Alergie a potkani

629
13.5.11 08:33

Alergie a potkani

Prosím poraďte…před měsícem jsme si domů pořídili dva potkánkychyba..
Manžek má alergii na pyly venku takže jsme nepředpokládali problém.na jaře vždycky má oteklá víčka, rýmu atd.
Ale před týdnem začal otékat více a včera a dnes je oteklý tak hodně..víčka tak, že má jen štěrbinky, horší kašel atd.Dokonce skončil u lékaře na injekci proti alergii.
Takže…pravděpodobně to má i z nich..teda říká to. Myslíte, že je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27267
13.5.11 08:40

,ůj muž má od dětství alergii na pyl, prach, roztoče, zvířecí srst.
Máme dvě kočky a teď už teda jenom jednoho potkana, ale svýho času jsme měli 4. Od tý doby co má zvířata(měl některé už předemnou) mu srst vadí ze všeho nejmíň. S kočkama i potkanama se normálně mazlí a je v pořádku. Mnohem víc mu vadí pyly, teď na jaře celkem trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
13.5.11 08:58

A co takhle bezsrstý potkánky?? :mrgreen: Taky jsem alergik a máme doma dva bezsrstý potkany, pakobylky, plnou sklinku strašilek, psa, kočku a andulu :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10048
13.5.11 09:03

Určo je to z toho.....nevím no já bych je dala pryč…počky vlastně ne…já vidět potkana tak omdlím :lol: :-D :poblion: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
13.5.11 09:06

Taky jsem měla smíšené pocity z těch ocasatých tvorů :lol: ale nějak si na ně zvykneš a za pár dní už jim tajně podstrkuješ :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
4306
13.5.11 09:20

Mě nebyla „oficiálně“ zjištěna alergie na zvířata a přesto, když jsem se u kamarádu s s potkany setkala, tak se mi objevil kašel. Přítelův brácha měl potkany (když bydleli ještě všichni společně i s rodiči) a já tam přespávala třeba přes víkend, tak druhý dne jsem měla hlavně v noci příšerný suchý a dávivý kašel. Zkus někomu na 14 dní potkany udat a pozorujte jestli dojde ke zlepšení.

Ve světě alergií, AE a různých přecitlivělostí na určité látky je možné naprosto všechno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
13.5.11 10:34

Možný je všechno, ale pokud nemá vyloženě alergii na zvířecí srst, připapá i v úvahu, že mu vadí třeba podestýlka. Potkani se v tom vyválí a mají to pak v srsti. Co používáš do klece? Nebo je taky možný, že je horší ovzduší co se těch pylů týče. Přítel sice ještě neotekl, ale stačí mi jak furt smrká, a když se jdem někam projít preventivně si bere prášky. Rudé oči jsou teď na denním pořádku.

Jinak jsem asi jedna z mála, ale tyhle zvířátka miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
13.5.11 11:10
Ajuše píše:
Možný je všechno, ale pokud nemá vyloženě alergii na zvířecí srst, připapá i v úvahu, že mu vadí třeba podestýlka. Potkani se v tom vyválí a mají to pak v srsti. Co používáš do klece? Nebo je taky možný, že je horší ovzduší co se těch pylů týče. Přítel sice ještě neotekl, ale stačí mi jak furt smrká, a když se jdem někam projít preventivně si bere prášky. Rudé oči jsou teď na denním pořádku.Jinak jsem asi jedna z mála, ale tyhle zvířátka miluju :srdce:

Taky mě teď napadlo, že může dráždit podestýlka. Třeba kočkolit je dost prašný(hlavně ty levný) a kolikrát vadí i potkanům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
13.5.11 11:10
Ajuše píše:Jinak jsem asi jedna z mála, ale tyhle zvířátka miluju :srdce:

a já taky :huban: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
13.5.11 11:18
Třeba kočkolit je dost prašný(hlavně ty levný) a kolikrát vadí i potkanům.

Přesně tak, pro potkany není vůbec vhodný, moji nesnesli ani piliny, ani kukuřičnou podestýlku. A můžu říct, že už ho nedávám ani kočičákovi. Stačilo aby zahrabal a veškerej ten prach se vyvalil z bedýnky (to má krytej záchod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
13.5.11 12:12
Ajuše píše:
Třeba kočkolit je dost prašný(hlavně ty levný) a kolikrát vadí i potkanům.
Přesně tak, pro potkany není vůbec vhodný, moji nesnesli ani piliny, ani kukuřičnou podestýlku. A můžu říct, že už ho nedávám ani kočičákovi. Stačilo aby zahrabal a veškerej ten prach se vyvalil z bedýnky (to má krytej záchod).

My kupujeme zverlit a teda musím zaklepat, že práší opravdu minimálně a ten jako jediný kočkolit potkanům nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
6.6.11 21:39
Ajuše píše:
Možný je všechno, ale pokud nemá vyloženě alergii na zvířecí srst, připapá i v úvahu, že mu vadí třeba podestýlka. Potkani se v tom vyválí a mají to pak v srsti. Co používáš do klece? Nebo je taky možný, že je horší ovzduší co se těch pylů týče. Přítel sice ještě neotekl, ale stačí mi jak furt smrká, a když se jdem někam projít preventivně si bere prášky. Rudé oči jsou teď na denním pořádku.Jinak jsem asi jedna z mála, ale tyhle zvířátka miluju :srdce:

Taky je miluju :srdce: :mrgreen: Mám tři holky, používáme teda kukuřičnou podestýlku, ale viděla jsem už i totál neprašný a jmenuje se myslím Asan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
7.6.11 19:16

taky bych to spíše typovala na tu podestýlku..já alergická nejsem na nic ale z pylin kolikrát kýchám o sto šest..a potkany máme doma taky..jsou zlatí.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.8.15 09:27

Já mám alergii na morčata a kočky na obojí se mi vypěstovala po čase, co jsem zvířata měla, na kočky není tak silná naštěstí..
Jako alergik to vidím tak, že v dobu alergie - u tvého muže na jaře, je imunita oslabená a tak může agresivněji vnímat ostatní alergeny..
Pokaždé, když jedu na víkend k někomu, kdo má morčata, vrátím se nemocná, protože mám oslabenou imunitu a nastydnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.23 13:04

Obnovuji diskuzi

U dcery (13let) se před rokem objevila alergie na potkana, přestože, když byla malá ji neměla - potkana jsme rok měli. Psi, kočky a křečci ji nevadí. Jaká je pravděpodobnost, že bude alergická na ty malé myšky, co se prodávají jako mazlíčci? Já stejně moc nechápu princip alergie, že na jednoho hlodavce alergie je a na jiného není. No u té myši nevím, zda nevylučuje něco podobného jako potkani. Jinak vím, že o mnoho nebezpečnější jsou samci. Máte zkušenost?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný