Aktovka/batoh pro prvňáka

1547
8.5.22 08:54

Aktovka/batoh pro prvňáka

Ahoj holky, chtela bych znat Vas nazor, zda je tato taska vhodna pro prvnaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
8.5.22 09:11

Prvnakovi bych to jako školní batoh nedala.
Přijdou mi málo zpevněná záda. Takto spojené popruhy se nedají správně nastavit a batoh padá níž. Nevidím hrudní pás.

• Citovat
  • Upravit
30937
8.5.22 09:21

Tak to je ten nejlevnější/nejzákladnější batoh. Není hrudní pás, nedají se přitáhnout popruhy nahoře, nemluvě o absenci nastavitelných zad a bederního pasu, ale to užaji jen nejdražší batohy. Toto bych koupila pubertakovi, kde už mé rady moc velkou vypovídací hodnotu nemají, ne prvnakovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
8.5.22 09:21

Ty popruhy a polstry na zadech se mi taky moc nepozdavaji. Navic podle barev soudim, ze jde o chlapecka - ti mivaji vetsi problem s udrzenim poradku v tasce, neco v ni najit apod, tak bych i z vlastni zkusenosti doporucila spise klasickou pevnou aktovku a ne batoh. Synovi nakonec v pohode vydrzela az do konce treti tridy a to jsme museli vybirat extra malou, protoze byl drobny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.5.22 09:22

Taky mi to nepřijde moc vhodné, to je asi spíš pro starší dítě. Prvnak potřebuje minimálně zpevněná záda. Na druhou stranu, když vezmu našeho prvnaka, tak u něj by bylo jedno, i kdyby nosil učení v igelitce, protože tu tašku nese každý den max pár metrů, já ho odvedu ke škole, tašku nesu, on si ji hodí na záda na tu minutu než dojde do třídy a po škole ji má zas minutu na zádech, než vyleze ven z budovy, kde tu tašku zas beru já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
8.5.22 09:23

Pokud jsou pevná záda, s popruhy lze manipulovat a důležitá věc - pokud batoh na výšku nepřesahuje z beder na zadek, pak ho mít může.
Výška postavy malého prvňáka je důležitá, batoh by měl dolehnout na bedra(nad pánev), nikoli na hýždě, pak mu je batoh velký a je na pozdější dobu, kdy délka trupu bude delší.

https://www.sevt.cz/…ebo-batoh-1/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
8.5.22 09:24

@Kriss Tina to je druhá věc, jak moc dítě tu tašku bude nosit. Od auta do šatny ať má cokoli, pokud chce jezdit na kole/koloběžce, tak alespoň ten prsni pás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
8.5.22 09:38

Nevím, co to je za značku, Minecraft batoh má i Topgal, kluci ho měli a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
8.5.22 09:59

Nevidím z fotky, jak je to velké, ale dle obrázku mi přijde, že je to spíš batoh pro druhostupňové děti. Pokud ano, bude v tom příšerně plavat. Krom toho mi tam chybí, když už ne bederák (nemá ho většina tašek, přitom pomůže váhu nádherně rozložit), tak aspoň hrudní spona, A ta záda taky nic moc. Každopádně bez vyzkoušení bych nekupovala. Když někdy vidím prvňáčky s batohama u kolen, jak jim to navíc klouže z ramen, tak si říkám, že rodiče asi vybírali jen podle obrázku a ceny na internetu a ani se neobtěžovali pokusit to nastavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
8.5.22 10:01

@ugluk tak ono batoh zkouší asi málokdo, jinak by nemohl být tak vychvalována Topgal. Téma u nás aktuální, tak děti a jejich tasky pozoruji a Topgal z těch malých dětí nemá správně nastaveno žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.5.22 10:17
@Cuddy píše:
„@ugluk“ tak ono batoh zkouší asi málokdo, jinak by nemohl být tak vychvalována Topgal. Téma u nás aktuální, tak děti a jejich tasky pozoruji a Topgal z těch malých dětí nemá správně nastaveno žádné.

Které batohy pro prvňáky doporučuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
8.5.22 10:30
@Cuddy píše:
@ugluk tak ono batoh zkouší asi málokdo, jinak by nemohl být tak vychvalována Topgal. Téma u nás aktuální, tak děti a jejich tasky pozoruji a Topgal z těch malých dětí nemá správně nastaveno žádné.

Presne - rada ctu, ze nejsem jedina, ktera nechape hysterii kolem Topgal. Na zadech nesedi, hrozne trci do prostoru a kapsa na lahev mi prijde nesikovna :nevim: My meli 1.-3.trida aktovku Belmil, protoze syn byl drobný, 4.-5. batoh Coocazoo od Hama a ted na gympl dostane od Hamy uz vetsi Jobjobber. Mmch tu prvni Hamu jsme jeli po predvyberu na netu fyzicky vyzkouset do papirnictvi, kde maji velky vyber skolnich batohu a celkem jsem se divila, ze Topgal tam vubec nemeli. Prodavacka nam pak rekla, ze ho uz vubec neberou, protoze na nej resili hodne reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
8.5.22 10:34
@meduzza píše:
Žádné, to si člověk musí určit sám, kolik do něj chce dát. Pro někoho jsou 3-4 tis nesmysl, pro nekoho ok. Obecně nej jsou ergobag, beckmann a grade step by step. Záleží, pro koho to vybíras, u dítěte se 115 cm musíš na tu ergonomii koukat víc, u velkého odkladoveho dítěte můžeš vzít „cokoli“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3488
8.5.22 10:34
@meduzza píše:

Dotaz sice nebyl na me, ale ja bych do prvni tridy hlavne idealne vubec nedoporucila batoh :mrgreen:
Neterinky maji do 1.tridy batohy Beckmann, ale jsou pomerne male.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
8.5.22 10:51

@Cuddy jojo… Topgal je braný jako klasika, ale to bude podobný jako boty Superfit - jsou děti, kterým sedí, ale hrozně dlouho tu byla mánie „superfitky jsou nej“ a lidi to bezhlavě kupovali přes net dětem s libovolným tvarem nohy.
Starší jsem pořdila za trojku ten Ergobag, že se dá i výškově nastavit, má pořádný bederní pás, dobře udělaná záda a neutrální design, takže teď budu pořizovat nový jen proto, že jsem kdysi neprozřetelně řekla, že do páté třídy bude nový :lol: Jinak Beckmann je taky fajn, jen mi nesedne designově (a ve čtvrtý třídě už by neprošel) a na stejném principu, jen výrazně levnější jsou třeba Boll Schoolmate.
Ale jasně, můžou dětem sednout i běžnější a levnější aktovky a batohy, ale chce to zkoušet a hlavně pak dobře nastavit. I superergonomická taška je na houby, když to nosí dítě všecko povolené na maximum a povlává mu to někde u kolen, přezky nezapnuté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí