Italský vodní pes

662
9.5.11 12:47

Italský vodní pes

Krásný den,
neznáte prosím někdo nějakou českou chovatelskou stanici Italského vodního psa? Hledám, hledám a nenacházím :-(
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
9.5.11 13:24

Co vím, tak Lagotto Romagnolo tady bylo odchováno v jednom jediném vrhu v roce 2005 na zapůjčené feně z Itálie a v roce 2006 jeden jediný pejsek na té samé feně. Od té doby tady není nic. Je to málopočetné a takřka neznámé plemeno, ani nevím, jestli je v současné době tady už nějaký jedinec dovezený nebo ne. Myslím si, že zatím ale není. Takže v Čechách štěňátko je zatím nesehnatelné.

Příspěvek upraven 09.05.11 v 13:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.5.11 13:33

Jinak ta vypůjčená fenka byla v chovatelské stanice z Máchova kraje - www.ofbajer.com, takže zkontaktovat chovatelku a zeptat se jí na více informací. Bohužel vůbec nevím, jestli ještě nějakého lagotta mají nebo jak to u nich s nimi vůbec vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
9.5.11 15:03

Toho jsem se trošku bála :-( Děkuji moc za informaci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
10.5.11 19:09

Ahojky, nemyslíš náhodou Sicilian branchiero ? Italský corso pes ? Já mám feny od Bajerů. Co potřebuješ sehnat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
10.5.11 20:52

myslím toto: ale asi bude snazší sehnat flekatého pudla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
10.5.11 21:54
Já_a_Kačí píše:
myslím toto: ale asi bude snazší sehnat flekatého pudla :-(

Tak to jo :-) CHS ofbajer mají špičkové cane corso, vodníčky ne :-) Kup si radši caníka než pudlíka :-) ti jsou lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.5.11 13:53

Jako cane corso? Ty jo, to bych se bála, vždyť to má tak 50 kilo? Jako zahrada by i byla, ale mam z toho řekněme respekt :-) Kamarádka má dvě cane corso slečny, jiný známý zase tosu inu a nějakýho megabuldoka, a jsou zajedno v tom, že jsou to nejlepší psi k rodině…
Když u nás je problém i s hlídáním, pudlíka naši na týden skousnou, ale caníka asi ne-e :-( Ale jsou krásní, o tom žádná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.5.11 15:19

Já mám jejich fotky tady v rubrice " je sám doma a uklízí ", tak se jukni :-) já také nedám na caníky dopustit, předtím jsme měli NO, a to se nedá srovnat. Moloss je prostě moloss. Rodina je jim nade vše, jezdíme pravidelně na srazy CC, je nás tam i padesát, a naprostá pohoda, nikdo se nerve, a lidi, co je mají, by už jiného nechtěli. A fenky nemají 50 kg, jsou i menší. Moje mají 40+43. Milují děti a jsou nad věcí. Prostě pohodáři. Na moje může naskakovat vzteklej jorkšír, málem jim leze do tlamy, a ony čekají, až ho to přestane bavit :-) Hlídat je nedáváme, nemáme komu, ale my je bereme i na psí pláže do Itálie, takže jezdí k moři pravidelně s námi. A dneska pes může skoro všude, holky milujou chodit do číny :-) akorát ti vietnamci nám házejí účet skoro z dálky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.5.11 15:49

Ty jo, začínám být nahlodaná.. Já mám právě toho malýho uňafanýho pudlíka, by se porval i s lampou, kdyby to šlo. Tak chci něco podstatně klidnějšího. A psí pláže jsou super nápad, vůbec jsem nevěděla, že to existuje, tady člověk nemůže vzít psa ani na Mácháč. Jdu mrknout na fotečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
11.5.11 21:02
Já_a_Kačí píše:
Ty jo, začínám být nahlodaná.. Já mám právě toho malýho uňafanýho pudlíka, by se porval i s lampou, kdyby to šlo. Tak chci něco podstatně klidnějšího. A psí pláže jsou super nápad, vůbec jsem nevěděla, že to existuje, tady člověk nemůže vzít psa ani na Mácháč. Jdu mrknout na fotečky :-)

Pošli mi když tak na SZ mail, já ti tam pošlu fotky od moře, je to tam super. V bibione je přímo psí pláž Pluto, a je to tam super. Pes dostane svou misku na vodu, speciální úvaz ke slunečníku, pokud se chceš jít koupat sama a dokonce svoje lehátko :lol: Ti psi tam lítaj v moři jak splašený, my jsme holky nemohli dostat z vody ven. CC neštěkají nikdy zbytečně a bezdůvodně. Dokonce ani když opravdu o něco jde, ( např. když někdo cizí vleze na zahradu, tak nezaútočí, pouze ho svým způsobem zadrží, že se ten člověk ani nepohne :-) )Mají několik upozornění předem. Když si najdeš charakteristiku povahy CC, tak jsou opravdu zvláštní, není to jako pudlík ( promin )ani jako NO. Tihle vždy napřed přemýšlí. Ale nelze na ně používat dril a už vůbec ne násilí, všechno pak vrátí i s úrokama. Nemusí ani na cvičák, pro pána udělají cokoliv rádi, při dobrém vedení. CC je štastný, když může splnit co pán chce. Ale nechci tě nahlodávat :-) přece jen je to velké " žvížátko " a úvazek na 8-9 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKK
8.2.13 17:09

Obnovuji diskuzi :) nemáte někdo Lagoťáčka doma?

• Citovat
  • Upravit
2
10.3.14 10:40

Ahoj, taky mně velmi nadchlo toto plemeno. Mám jednoho doma.
Co byste konkrétně chtěli vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.3.14 10:41

Ahoj, můžu se zeptat, zdali už máš svého vysněného lagotka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný