Máte pejska z útulku?

1188
1.5.11 20:23

Máte pejska z útulku?

ahoj, chci se zeptat jestli tu někdo má pejska z útulku. podle čeho jste v útulku vybírali, jak jste s pejskem spokojení, a hlavně jestli se vlastnosti, které vám o psovi v útulku poskytli, ukázaly jako pravdivé.
přišli jsme o fenku salašníka a po štěněti netoužím, tak budu vděčná za vaše info. dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
535
1.5.11 20:41

Mě tu leži na nohách útulková kříženka. Je to naprosto úžasný chytrý pes. Vlastnosti naprosto odpovídají tomu co mi řekla paní v útulku. Pokud se ti nějaký zalíbí třeba na netu, vřele doporučuju si jej na chvili půjčit a jít se s ním projím někam do okolí útulku. Nezjistíš tak všechno, ale poznáš jak dokáže poslechnout a zda si padnete do oka. Ja osobně bych asi taky nešla do úplného štěňátka. Hlavně pkud uvažuješ opět o velkém psu. Aginku jsem brala jako roční. Doporučuju spíše menší útulek, kde své svěřence dobře znají a dokáží doporučit pejska dle Vašich představ. Pokud si už pejska vybereš, poptej se i na případné zdrvotní problémy (u nás se projevila pylová alergie), zda je očkovaný, na jaké konkrétně žrádlo je zvyklý. Aby neměl trávící potíže, kdyby jsi mu začala dávat něco úplně jiného. Jinak věděla bych o cca dvouletém kříženci vlčáka a labradora. Je to pejsek. Vzhledově po mamince (vlčák). Zvyklý na zahradě. Povahově je to takový rošťák, ale dá se dobře zvádnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1188
1.5.11 20:46

aknel já právě radši většího psa, a radši fenku. tu naši bývalou jsem dostala dvouletou a byla naprosto dokonalá. je jasný že těžko potkám druhého tak dokonalého psa, ale tak mám hlavní dva požadavky: aby zvíře nebylo agresivní, a aby nemělo sklony se toulat. jasně že to druhé mi těžko někdo zaručí, ale tak někteří psi se rádi drží doma (předpokládám spíš fenky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.5.11 20:48

Ahoj,
my tedy nemáme, ale babička má a naši měli taky, takže snad můžu poradit.
Babička má z útulku už druhéh pejska a s oběma byla spokojená. Byly to moc hodné fenečky a strašně věrné a oddané. Obě ale ze začátku hodně strádaly, když babi chtěla byť jen na chvilku odejít, takže se s dědou střídali, aby byl pořád někdo doma. Pak se to uklidnilo, ale ze začátku jsou ti psíci hodně vystrašení a bojí se. Určitě ale záleží na tom, jak se tam pejskem dostal.
U obou fenek byla babička dobře informovaná o pejskovi (oba z Tróje) a opravdu povaha odpovídala.
Jinak naši si před deseti lety taky brali pejska z útulku, byl moc hodnej, ale taky ze začátku trochu problémy byly, čůral nám doma a strašně se bál. Tohle ale taky za pár týdnů přešlo.
Brácha se chystá vzít si teď taky pejska z útulku, ale chce počkat na léto, až budou víc doma. Myslím, že to chce, aby ze začátku byl s pejskem někdo víc doma, než si zvykne.
Já bych štěně už taky nechtěla, ale z útulku bych si vzala jen opravdu hodného pejska, který už tam se projevuje klidně a pohodově. Bydlíme v paneláku, tak bych nechtěla, aby tu pes moc štěkal, už tak je tu dost takových kolem :mrgreen:
Ve spoustě útulcích jsou psi popsáni, jak se chovají, a je prima, že se teď nabízejí přes internet. Sympatický je útulek v kralupech a v Jimlíně, tam pak s bráchou asi budeme hledat.
http://utulek-jimlin.wz.cz/index2.php
http://www.utulek-kralupy.estranky.cz/
Tady se dá i chodit s pejskama na procházku, a tak se s nimi předem seznámit.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.5.11 21:01

Taky sem měla chvilku psa s utulku a vše co mi bylo řečeno sedělo.V utulku nechtěj aby se pes vrátil,takže informují moc dobře.U nás byl problém odejít i na pár minut,ale jinak skvělej pes.Bohužel sem o něj přišla když sem opustila bejvalého přítele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
1.5.11 21:09

brali jsme si z útulku v olomouci před deseti lety pejska. vybírala jsem podle našich potřeb, předem určené kritéria - do bytu, takže ne moc obr. když jsme přišli do útulku, všichni psi na nás štěkali jak pominutí, asi říkali „vem si mě“, ale nakonec jsem mezi těmi pěknými i méně pěknými vybrala křížence ohaře s nějakým asi labradorem, černý. Seděl v kotci, koukal na nás smutnýma očkama a snad ani jednou neštěkl. mezi těmi všemi byl takový „jiný“. Paní nám o něm ani moc neřekla, jen, že ho našli někde u města. Dostali jsme k nahlédnutí složku o něm, kde popravdě také nic nebylo, byl naočkovaný, odčervený, zaplatili jsme pár kaček a jeli domů.

nakonec se z toho našeho tichého smutného pejska stal pořádný divoch, avšak věrný, hodný a poslušný. zkrátka - chytří psi se umí přetvařovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
1.5.11 21:31

no v utulku se mi pejsanek zdal v pohode, mazlivy atd… ale pak jsem mela od nej pokousane prsty, rodice taky ale nemela jsem odvahu vratit ho zpet,tak rodice ho nechali na zahradce. zalezi na jakeho trefis, ja jsem teda moc stesti nemela :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
1.5.11 21:31

Taky mame pesinu z utulku :palec: Byla to laska na prvni pohled :lol:
Psi z utulku jsou podle me daleko vic vdecni. To moje telatko je na mne tak zavisly, ze ji mam neustale za prdeli :mrgreen: Prosla si kdovi cim…strasne se boji da se rict vseho (chlapu, hlucnejsich aut, i do parku ji dostanu s problemy). V utulku ji museli nasilim vytahnout z kotce, aby jsme ji vubec videli, jak se bala. Ale i tak bych nemenila a klidne si i dalsiho pejska poridila zase z utulku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.11 21:43

Tak já mám taky žakalíka z útulku- a vše odpovídalo- co mi o něm řekli, a je v pohodě......Já kdybych šla příště do psa, tak bych zase obrazila útulky, někde je tam určitě pejsek por každýho, do štěnátka bych už asi nešla

• Citovat
  • Upravit
1188
1.5.11 21:46

moc děkuju za vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
1.5.11 22:31

Tak já už jsem se v Jimlíně zamilovala.
Jezevčice Kirke.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
1.5.11 22:32

Ahoj, my jsme měli z útulku dobrmana.
Potřebovali jsme honem dobrého hlídače, tak jsme zvolili útulek. Původně jsme mysleli na vlčáka, ale z vybíraných pejsků nám nejvíce sedl dobrman. Popsali ho velmi dobře, byl i výborně vyšetřen veterinářem (týrané zvíře) a na lepšího pejska jsme od té doby nenarazili. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5549
1.5.11 22:54

Ahoj,
my taky měli fenu z útulku a už NIKDY bych žádného psa nechtěla!Zničila co se dalo.Za dvě hodinky co jsme si odskočila roztrhala oba dva gauče,sežrala nám celou šišku lovečáku a celej bochník chleba( a to dostávala nažrat 3 krát denně.Pak se naučila otevírat šuplíky a pochutnávala si na vařečkách.Na konec hrnce ze dřezu a to už nám došla trpělivost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8442
1.5.11 22:55

Jé, já měla pejska z útulku, takovýho chlupáče všelijak pokříženýho. Byl prima, sebevědomý a přátelský pes. Měla jsem ho od svých 17 let. Umřel měsíc potom, co se mi narodila Bohdanka… měl už holt svůj věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
1.5.11 23:08

ahojky,mam uz druheho psa z utulku a nelituji…

brala jsem si fenky jednu nemeckou ovcandu 2roky a pak krizence teriera 4mesice z Olomouckeho utulku,ptala jsem se na veci co jsem potrebovala vedet,sami treba upozornili co jo a co ne,nechteli za kazdou cenu psa se „zbavit“…

hafiny neskutecne verne,upnute na rodinu,nebyl nikdy problem,info co podali bylo pravdive.,nechapala bych duvod neco z jejich strany tajit,jednaji v zajmu psa,at se dostane do dobre adoptivni rodiny..

ja mam na psy z utulku slabost,nekolikrat jsem tam donesla veci,granule,bavi me pomahat aspon takhle…

ZE SRANDY POSILAM TUHLE FOTKU,SNAD SE MAYLA NEBUDE ZLOBIT :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný