Alergie - osvědčené tipy

19200
14.6.13 15:11

Alergie - osvědčené tipy

Zdravím děvčata,
prosím podělte se se mnou o osvědčené tipy jak na alergii. Nikdy jsem alergiemi netrpěla, až loni, první rok po porodu se začaly trošku v létě objevovat, ale nic hrozného. Letos už šílím, oči mám rudé jak angorák, jen štěrbinky, hlavně po ránu (mám alergii i v noci :roll: :roll: dneska jsem se vzbudila, hned smrkat, oči zahnisaný..). Každý den beru Zodac, účinkuje pár hodin (měl by prý 24hod, mě tak 5hodin max), teď mám zase úplně rudý oči, štípe to, pálí, smrkám (a to jsem doma, ani ne venku..) Na alergologii se nemůžu dovolat, asi dovolená :roll: Mám v plánu až se malej vzbudí dojít ještě pro Claritine, jestli by to nebylo lepší :nevim: máte někdo prosím nějaký tip? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Everyone
14.6.13 15:16

Kup si Zyrtec nebo Zodiac, ale nevím, jestli jsou volně prodejné..

• Citovat
  • Upravit
12327
14.6.13 15:17

@PetaP mám taky silnou alergii a letos beru obča Claritin a je to lepší..ale ne 100% to bohužel po ničem…jen to utlumý…
Já sem vždycky milovala péřový polštáře, ale budila sme se opuchlá, nateklý oči, rýma atd..pak mě zjstili že mám alergii i na peří tak sem vyměnila polštář a tohoto problému hned po ránu sem se zbavila…Pak radí i na alergologii dát vyluhovat černý čaj a ty sáčky studený si dávat na oči jako obklad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.6.13 15:17

@Martina.ova vždyť píšu že Zodac užívám ale nepomáhá mi, Zyrtec je stejná účinná látka, to řešení asi nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.6.13 15:18

@Petruskabmw díky, černý čaj vyzkouším.. pro ten Claritine teda dojdu.. potřebovala bych asi i nějaký zklidňující kapky do očí, nebo si je vyškrábu snad :zed: :zed: na péřovým polštáři spím taky, ta alergie během noci je fakt hrozná.. dneska to schválně zkusím bez něj, to by mě nenapadlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.6.13 15:19

A můžu si vzít dneska Clartitine když už jsem si ráno (cca v 8hod) brala ten Zodac? Mám fakt úplně rudý oči a hrozně to pálí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
14.6.13 15:29

@PetaP ten Caritine ted mají i někde v akci 24tbl za 200kč :palec: a zyrtek mi taky nepomáhá…
No měla by si až ráno si ho vzít :think: a na oči mi doporučili kapky livostyre nebo tak nějak se to jmenuje no sou asi jediný na volný prodej, ale stojí skoro 200kč 8o, a extra nezabírají..dr. mi vžycky nějaký předepisovala a ty byli super…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
14.6.13 15:34
@PetaP píše:
@Martina.ova vždyť píšu že Zodac užívám ale nepomáhá mi, Zyrtec je stejná účinná látka, to řešení asi nebude..

ale ona ti doporucuje zodiak, to je myslim zvěrokruh a nebo jeden masovy vrah. Mozna ten masovy vrah by tvuj problem vyresil definitivne :-)

Jinak soucitim, loni jsem brala 5 zyrtecu denne, byla jsem po tom jak prastena. Letos mam jeste singulair a je to o dost lepsi, ale ten v lekarne nekoupis. Kombinovat s claritinem muzes,. Hlavne si nemni oci, zbytecne nesmrkej a ani nijak nedrazdi uz tak podrazdene sliznice, hned jak dojdes domu se osprchuj nebo alespon umyj oblicej, zavirej se doma, venku nos slunecni bryle a vyhledavej stin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65167
14.6.13 15:35

@PetaP Myslím, že kdyh ho vezmete později odpoledne, tak se nic nestane. Běžně se berou léky na alergii 2× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
14.6.13 15:37

@Pudloslava ale já jsem doma, jaký to bude venku nechci ani vědět :roll: :roll: tak dojdu aspoň pro ten claritine, na alergo se dovolám nejdřív v pondělí a bůhví, jaká tam bude čekací lhůta na objednání - nebo myslíte, že mi něco napíše i obvoďák na to? já vím, že se to nesmí mnout, ale to se nedá prostě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
14.6.13 15:37

Haha, to jsem ty nazvy Peine popletla:Tak Aspon jsem se zasmala:-D

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.6.13 15:38

@PetaP mě nejvíc pomáhá čistička vzduchu. Máme ji v ložnici, takže se v noci nedusím a ráno se probouzím v pohodě. Vyvětrám tam, pak zavřu dveře, okna, zapnu čističku a nechám to tak, aby tam bylo naprosto čisto. Jinak mi prášky na alergii pomáhají až při dlouhodobém používání a nejlepší je pro mě Xyzal a Spersallerg, oboje je ale na předpis.
Pak takové jednoduché rady při pylové alergii - nesušit prádlo venku, každý večer se prchovat i s hlavou, nedávat ven peřiny, málo větrat, nebo dávat při větrání do oken mokré prostěradlo. Nedávat si v létě med a medové věci, v zimě ho naopak někteří alergologové doporučují. Při příchodu z venku si umýt obličej studenou vodou. Venku si nesahat na obličej a hlavně ne do očí.

• Citovat
  • Upravit
19200
14.6.13 15:41

@Billi díky, já žádný rady ještě neznám, zatím jsem je nepotřebovala.. :) píšu si..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65167
14.6.13 15:55

@PetaP Obvoďák může taky zatím napsat, než dostanete termín na alergo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
14.6.13 15:56

Já jsem na alergii brala Fyrosan AL od Jukla, je na přirodní bazi, bere se 3 krat denně, stojí kolem 120 Kč 100 tbl. Objednavala jsem je přimo http://www.jukl.cz/…-al/d-70559/
Taky se mi objevila alergie cca rok po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek