Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dcerka dnes měla alergickou reakci - úplné napuchlé mapy na ramenou a sem tam něco jako napuchlý štípanec u brady, na líčku, na nohách. Přemýšlela jsem, co snědla nebo nosila nového, ale jediné, na co jsem přišla, byl nový sirup na kašel Stodal. Začala jsem jí ho dávat nedávno, protože mi v lékárně potvrdili, že funguje. Na večer pak fenistil nebo dithiaden. Jenže už ji to v noci nedráždí, tak jsem obojí večer už 2× vynechala. A dneska jsem málem myslela, že pojedem na pohotovost. Na štěstí dithiaden a fenistil gel zabraly. Vím, že je stodal homeopatikum a v příbalovém letáku o takové reakci není ani zmínka. Ale je opravdu mě nic jiného nenapadá. Tak mě jenom zajímá, jestli jste se s tím některá setkala. Děkuji.
To je celkem zajímavé, homeopatika by neměla způsobovat alergické reakce, ale možné to je, třeba jí nějaká ta bylina či rostlinka nesedí
já mám taky zvláštní alergie, takže nic není nemožné.
Jestli nemá alergickou reakci na trošku cukru na lžičce, tak Stodal to nebude
Stodal je placebo (proto ani v letáku žádné účinky napsané nejsou). Alergickou reakci mohl vyvolat jedině psychologicky - jako placebo
Já jsem po Stodalu měla urputné záchvaty kašle. Takové, že jsem se až dávila a skončila na rehabilitaci kvůli zablokování žeber při jednom ze záchvatů.
Záchvaty zázračně přestaly, jakmile jsem Stodal vysadila a vzala si xyzal - na alergii. Bylo to určitě ze Stodalu, protože jsem ho za půl roku zkusila při jiném kašli a záchvaty jsem měla zas.
Takže mít alergii na Stodal je podle mě určitě možné.
Pokud je Stodal fytofarmakum, tak alergická reakce je podle mého názoru více než možná, tj. může mít alergii na některou rostlinnou složku v přípravku.