Alergie na linola?

77
18.2.23 20:58

alergie na linola??

Ahoj holky chci se zeptát dnes jsem koupila olej do koupele linola a malého v tom vykoupala a po 2 hodinách se malej začal skrabat a červenat na obličeji a hlavně pod vlásky kde mel suchou kůži…ze by měl na to alergii? Nikdy na nic neměl…a každý si tu značku strašně chválí :( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76805
18.2.23 21:12
@Annacilda píše:
Ahoj holky chci se zeptát dnes jsem koupila olej do koupele linola a malého v tom vykoupala a po 2 hodinách se malej začal skrabat a červenat na obličeji a hlavně pod vlásky kde mel suchou kůži…ze by měl na to alergii? Nikdy na nic neměl…a každý si tu značku strašně chválí :( :nevim:

alergii může mít kdokoli na cokoli, i na značku, co si ostatní chválí, nicméně se mi zdá, že aby alergie začala až po 2 hodinách, je divné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.2.23 21:51

Nic jiného me nenapadlo pak ještě jedl šunkovy salám a je pravda ze po několik min se mu to Objevilo…ale šunkový salám nejedl poprvé… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
18.2.23 21:53
@Annacilda píše:
Nic jiného me nenapadlo pak ještě jedl šunkovy salám a je pravda ze po několik min se mu to Objevilo…ale šunkový salám nejedl poprvé… :nevim: :nevim:

no a teď vypadá jak? pořád je osypaný a škrábe se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
18.2.23 21:54

@Annacilda možná to bude tím šunkovým salámem, je malý osypaný i na bříšku, rukách nebo jen hlava?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.2.23 21:58

Stále je červený..moc si to už neskrabe dala jsem mu fenistil kapky..no právě ze tělíčko osypany nemá..ma jen červený obočí kolem pusinky..krku u uších a hlavně ty místa kde mel suchou kůži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.23 21:59

Linola je skvělá, jedna fakt z top věci, ale je parfemovaná, reakce klidně může být na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
18.2.23 22:03
@debra.morgan píše:
Linola je skvělá, jedna fakt z top věci, ale je parfemovaná, reakce klidně může být na ni.

i po 2 hodinách? a když tělo nemá osypané, jen obličej a hlavu?
já bych tipovala ten šunkový salám, jsou v něm různá éčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
18.2.23 22:04
@Annacilda píše:
Stále je červený..moc si to už neskrabe dala jsem mu fenistil kapky..no právě ze tělíčko osypany nemá..ma jen červený obočí kolem pusinky..krku u uších a hlavně ty místa kde mel suchou kůži

jo, fenistil je dobrý - a nejedl ještě nějakou zeleninu nebo ovoce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
18.2.23 22:06

@stinga ne nic jiného jen tu sunku a rohlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
18.2.23 22:09
@Annacilda píše:
@stinga ne nic jiného jen tu sunku a rohlík

mně teda to přijde jako alergie na něco, co bylo v tom šunkovém salámu,
olej do koupele, že by udělal alergii za 2 hodiny a pouze na hlavě se mi vůbec nezdá reálné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
18.2.23 22:11
@stinga píše:
i po 2 hodinách? a když tělo nemá osypané, jen obličej a hlavu?
já bych tipovala ten šunkový salám, jsou v něm různá éčka

Když to má v místech, kde měl suchou kůži, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.2.23 23:39

Muze to byt i po dvou hodinach.
Ona ta kuze cervena postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
19.2.23 00:13
@Annacilda píše:
Ahoj holky chci se zeptát dnes jsem koupila olej do koupele linola a malého v tom vykoupala a po 2 hodinách se malej začal skrabat a červenat na obličeji a hlavně pod vlásky kde mel suchou kůži…ze by měl na to alergii? Nikdy na nic neměl…a každý si tu značku strašně chválí :( :nevim:

Ano, synovi se nadmerne vysusuje kuze ( gen. onemocneni) a primo z kliniky v Brne dostal doporuceni na Linolu. Byl mimco. Mel na ni alergicko reakci. Kuze mu zcervenala a i se skrabal…To zarudnuti se ho drzelo i delsi dobu po koupeli.
Presli jsme potom na olej do vany Balmandol a byl dobrej. Jen tedy vana po nem hodne klouzala, musela jsem ji po koupani omyt jarem, jinak to bylo o h.bu :).
Takze u nas alergicka reakce na Linolu ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
19.2.23 01:13

Linola smrdí tak děsivě, že se drbu jen ji cítím. Na mytí dítěte stačí voda a vysušené nebude, pokud se nebude koupat moc často, to se ani nedoporučuje. To je u nás nějaký přežitek z doby krále klacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek