Akutní císař - Praha

248
1.7.25 22:28

Akutní císař Praha

Ahoj, chtěla bych se zeptat maminek co rodily v Praze akutním císařem v Praze - kde a jaké jsou vaše zkušenosti s předporodní péčí, porodem a následnou péčí. Měla jsem preeklapsii, která byla podle mě patrná měsíc dopředu a tam kde jsem byla (zatím nebudu uvádět ať neovlivňuju) mě v pátek poslali domů s medikací v neděli večer akutní CS v 36+6… bílkovinu v moči bagetlizovali, vysoký tlak se jím nezdál dost vysoký ani hodinu před porodem, měli mě za histerku co se moc měří a způsobila si to sama (poslední naměřený tlak doma cca 220/165/51) pak už jsme letěli.. 2 hodiny jsem se to snažila dostat dolů podle návodu co mi dali (prášek-změřit-počkat 3× za sebou a pak přijet). Chtěla bych ještě druhé dítě, ale mám stále trauma z prvního porodu, následné péče, kdy mě pustili domů s pořádným hematomem a zánětem- crp asi 160, atb pak 10 dní a kojení se samozřejmě nedařilo syna jsem dostala asi po 8 hodinách s UM a kojit max 5 min každé prso nejlépe přes kloboučky… ráda bych našla porodnici, kde mě budou brát vážně..měla jsem riziko preeklapsie 1:11 a každý to bagatelizoval…dle doktorů bude riziko příště možná jen o trochu nižší..chtěla bych raději rodit plánovaným CS před termínem (tento porod byl 36+6) a snad radši s epiduralem ať mi dítě neseberou a nemusím pak řešit 3 měsíce jak se rozkojit nebo ještě lépe přirozeným porodem, ale to nevím zda je vůbec naděje 🤷‍♀️ Děkuji za vaše zkušenosti! 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5012
1.7.25 22:39

Rodila jsem 3× CS v Podolí (z toho 1× akutní císař) a za sebe mohu určitě doporučit. V poradně, kam jsem chodila od 24tt každý týden na kontroly z důvodu špatných jaterních testů a tenké jizvě po předchozích dvou císařích, jsem byla spokojená a nikdy nic nezanedbali. Mám syndrom bílého pláště a na tlak si tam dávali pozor (kolikrát mě měřili i 3×). Stejně tak pokaždé kontrolovali moč a občas brali i krev. :) Mají tam i internu pro těhotné (nebo ještě před pár lety měli). Tam posílali na konzultaci, když má pacientka problém s tlakem. Jinak když se jim něco nezdálo, tak problém konzultovali i s primářem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
1.7.25 23:08

2× akutni cisar Apolinar. Podruhe jsem to zkousela zase prirozene a nevyslo to. Cisar byl s epiduralem, ale stejne ti dite ukazou a max prilozi a pak ho odvezou, pres noc na JiPku nevozi. To az rano. Po 1.porodu jsem mela celekem trauma a druhy porod me z toho vylecil. Tim druhym, jak vse slo stejne, ikdyz mel clovek vse nastudovano, tak tim jsem to v sobe uzavrela, ze to proste jinak neslo. Jako bohuzel nejake to trauma z porodu ma opravdu hodne zen. Je zas skoda kvuli tomu nemit druhe dite. Ono s odstupem casu to clovek vidi zas jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
2.7.25 05:59

@Elalis to mě mrzí, já měla tedy plánovaný císař u Apolináře a docela to šlo.
Jako druhorodicka jsem věděla co a jak, císař byl tedy první..jediné co jsem dost těžce nesla, že za 24h po porodu mi malou přivezli jen 2× tuším :cert: poté jsem měla soukromý pokoj a kojila si podle potřeby, žádné um se nedalo.

Je tu seznam porodnic a spousta nových recenzí, zkus si to projít.
recenze porodnic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.7.25 14:12

@Yasmina21 děkuji za zkušenost, asi 3 známé rodili v Podolí a právě moc nedoporučovali, že je to jak na běžícím páse, s kojením hrůza, tak jsem ráda, že má někdo i dobrou zkušenost, ptz mi Podolí doporučila moje imunoložka, že tam opravdu vzorně měří tlak.. Rizikové jsem bohužel psané neměla, jelikož ten den co se o tom rozhodovala měla moje gyn dorkroka snad zatmění (mimo jiné mi říkala, že jsem měla pozitivní tt z jídla nebo pití že nešlo o potraty 🤦‍♀️). Jinak já jsem neměla mlíko no dlouho nalitý prsa jsem poznala až jsem se dala trochu psychicky dohromady a syn měl 2,4 kg a spal a spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.7.25 14:15

@Oriseka Díky, tak snad bude taky druhý porod pro mě lék… takže nenutili automaticky do dalšího císaře jo dali tomu šanci? To s Jipkou je naprd no, ale teď už bych snad věděla jak si s kojením poradit..já se bohužel po prvním porodu nedokázala se synem zvednout tak jsem ho nemohla moc mít u sebe v porodnici a teď mě to hrozně mrzí, že by pořád v tý blbý postýlce 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
2.7.25 14:18

@lucynka25 Díky zkusím to projet. No já neměla mlíko a nikdo se neptal no prostě mu vrazili dokrm ze stříkačky a bylo.. byla jsem úplně mimo a nebyla schopná to řešit :zed: Snažím se zjistit co je lepší zda Apolinář nebo Podolí nebo něco jinýho, kde ale dokážou řešit problémy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.7.25 14:18

@Oriseka a kdy si rodila? Ted už u Apolináře moc na Jipce člověk není, 6 hodin, pak jde na normál pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.7.25 14:22
@Elalis píše: Více

To nikdy nezjistis, protoze vse bude o lidech. Kamaradka rodila v Podolí nedavno a trauma ma taky. Ja rodila u Apolinare dvakrat, jednou akutne. A vzdycky zalezelo na smene. Mam za sebou i akutni cisar v Mlady Boleslavi, to byla dost tragedie a i to tak skoncilo. Muzu teda rict, ze jsem rodila u Apolinare 10/24 a byla jsem spokojená, chytla jsem dobry sestricky a vse bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
2.7.25 14:50

Co se týče péče tak dle mých zkušeností je Podolí super. Manželovi byl po císaři nabídnut bonding. Na JIP mi vozili miminko každé 3 hodiny (i v noci). Domů jsme šli čtvrtý den. Dětské sestry také byly fajn. Je ale pravda, že jsem se ani jednou moc nerozkojila, ale já s tím měla problém pokaždé. Z lékařů a sester jsem tam nepotkala nikdy nikoho, kdo by byl nepříjemný. Péče v poradně taky dobrá. Akorát jsem tam skoro pokaždé tak 2-3 hodiny čekala. Jednou za 3 týdny jsem chodila na velký ultrazvuk. Jinak mi dělali ultrazvuk pokaždé v ambulanci. Chodila jsem tam ale do rizikové poradny.
Na pokoji jsme byly dvě maminky a měly vlastní koupelnu s toaletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
2.7.25 15:29
@DandátkoP píše: Více

Jo, uz je to dlouho. Zas tak dlouho jsem tam nebyla. Nekdy v 21hodin cisar a rano vstavacka a nekdy v 9hodin sestinedeli. Takze tak 12hodin JIP. Predpokladam, ze ani ted lidi v noci nestehuji :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
2.7.25 15:36

Nic si nevycitej. Delala jsi, co jsi mohla. Naopak podporovali, ze to chci podruhe zkusit prirozene. Bohuzel scenar se opakoval a zase to skoncilo akutnim cisarem po nejakych 6hodinach. Kojeni jsem mela taky poprve hodne vybojovane. Dite porad spici a 2,5kg. Me nakonec rozkojila elektricka odsavacka. K plnemu kojeni jsem se probojovavala cely mesic. Ted zpetne bych se na to vykaslala a dala UM. Tenkrat jsem tim byla posedla, takze porad kojeni, odsavani, vazeni, jak ma.gor dokola. Druhe dite bylo uplne jine. Nespalo a melo tah na branku, takze to se kojilo uplne bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.7.25 16:37
@Oriseka píše: Více

Dostala jsem na vyber, zda se chci stehovat v 22:30nebo az rano. Byl prazdnej pokoj a nic moc necekali. Predpokladam, ze kdyby nebylo misto, tak jdu i v noci. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
2.7.25 16:40
@DandátkoP píše: Více

Jo, to asi jo. Uz je to dyl. Za nas byly vsecny do rana a to i ty, co sly dopoledne. Ja naopak jako vecerni jsem sla nejdrive po cisari. Ono cim drive, tim lepe. Kdo lezel 24hodin, tak se zvedal hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
2.7.25 16:57
@Oriseka píše: Více

Jojo, ja mela prvni akutni v 7 ráno a zvedali me az dalsi den ráno v 10 nekdy. Taky za me cim driv, tim lip. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková