Dcera nemá kamarádky (7. tř)

1
8.5.22 00:40

Dcera nemá kamarádky (7. tř)

Ahoj holky, moje dcera už delší dobu nemá moc kamarádky ve třídě a přijde mi, že holky, se kterými se baví, ji jen využívají a mají na ni špatný vliv. Problémová není, mimo školu má hodně přátel. Každé ráno ji nutím do školy. Je mi jí líto, ale vůbec nevím, co mám dělat. Nevím, jestli by změna školy v 7. třídě byla dobré řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
8.5.22 01:13

A dceři to vadí? Nebo je spíš introvert a je takhle spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.5.22 05:46

Zeptala bych se dcery. Může chodit jinam, ale taky se může učit z domova a jen někam jezdit na přezkoušení. Já taky moc neměla kamarádky v 7 třídě. Tam probíhala i šikana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65125
8.5.22 06:53
@Fiveone píše:
Zeptala bych se dcery. Může chodit jinam, ale taky se může učit z domova a jen někam jezdit na přezkoušení. Já taky moc neměla kamarádky v 7 třídě. Tam probíhala i šikana.

To neni tak jednoduche, musela by mit garanta vyuky, musi mit vysokou skolu. A musel by se ji nekdo venovat, pochybuju, ze by dite samo zvladlo obsah uciva. Osmicka uz se pise k prijimackam, do takoveho experimentu bych nesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
8.5.22 07:03
@Agi240 píše:
Ahoj holky, moje dcera už delší dobu nemá moc kamarádky ve třídě a přijde mi, že holky, se kterými se baví, ji jen využívají a mají na ni špatný vliv. Problémová není, mimo školu má hodně přátel. Každé ráno ji nutím do školy. Je mi jí líto, ale vůbec nevím, co mám dělat. Nevím, jestli by změna školy v 7. třídě byla dobré řešení.

Proč si myslíš, že ji spolužačky využívají? Sama si na to stěžuje anebo si to domýšlíš?
Změna školy podle mě není dobré řešení. To je spíš utíkání před problémem než řešení. A i když většina rodičů chce pro svoje dítě to nejlepší, tak odklízení každého kamínku z cesty rodiči, se jí v dospělosti může vrátit zpět… V sedmé třídě je už dost velká na to, aby ti zvládla říct, co se děje a proč jí to nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
8.5.22 07:05
@vokishka píše:
To neni tak jednoduche, musela by mit garanta vyuky, musi mit vysokou skolu. A musel by se ji nekdo venovat, pochybuju, ze by dite samo zvladlo obsah uciva. Osmicka uz se pise k prijimackam, do takoveho experimentu bych nesla

Pokud by chtěl být garantem rodič dítěte, musí mít VŠ vzdělání? A je jedno jaké nebo tam musí být i pedagogika? Dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65125
8.5.22 07:09
@Magical-eyes píše:
Pokud by chtěl být garantem rodič dítěte, musí mít VŠ vzdělání? A je jedno jaké nebo tam musí být i pedagogika? Dík :palec:

Garant na prvnim stupni maturitu, na druhem VŠ. Mam dojem, ze je to jedno, jakou. A nemusi to byt rodic, klidne treba soused.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.5.22 07:10

V čem je problém? Mimo školu kamarádky má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.22 07:21

Stejně to má syn. Nemá jediného kamaráda. Tvrdí, že je spokojený, ale moc mu to nevěřím.
Kluci ve třídě ho využívají, vysmívají se mu.
Syn je menší (10 let).
Doma se učit nechce.
My uvažujeme nad změnou školy.

• Citovat
  • Upravit
33005
8.5.22 07:38

Dítě sice tráví ve škole dost času, takže by se tam měli cítit dobře. Nicméně proč musi mít kamarádku zrovna ve třídě/ve škole?
Může mít jako kamarádku/kamarada klidně někoho mimo školu z kroužku, starší nebo naopak mladší dítě od sousedů. :nevim:
Když se blbe sejde kolektiv, tak mu prostě nikdo ze spolužáků vyhovovat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5122
8.5.22 08:06

A to si myslis, pokud je treba introvert, ze zmenou skoly si kamaradky najde? Ze prejde do 8. tridy nekde, v zajete tride kde se spoluzaci leta znaji, a uz maji vytvorene skupiny kamaradu, pubertaci, a budou se hned kamaradit s ‘tou novou’? Jo muze tam byt taky nejaka holka bez kamaradu a skamaradi se spolu, nebo taky ne.
Pokud ma kamaradky mimo skolu (a nejake i ve skole, akorat tobe se nezdaji), a nestezuje si a sama nezada o prechod jinam, nechala bych ji tam, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.5.22 08:51
@Russet píše:
V čem je problém? Mimo školu kamarádky má.

Tak ve škole tráví hodně času. I pro mě je kolektiv v praci důležitý.

Zajladatelko, záleží, jak to vlastně dítě. Co je pricinou- problematický kolektiv. Nebo si jen díře nevybralo. Je to záležitost týdnu, měsíců, let? Co k tomu říká dítě?
@Magical-eyes píše:
Pokud by chtěl být garantem rodič dítěte, musí mít VŠ vzdělání? A je jedno jaké nebo tam musí být i pedagogika? Dík :palec:

Tak záleží na okolnostech. Pokud se sešel problematický kolektiv, skola, která to neumí řešit, možnost volby dobrá.
Pokud si jen nevybrala kamarádku, je to záležitost par týdnu, nedělala bych ukvapena rozhodnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
8.5.22 08:52
@Magical-eyes píše:
:mavam:
U druhého stupně je potřeba vysoká, ale není potřeba aby ji měl rodič. Tam je na zvážení spíš jestli je to vhodné pro dítě. Jestli je to dítě samouk nebo potřebuje někoho nad sebou jako ve škole. Je jedno o jakou vysokou jde. Řeší se to žádostí o individuální studium v ppp. Která pak dá papír a ten se dá pak škole, kde je jen jednou za čas dítě přezkoušeno. Pokud párkrát u přezkoušení neprojde, individuální studium končí a musí do školy. Proto je potřeba zvážit, jestli se dítě doma dokope se učit alespoň něco denně.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.5.22 09:33

@Lama Lama
Ano, ve škole tráví dost času. Ruku na srdce - kolik z nás v pubertě tak moc milovalo školu? Ja tam chodila taky jen z donucení a proto, že jsem milovala jednoho spolužáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.5.22 09:50
@Russet píše:
@Lama Lama
Ano, ve škole tráví dost času. Ruku na srdce - kolik z nás v pubertě tak moc milovalo školu? Ja tam chodila taky jen z donucení a proto, že jsem milovala jednoho spolužáka.

Já byl ve škole spokojená od první třídy po postgraduál, vybrala jsem si to v školce. Každopádně, to je pro řešení tohodle případu irelevantní.
Každopádně fakt neznám nikoho, kdo by neměl ve škole kamaráda, zejména pokud to není intorvert, který ty kamarády nemá nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí