Jak ostříhat kokršpaněla elektrickým strojkem?

4336
28.4.11 20:09

Jak ostříhat kokršpaněla el.strojkem?

Ahojky mamči!
Asi je to hloupý dotaz, ale nemůžete mi některá poradit, jak se stříhá pesan strojkem? Musím stříhat po růstu srsti anebo proti? :nevim:
Moc děkuji za rady. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
28.4.11 20:15

Stříhá se po směru růstu :palec: Jako, dá se i proti, ale pak to můžeš mít zubaté, nerovnoměrné.....co vím, tak ve všech psích salonech je to po srsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.4.11 20:18

ja si striham psa sama a beru to proti srsti :nevim:
ale na takovy ty „zaclonky“ na brise a na packach to pak beru pres hreben po srsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
28.4.11 20:28

Já kokršpaněle chovám i stříhám a říkám, že kokr se strojkem stříhat nesmí! Je to naprostá prasárna! Kokrovi se srst upravuje trimováním a odborným stříháním. Jakýkoli neodborný zásah strojkem do kokří srsti ji může vážně poškodit a srst už pak nebude nikdy taková. Úprava strojkem na kokrovi je přípustná pouze v uších a výjimečně pod zadkem z hygienických důvodů.

Když chovatel kokrů vidí nějakého zholeného chudáka na ulici, musí si odplivnout, protože to je hnus. Dlouhá srst ke kokršpanělovi prostě patří, pokud chci psa s krátkou srstí, tak si snad nepořizuji kokršpaněla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.4.11 20:46

Pinkie myslim, ze Pampalin mela na mysli prave takovy to trimovani, ne vzit pejska celyho dohola :)

priznam se, ze tomu zase tolik nerozumim (a ani nemam kokra :-) ) ale se svym pejskem jsem byla v „salonu“ jednou a pani mi tam s pejskem vyvedla takovy psi kusy, ze jsem si rekla, ze nikdy vic i kdyz je mi jasny, ze nemuzu vsechny hazet do jednoho pytle, po zkusenostech s jednou „umelkyni“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
28.4.11 20:52

Já nejsem chovatelka, jsem z vesnice a pejska mi i v salonu několikrát stříhali „na sporťáka“, a já to teda za prasárnu nepovažuju. Podle mě je lepší, aby měl obyčejnej - ne chovnej - pejsek srst upravenou spíš prakticky.
Jo, trimování jsem nemyslela, myslela jsem opravdu stříhání nůžkami a strojkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.4.11 20:53
janiii;-) píše:
Pinkie myslim, ze Pampalin mela na mysli prave takovy to trimovani, ne vzit pejska celyho dohola :)priznam se, ze tomu zase tolik nerozumim (a ani nemam kokra :-) ) ale se svym pejskem jsem byla v „salonu“ jednou a pani mi tam s pejskem vyvedla takovy psi kusy, ze jsem si rekla, ze nikdy vic i kdyz je mi jasny, ze nemuzu vsechny hazet do jednoho pytle, po zkusenostech s jednou „umelkyni“…

Trimuje se ručně trimovacím nožem, takže to zakladatelka asi fakt nemyslela.
Jinak je mi taky líto psů, co jsou ostříhaní nakrátko, i když by neměli.

A abych jen blbě nekecala, jezdila bych po srsti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
28.4.11 20:59

trimovani znam jen jako pojem :oops:

no, mne tenkrat pani pejska tak „vylepala“, ze vypadal jak kryska :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.4.11 21:33

Příspěvek upraven 08.06.16 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
28.4.11 21:39

Výstavní kokr nesmí nikdy strojek vidět ani z rychlíku - srst se zničí. Jinak je jedno, jak střiháš, po směru nebo proti. Jen pokud budeš střihat proti srsti, nedělej to nejkratší délkou strojku -může dojít s podráždění až strupatosti kůže.
Vykoupaná a důkladně usušená srst je podmínkou, navíc si nezničíš strojek. A lidským strojkem to vůbec nezkoušej.

Pinkie: mám výstavňáka a léta jsem si ho stříhala a trimovala sama a byl nádhernej. Teď už je starej a stále miluje každou louži a tak ho stříhám strojkem. Na výstavy už nechodíme a tak ho nebudu odhánět od každý louže, potoka, rybníka jen proto, že by byl dlouho mokrej, zapařenej a zničil by si srst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.4.11 21:51

http://www.celysvet.cz/…c-vlci_2.jpg
my měli tohle, takže jakákoli jiná úprava než hřeben nepřipadla v úvahu=)
Strojkem jsme stříhali ovce :lol: (a to všemi směry teda)

A jasně někdy je i „nekorektní“ úprava prostě praktičtější, no… Ale špice by snad nikdo neostříhal, doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.11 21:55

Pinkie, chápu (no, vlastně moc ne), tvoje rozhořčení nad stříháním kokrů. Psovi to je naprosto šumák, jestli je střižený strojkem nebo má ty chlupy vytrhané…jeho to nebolí.
Mě tedy přijde víc zavržení-hodné, že se kupírují ocas i uši u psů, ač to už pro ně nemá smysl (chápu doby, kdy pracovali v „oboru“ ve kterém byli vyšlechtěni a uši a ocas si zraňovali). Nad tím tedy plivu já.

Jinak…proč si pořídit psa a pak ho stříhat?? Tak mi tedy poraď plemeno, které vypadá jako ostříhaný kokr :mrgreen: Psa si pořizujeme pro jeho povahové vlastnosti a aby k nám sedl temperamentem (tedy, mělo by to tak být), tak mi přijde úprava srsti k nějaké praktičnosti jako lepší varianta, než si pořídit něco co se s praktickou srstí narodí, ale já to nezvládnu ani vyvenčit :zed:

Pardon za ulítnutí od tématu diskuze, ale už mě ty povýšené chovatelské kecy fakt štvou. (jsem tedy chovatelka koček, ale takhle chytračit bych si ani v této oblasti netroufla, psy máme nepapíráky…a teď do mě :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.11 21:56
Pipet píše:
http://www.celysvet.cz/…c-vlci_2.jpg
my měli tohle, takže jakákoli jiná úprava než hřeben nepřipadla v úvahu=)
Strojkem jsme stříhali ovce :lol: (a to všemi směry teda)A jasně někdy je i „nekorektní“ úprava prostě praktičtější, no… Ale špice by snad nikdo neostříhal, doufám.

Pipet, špice snad opravdu nee :lol: Ani si neumím představit, jak by potom chudák vypadal :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
28.4.11 22:05

nehroťte to! pokud má někdo psa bez PP nebo nechodí na výstavy proč by nemohl vzít psa jakéhokoliv plemene strojkem?!
i ten špic by šel :lol:
vím o čem mluvím, podobně chlupatý zvíře ale cca65kg mám doma a radši ho tím strojkem na léto vezmu než abych se koukala na to jak ukrutně trpí ve vedrech.ALe je to nechovný jedinec (PP má, ale taky má DK) takže je mi opravdu dost jedno jak pes vypadá, hlavně, že je mu dobře
co mám chovnou fenu tak tu teda strojkem neberu, ale taky má o 80% míň chlupů a vlétě netrpí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.4.11 22:07
Kakika píše:Pipet, špice snad opravdu nee :lol: Ani si neumím představit, jak by potom chudák vypadal :lol: :lol:

Jako de.il … Stačilo, jak byl chudáček schlíplý splasklý nešťastný, když jsme si ho dovolili jednou za rok vykoupat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný