Antihistaminika a vytok

9
14.2.23 09:42

Antihistaminika a vytok

Ahojky,
změnil se vám nějak výtok při nasazení antihistaminik?
Změnila jsem před rokem léky a mám dlouhodobě žlutý výtok bez dalších příznaků. Několikrát léčeny, ale nikdy nevymizí na delší dobu, většinou se zas objeví do týdne a muj Dr. si ze mě dělá už legraci, že ho navštěvuju abych ho viděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
14.2.23 09:53

Hele tak používej intimky (bavlněnšé, bez parvemace a spol) a neřeš to. Maximálně můžeš zkusit využívat nějakou krabičku vaginálních probiotických globulí, jestli to nepomůže.

Plus klasika - neosit prádlo z umělých vláken déle, než mezi sprchou před sexem a sexem, nenosit upnuté kalhoty, omývat klín jen vodou, pokud nutně musíš používat hygienické potřeby, tak jen něco hodně citlivého s nízým PH a jen zvenčí, menstruační pomůcky používat jen hodně nedráždivé - tedy bez parfemace, zvhlčvoadel, lékařského silikonu a podobně.

Výtok, pokud k němu nemáš další komplikace, není nic patologického, prostě samočistítí funkce tvé pochvy. Zároveň pokud ty léky co bereš fungují dobře a nemají jiné vedlejší příznaky a ostatní prášky nefungují tak dobře, tak mi to přijde jako přijatelná cena.

Úplně si neumím představit mechanismus, jak by tohle dělala antihistamika, bude ve výsledku dělat poševní mikroflora a spíš nějaká bakterie, než třeba kvasiny. Ale je možné že ty současná antihistaminka prostě dělají s tvou imuntiou něco, co způsobí že tam ti mikrobové co způsobují vyšší produkci hlenu jsou víc v pohodě než před tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek