Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Krásný den,
neznáte prosím někdo nějakou českou chovatelskou stanici Italského vodního psa? Hledám, hledám a nenacházím ![]()
Děkuji ![]()
Co vím, tak Lagotto Romagnolo tady bylo odchováno v jednom jediném vrhu v roce 2005 na zapůjčené feně z Itálie a v roce 2006 jeden jediný pejsek na té samé feně. Od té doby tady není nic. Je to málopočetné a takřka neznámé plemeno, ani nevím, jestli je v současné době tady už nějaký jedinec dovezený nebo ne. Myslím si, že zatím ale není. Takže v Čechách štěňátko je zatím nesehnatelné.
Příspěvek upraven 09.05.11 v 13:34
Jinak ta vypůjčená fenka byla v chovatelské stanice z Máchova kraje - www.ofbajer.com, takže zkontaktovat chovatelku a zeptat se jí na více informací. Bohužel vůbec nevím, jestli ještě nějakého lagotta mají nebo jak to u nich s nimi vůbec vypadá.
Ahojky, nemyslíš náhodou Sicilian branchiero ? Italský corso pes ? Já mám feny od Bajerů. Co potřebuješ sehnat ?
Já_a_Kačí píše:
myslím toto: ale asi bude snazší sehnat flekatého pudla
Tak to jo
CHS ofbajer mají špičkové cane corso, vodníčky ne
Kup si radši caníka než pudlíka
ti jsou lepší.
Jako cane corso? Ty jo, to bych se bála, vždyť to má tak 50 kilo? Jako zahrada by i byla, ale mam z toho řekněme respekt
Kamarádka má dvě cane corso slečny, jiný známý zase tosu inu a nějakýho megabuldoka, a jsou zajedno v tom, že jsou to nejlepší psi k rodině…
Když u nás je problém i s hlídáním, pudlíka naši na týden skousnou, ale caníka asi ne-e
Ale jsou krásní, o tom žádná..
Já mám jejich fotky tady v rubrice " je sám doma a uklízí ", tak se jukni
já také nedám na caníky dopustit, předtím jsme měli NO, a to se nedá srovnat. Moloss je prostě moloss. Rodina je jim nade vše, jezdíme pravidelně na srazy CC, je nás tam i padesát, a naprostá pohoda, nikdo se nerve, a lidi, co je mají, by už jiného nechtěli. A fenky nemají 50 kg, jsou i menší. Moje mají 40+43. Milují děti a jsou nad věcí. Prostě pohodáři. Na moje může naskakovat vzteklej jorkšír, málem jim leze do tlamy, a ony čekají, až ho to přestane bavit
Hlídat je nedáváme, nemáme komu, ale my je bereme i na psí pláže do Itálie, takže jezdí k moři pravidelně s námi. A dneska pes může skoro všude, holky milujou chodit do číny
akorát ti vietnamci nám házejí účet skoro z dálky ![]()
Ty jo, začínám být nahlodaná.. Já mám právě toho malýho uňafanýho pudlíka, by se porval i s lampou, kdyby to šlo. Tak chci něco podstatně klidnějšího. A psí pláže jsou super nápad, vůbec jsem nevěděla, že to existuje, tady člověk nemůže vzít psa ani na Mácháč. Jdu mrknout na fotečky ![]()
Já_a_Kačí píše:
Ty jo, začínám být nahlodaná.. Já mám právě toho malýho uňafanýho pudlíka, by se porval i s lampou, kdyby to šlo. Tak chci něco podstatně klidnějšího. A psí pláže jsou super nápad, vůbec jsem nevěděla, že to existuje, tady člověk nemůže vzít psa ani na Mácháč. Jdu mrknout na fotečky
Pošli mi když tak na SZ mail, já ti tam pošlu fotky od moře, je to tam super. V bibione je přímo psí pláž Pluto, a je to tam super. Pes dostane svou misku na vodu, speciální úvaz ke slunečníku, pokud se chceš jít koupat sama a dokonce svoje lehátko
Ti psi tam lítaj v moři jak splašený, my jsme holky nemohli dostat z vody ven. CC neštěkají nikdy zbytečně a bezdůvodně. Dokonce ani když opravdu o něco jde, ( např. když někdo cizí vleze na zahradu, tak nezaútočí, pouze ho svým způsobem zadrží, že se ten člověk ani nepohne
)Mají několik upozornění předem. Když si najdeš charakteristiku povahy CC, tak jsou opravdu zvláštní, není to jako pudlík ( promin )ani jako NO. Tihle vždy napřed přemýšlí. Ale nelze na ně používat dril a už vůbec ne násilí, všechno pak vrátí i s úrokama. Nemusí ani na cvičák, pro pána udělají cokoliv rádi, při dobrém vedení. CC je štastný, když může splnit co pán chce. Ale nechci tě nahlodávat
přece jen je to velké " žvížátko " a úvazek na 8-9 let.
Ahoj, taky mně velmi nadchlo toto plemeno. Mám jednoho doma.
Co byste konkrétně chtěli vědět?