Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
Na začátku ledna mi na lyžáku olezka pusa ekzémem, doktorka předepsala kortikoidy, týden jsem to měla krásné, pak se mi to zase vrátilo samozřejmě. Zkusila jsem krém Skin-cap, který mi ekzém do tří dnů vyléčil, stále mažu 3× denně, jak se píše, ale kůže je na místě, kde byl ekzém, stále červená a nelepší se to, už tak 5 dní je to stejné a nehne se to, i když mažu, je to sice mírně suché, ale jen někde, jinde vůbec, ale jde spíš o to zčervenání, to mám kolem celé pusy aji já miste, kde to není ani trošku suché… Nemáte nějaký tip, jak se zbavit toho zčervenání? Není to zrovna hezké, chodím do práce, studuji, mam přítele a koukají na mě lidi už divně, kdy mi to červený jako zmizí, na psychiku je to hrozný… Napadlo mě co třeba zkusit Lipolotio Excipial, nebo 2Derma Reha… Nemáte nějaké tipy?
![]()
Ještě foto - suché to mám jen v jednom koutku, ale jinak to vypadá takto, nevím, co s tím ![]()
Zkus konopnou mast. Ta mi zabírá na ekzémy, opary, na všechno
ale najdi si pořádnou, aby opravdu obsahovala konopí v nějaké dávce a ne že kolem něj jen proběhla ![]()
@Acinore díky, a máš nějaký tip? Konopí nepestuju, takže domácí nemůžu brat v potaz, jedině nějaká z lékárny, která pomohla tobě?
![]()
Kup si Calciovou mast nebo si nech předepsat Lipobasi…
Na pleť pak po sklidneni vyzkoušej Avene…