Alergie na víno?

Anonymní
10.12.24 06:20

Alergie na víno?

Ahoj, má tady někdo zkušenosti s alergii na víno? Mám roky ekzém, jsem alergická na spoustu potravin, pyly, roztoče, plísně.

Poslední dobou jsem si všimla, že mívám zhoršení ekzému, rýmu, kýchání po návštěvě u sestry jednou za měsíc. Ono se to dá těžko vysledovat, kdo má ekzém, ví, že reakce mívají různé zpoždění po konzumaci, vystavení alergenu.

Žádné podezřelé potraviny jsem nevysledovala, ale uvědomila jsem si, že si vždy dáváme bílé suché víno a brambůrky. Tak mě napadlo pogooglit a reakce na víno je u alergiků prý častá. Navíc v kombinaci s kořením.

Prosím má s tím někdo zkušenosti? Samozřejmě si příště víno a čipsy nedám, ale už teď bych ráda o tom něco zjistila. Předem moc díky!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21966
10.12.24 06:53

Já alergik diagnostikovaný nejsem, ale na bílé víno mám občas alergickou reakci. Spustí se mi rýma a kýchám. Nejsem schopná vypozorovat konkrétní značku, protože i u jedné značky a druhu někdy reaguji a jindy ne. Ale to mi fakt nezabrání si sem tam tu jednu skleničku dát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 07:07

Ano. Mám. Někdy i na jiný alkohol.
Ale víno je v podstatě okamžitá reakce. Ucpe se mi nos, zabetonuje hlava, rozbolí. Okamžitě, stačí i jeden lok.
A občas i bušení srdce k tomu.
Takže už se tomu vyhýbám.

Příspěvek upraven 10.12.24 v 07:23

• Citovat
  • Upravit
7221
10.12.24 07:10

Jo, kamarád má alergii na nějakou složku v něm.. v tom tekutém..tak s ním moc ne experimentuje.. podobně jako anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 09:35

Také mám už pár let alergii na alkohol.

Pšíkám, smrkám, rýma.

A je v podstatě jedno co to je
Zda víno nebo třeba vaječný koňak.
Jedna sklenička ok. Po druhé se to rozjede

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.12.24 10:19

A holky, kříží se vám ta alergie ještě s něčím?
Mívám někdy něco na jaře… a pak teda až dušnost a kašel, rýma při kontaktu s výkaly plazů.

• Citovat
  • Upravit
14949
10.12.24 10:47

Já víno nesnesu, je mi po něm nevolno, můžu jen takovè to bio nesířené. Ale zamlada mi nevadilo žádné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.12.24 12:44

Zkus si dát stejné víno i brambůrky doma -ne u sestry a uvidíš.
A ano, je to možné. Kamarádka má alergii na Prosecco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.24 16:44

Díky moc za názory, budu to teď sledovat a uvidím. Předtím nikdy mě to nenapadlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek