Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo máte špatnou zkušenost s kaší od Nestlé (ovocná mléčná kaše do 02-2013). Naše Amálka se po trošce kaše rychle osypala. S manželelm jsme ji zkoušeli a jemně nás pálila na jazyku. Zkoušeli jste taky někdy kontaktovat SZPI? Nerada bych, kdyby to byl špatný výrobek, aby se osypaly i jiné děti. Děkuji za reakce.
Malá ji měla dnes k večeři,jako většinu dní před tím a žádnou reakci nemá a nikdy neměla.
Prvně bych kontaktovala výrobce kaše, uvedla jim celou šarži, oni musejí uchovávat nějaké vzorky, tak by to měli přezkoumat. Koho kontaktovat dál, to netuším, ale určitě bych to nechala někde prověřit, ať z toho ještě není nějaký průser…
Cherilin, mohla by ses podívat, jestli číslo šarže (předpokládám, že je to vedle doby spotřeby) je L12130291? Nikdy jsme s ničím neměli problém a teď ji po 20 vteřinách vyskočily červené fleky a udělaly se pupínky.
KlaraMF píše:
Cherilin, mohla by ses podívat, jestli číslo šarže (předpokládám, že je to vedle doby spotřeby) je L12130291? Nikdy jsme s ničím neměli problém a teď ji po 20 vteřinách vyskočily červené fleky a udělaly se pupínky.
Takhle rychle? Kde se jí ty fleky udělali?
no na obličeji, sice už dokrmujeme nějakou dobu, ale Amálka si to ráda patlá po obličeji..
KlaraMF píše:
no na obličeji, sice už dokrmujeme nějakou dobu, ale Amálka si to ráda patlá po obličeji..
Tak to je fakt zajímavé. Určitě napiš na jejich mail co se ti přihodilo, přidej i číslo šarže a datum spotřeby a uvidíš, jak se k tomu vyjádří. Já jednou takhle psala kvůli mlíku, nakonec to uzavřeli jako mikronetěsnost na krabici ale jako kompenzaci mi poslali několik jejich výrobků
To jsem fakt koukala.
Tak to zřejmě nebude reakce na kaši samotnou,a le na něco, co v ní je a patrně být nemá. Zavolala bych na linku výrobce a nahlásila to.
zítra tam chci zavolat.. podle složení by něměl být nic problém.. rýži, ovoce jsme odzkoušeli.. ale to, že to pálilo i mě a manžela mi nepříjde normální. Až budu vědět něco víc, tak to tady nepíšu. Kdyby jste někdo měl podobný problém, dejte vědět.
KlaraMF píše:
zítra tam chci zavolat.. podle složení by něměl být nic problém.. rýži, ovoce jsme odzkoušeli.. ale to, že to pálilo i mě a manžela mi nepříjde normální. Až budu vědět něco víc, tak to tady nepíšu. Kdyby jste někdo měl podobný problém, dejte vědět.
Pokud se jim do výrobního procesu dostala nějaké cizí látka, tak to na obale uvedené nebude
Jen tam zavolej, ať si zkontolují vzorky z dané šarže a určitě dej vědět. Docela jsem doufala, že sem někdo dá návod, kam to případně pak poslat na rozbor, kdyby nestlé neřešilo, ale to si snad nemůžou dovolit. Budou určtitě rádi, že kontaktuješ přímo je a ne televizi Nova ![]()
Kakika píše:máme Nestlé jablečná a byla do konce prosinceKlaraMF píše:Takhle rychle? Kde se jí ty fleky udělali?
http://www.svet-potravin.cz/…-dotazy.aspx tady je „návod“ pod dotazem Co mám dělat, když si zakoupím závadnou potravinu?
Tak jsem volala do Nestlé, tam řekli, ať pošlu krabici, že se tím budou zaobírat. Nedalo mi to a zavolala jsem i na SZPI a tam mi řekli, že si to vezmou jako podnět k prošetření, že si sami odeberou vzorky. Teď jsem zvědavá kdy mi příjde nějaká reakce.. Nakonec se může jednat „jen“ o nějakou alergickou reakci na nějakou složku kaše. No vrtá mi to hlavou, ale že by to štípalo na jazyku mě i manžela?
KlaraMF píše:
Tak jsem volala do Nestlé, tam řekli, ať pošlu krabici, že se tím budou zaobírat. Nedalo mi to a zavolala jsem i na SZPI a tam mi řekli, že si to vezmou jako podnět k prošetření, že si sami odeberou vzorky. Teď jsem zvědavá kdy mi příjde nějaká reakce.. Nakonec se může jednat „jen“ o nějakou alergickou reakci na nějakou složku kaše. No vrtá mi to hlavou, ale že by to štípalo na jazyku mě i manžela?
Určitě neposílej krabici Nestlé, akotát by to zametli pod stůl. Odemě nikdo krabici s mlíkem nechtěl, podle šarže si vyhledali, o jakou várku se to jedná a že musí mít uložené vrozky každé várky. Jen ať to prošetří někdo jiný ![]()
Také jsme dneska zaznamenali alerii na kaši od Nestlé s názvem Moje první kaše. Malá se osypala za pár minut. Po pusince jí naskákaly červené fleky s bílou tečkou uprostřed.
Jen mě mrzí, že do kaší pro mrňousky můžou dávat nějaké blafy…achjooo ![]()