrebava, takze bych byt tebou davala jendvakrat denne po 12 kapkach, meli jsme to take tak a zabralo a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
7.4.10 17:55

určitě je to z toho železa, ale pozor nemělo by se to spolu s mlíkem, určitě uprostřed mezi krmením, pak se to špatně vstřebává :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
7.4.10 18:13

Ahoj, tak my se právě chystáme začít ten AKtiferin brát, jednu kávovou lžičku denně. Doktorka mě upozorňovala, že stolice bude tmavá, mazlavá.
Ale já se bojím zácpy! Jak to mají vaše dětičky při užívání železe se zácpou???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
7.4.10 19:18

Petrinko:-můj drobek byl také nedonošený Aktiferin jsme brali také víceméně od narození asi tak do roka,až nám se zlepšil krevní obraz .Zácpa byla,ale přičítám to spíš UM po těch kapičkách by to nemělo být tak hrozné -každopádně můžeš dávat probiotika ,kdyby se ti zdálo,že je ta zácpa nějak hrozná.Jinak kapičky jsme normálně kapali do mlíka -v porodnici to tak taky dělali .Jinak zelený hovínka taky byly :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.4.10 19:40

Tak děkuju za rady :-) .Nemám moc dobrou Mudr.,když jsem tam byla,že má zelenou stolici,tak mi řekla,že neví,vzala stěry a všechno v pohodě.Myslela si,že je to alergie na bílkovinu kravského mléka,tak než jsme věděli výsledky,tak jsme vyfasovali mléko Neocate,měli jsme ho asi 2 měsíce,ale v nemocnici mi řekli,že z Neocate je stolice zelená,ale teď máme 10 dnů Nutrilon Alergy Destivy Care a je to pořád stejné,takže mě napadlo jedině to železo.Hladová není,prospívá pěkně.LUCI ta stolice je tmavě zelená,řidší a mazlavá.Zácpu teda nemá,ale dávám ji probiotické kapky,tak možná proto.Holky ještě jednou díky.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1546
13.4.10 14:22

S Aktifferinem jsme si taky užili svoje. U nás byla stolice všelijaká, 3 dny zácpa pak tři dny řídká. To železo je hnus na trávení. U nás pomohlo zbavit se Nutrilonu (Nenatal 1 pak Comfort) a přešli jsme na obyč Bebu a je to lepší. Železo jsme brali do 8 měsíců bio také 3× denně kapky podle váhy, zabralo a krev už je od té doby vpořádku. Neboj se, zelená stolice je u mimi „normální“. Ať jste zdraví :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.10 03:03

Bio Gaia

Ahojte maminky,které dáváte svým zlatíčkám tyto kapičky.Moc bych je potřebovala pro vnoučka ( 2 měsíce),který bere železo ( Aktiferin )a hrozně po něm trpí bolestmi :-( bříška.Nebudete některá objednávat kapičky ze Slovenska- že bych se přidala.Moc děkuju _

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 12:08

jak dlouho vydrzi

Ahoj holky vim ze je to uz stara diskuse ale snad mi nekdo odpovi jak dlouho vam vydrzela jedna lahvicka aktiferrinu? My davali 3× denne po 10kapkach a vydrzela nam plus minus 14dni tak nevim jestli jsme ji nevypotrebovali moc rychle. Predem diky za odpovedi :lol:

• Citovat
  • Upravit
9672
14.3.14 13:50

My brali podobné množství, možná o malinko víc a měli jsme taky lahvičku na 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí