Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když jsme si před rokem koupili dům, byla jsem nejšťastnější člověk široko daleko a to i přes to, že je v řadovce. Lokalita u nás vyhrála a navíc čtvrt plná mladých rodin, na nás taky působila sympaticky.
Problém je, že nesnáším sousedy. Ze začátku jsem problém neměla, ale čím dýl je znám, tím víc mi vadí. Mají neustálou potřebu soutěžit a mě to teda rozhodně nebaví. Na začátku, když u nás byli poprvé na návštěvě, se jim všechno líbilo. Oni tehdy neměli nic, protože se stěhovali až půl roku po nás. Jenomže jakmile se začali zařizovat, tak začali kritizovat. Najednou se nám nehodí do obýváku světla, pergolu máme malou, kuchyň moc velkou. Musím, ale říct, že nám se naše bydlení moc líbí. Hlavně jsme si na to nemuseli půjčovat a to je pro mě důležitější, než jestli mě světlo stálo 500 nebo 5000, v kuchyni moc místa potřebuju a vedle terasy chci mít ještě zahrádku. Oni si na zařízení vzali čtvrt milionu úvěr, ale já si prostě raději nebudu tak vybírat. Je to pořád dokola a asi se jich už do smrti nezbavím a i kdybych nechala postavit vyšší plot, tak k nám uvidí z patra. Teď v létě sedí pořád venku a mě se nechce ani chodit do zahrady, protože vím, že je tam potkám. Ani jejich soused z druhé strany je nemá rád, minulé komentovali co tam pořád dělá, tak jim řekl, že to aby mohl závidět.
Děkuji za přečtení, potřebuju se někomu vykecat…
@nikinnna píše:
Když jsme si před rokem koupili dům, byla jsem nejšťastnější člověk široko daleko a to i přes to, že je v řadovce. Lokalita u nás vyhrála a navíc čtvrt plná mladých rodin, na nás taky působila sympaticky.
Problém je, že nesnáším sousedy. Ze začátku jsem problém neměla, ale čím dýl je znám, tím víc mi vadí. Mají neustálou potřebu soutěžit a mě to teda rozhodně nebaví. Na začátku, když u nás byli poprvé na návštěvě, se jim všechno líbilo. Oni tehdy neměli nic, protože se stěhovali až půl roku po nás. Jenomže jakmile se začali zařizovat, tak začali kritizovat. Najednou se nám nehodí do obýváku světla, pergolu máme malou, kuchyň moc velkou. Musím, ale říct, že nám se naše bydlení moc líbí. Hlavně jsme si na to nemuseli půjčovat a to je pro mě důležitější, než jestli mě světlo stálo 500 nebo 5000, v kuchyni moc místa potřebuju a vedle terasy chci mít ještě zahrádku. Oni si na zařízení vzali čtvrt milionu úvěr, ale já si prostě raději nebudu tak vybírat. Je to pořád dokola a asi se jich už do smrti nezbavím a i kdybych nechala postavit vyšší plot, tak k nám uvidí z patra. Teď v létě sedí pořád venku a mě se nechce ani chodit do zahrady, protože vím, že je tam potkám. Ani jejich soused z druhé strany je nemá rád, minulé komentovali co tam pořád dělá, tak jim řekl, že to aby mohl závidět.
Děkuji za přečtení, potřebuju se někomu vykecat…
a ani to takhle kritizují před vámi? hele ty vaše světla v obýváku se vám tam nehodí…nebo jak to probíhá?
A nešlo by jim odpovědět něco jako - nám to vyhovuje, i když asi by se daly koupit lepší, ale my si vybrali tyhle a zase nemáme starosti se splátkama za zařízení…jako asi bych si servítky nebrala…
Já bych se vůbec nevzrušovala a na poznámky „máte malou pergolu“ nebo „máte zbytečně velkou kuchyň“ bych prostě odvětila „nám to takhle vyhovuje, máte s tím problém?“ Tyhle lidi nejlépe odradí úsměv, pohoda, asertivita.
@nikinnna Není to žádné velké drama. Kontakt omezte pouze na pozdrav a na to, co si myslí, se jednoduše vykašlete. Já třeba u nás na vsi drby nesleduji, s kým si nerozumím, s tím se nebavím a je mi opravdu srdečně jedno, co si myslí soused o mojí pergole. A kdyby se soused postavil k plotu a halekal na mě, že mám malou pergolu, tak bych mu natvrdo řekla, že je mi úplně šumák, co si myslí o mojí pergole. Prostě na pohodu.
Vadit ti vždycky bude jenom to, co si připustíš k tělu.
@Malaga soused před manželem. Ten mi vždycky reprodukuje nějakou konverzaci. Netuším jak na to přichází řeč. Se sousedem se normálně baví…
@nikinnna píše:
@Malaga soused před manželem. Ten mi vždycky reprodukuje nějakou konverzaci. Netuším jak na to přichází řeč. Se sousedem se normálně baví…
a jak na to tvůj manžel reaguje?
Je to vas dum, tak je ignorujte a mejte si ho jaky chcete
tohle se celkem casto stava v tech radovkach, ze sousede souperi, kdo bude mit lepsi to a kdo vetsi tamto… ja bych si dala na plot nejakou zastenu a se sousedama se bavila jenom v nejnutnejsim a domu je nezvala, aby nemeli co kritizovat ![]()
To je pravda, ale mě to štve. Naše bydlení se mi opravdu moc líbí a absolutně nechápu tu potřebu, někomu něco kritizovat. Já si ani nevybavím jak to u koho vypadá, natož jaké má na stropě světla, abych je řešila. Prostě mě to mrzí, protože jsem byla vždycky pyšná na to, že jsme si na to dokázali vydělat bez dluhů ![]()
@Malaga manžel to nijak neprožívá, ale nadšený taky není. Říká, že umí jenom závidět.
@nikinnna píše:To je pravda, ale mě to štve. Naše bydlení se mi opravdu moc líbí a absolutně nechápu tu potřebu, někomu něco kritizovat. Já si ani nevybavím jak to u koho vypadá, natož jaké má na stropě světla, abych je řešila. Prostě mě to mrzí,protože jsem byla vždycky pyšná na to, že jsme si na to dokázali vydělat bez dluhů
@Adrasteia Vadit ti vždycky bude jenom to, co si připustíš k tělu.
Ale to je právě to, že si to připouštíš k tělu. Tím vlastně dáváš kecům nějakejch vymaštěnejch týpků váhu. Pokud je někdo tak drzej, že vám to kritizuje do očí, tak je pro mě tak blbej, že by mě to tak maximálně rozesmálo. Takový kecy neříkají nadarmo, chtějí ti ublížit a způsobit ti právě ty pocity, které máš. Nedovol jim to. Při další příležitosti je utři, ono to ty bobánky přejde.
![]()
Ber to tak, sousedi zavidi, ze mate bydleni bez dluhu, zatimco oni jsou vazani na roky hypotekama a uverama a kritizovanim vaseho domova si akorat nahaneji sebevedomi. Bud hrda, na to, co jste vybudovali a na sousedy kasli ![]()
@nikinnna přerušit kontakt, zůstat maximálně u pozdravu a společenské konverzace. Takhle jsem to udělala se sousedkou já. Ze začátku se tvářila jako strašně hodnej člověk, ale je to zlá, vypočítavá potvora, která sice ráda pomůže, ale vyžaduje vícenásobně víc. V momentě.